Új hozzászólás Aktív témák
-
Padree
senior tag
Nekem már jó ideje vacakol az S6-omon a GPS. Hol talál műholdat holnem, de leginkább nem talál, navigációra alkalmatlan, amúgy nagyon jól elvagyok vele a mai napig. Kétlem, hogy az a jávítócsomag helyrehozná
"I don't give a penny - FCK twenty twenty..."
-
Nézhetem úgy, hogy a Samu milyen szuper brand, hogy még 5 év után is javítgatja a telefonjait.
De nézhetem úgy is, hogy ha probléma van egy új Samu telefonnal, lehet, hogy csak 5 év múlva lesz helyrepofozva. -
-
Graphics
Jómunkásember
Kellett akkor hozza egy kis idő.
Kettős érzés fog el.
Lost GPS signal.
[ Szerkesztve ]
Keresek SATAFIRM S11 hibás SSD-ket.
-
válasz
Plazmacucci #4 üzenetére
ja ,de nem úgy mint az S22 telcsimnél ahol 2 napja a GPS csak úgy beragadt és tűzforró lett a telóm.
muszáj volt kikapcsolnom és pihentetni vagy 30 percig. -
t72killer
titán
Nagyon "érdekes", hogy kb 1-2évvel ezelőttig tök jól működött a GPS, azóta többet-kevesebbet bénázik.
#2: inkább elb.ssza: újonnan tök jó volt, aztán a "frissítésekkel" előjöttek a problémák
Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.
-
jacis
nagyúr
Ahogy nagyvezérünk mondaná.. derék!
Samsung Galaxy S21 Ultra; GoPro 8 black, XBOX Series S, Samsung Galaxy Watch 4
-
francz'70
aktív tag
Az asszony S6 Edge Plus telóján nincs semmi gond a GPS-el, sőt igazából semmivel, teszi a dolgát rendesen, egyedül az akksi haldoklik, de az nagyon.
Mondjuk nem csoda, még az eredeti van benneLami66:
Nézheted bárhonnan, az 5 év az 5 év, foglalkozik velük ez a lényeg.
Mondjuk frissítések terén droidos vonalon tényleg szuper brand... -
clon
aktív tag
válasz
francz'70 #10 üzenetére
Nézhetem úgy is, hogy igen foglalkozik vele DE a saját hibáját javítja "csak" amit 5 éve minden telóba benne felejtett halmozott csak a "még" rendszeres frissítést kapó telefonoknál ezt szépen csendben meg tudta oldani. Vélelmezhető sok a már hivatalosan nem támogatott készülék ami aktívan használatban van és a hiba egy olyan szintű amit ki lehetett volna használni így hiába került le a frissítési támogatásról az előtt is benne volt - így pereskedés hegyeknek elé nézhettek volna sok kártérítéssel.
Mellékesen HA annyira foglalkozik az 5 éves telefonnal akkor a telefon miért marad a 2020 novemberi biztonsági szinten (ha már nem jön rá új rendszer vagy egyéb "felhasználói élmény javító")...
-
francz'70
aktív tag
Egyrészt a frissités a hibajavításokról is szól, mindegyik brand nagyrészt a saját hibáját is javítja, másrészt ez a "hivatalosan nem támogatott, de még aktív használatban van" nem csak a samuról szól, viszont példaértékű és követendő droidos vonalon a hozzáállásuk.
Mutass már egy brand-et aki évekkel a hivatalos frissítések lejárta után kártérítést fizetett egy úgymond nem megfelően műkődő funkcióért?"Mellékesen" van egy 5 éves S8+ om is használatban, 2021 április az utolsó biztonsági frissítése...
[ Szerkesztve ]
-
Azt egyébként lehet tudni, hogy milyen GPS-hibát javítottak?
A Note9-re is jött frissítés ilyen címen, igaz, abban a biztonsági csomagot is júliusira hozták fel.
MaCS
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
Zsolt73
csendes tag
"GPS-hibát javítót csomagot kapott." Ha te mondod...
-
bcl
aktív tag
Note 8-ra is jött, meg Watch 3-ra is.
Valami fura dolog lehet, ha ennyi eszközt, OS-t érint.
-
Graphics
Jómunkásember
Persze, akkor több száz készülék lenne most kuka....
Én értem, hogy Samsung, de azért nah, a fiókból kivett telefonom is talál jelet.
Ha bármiféle változás lenne, akkor azt egy egyszerű GPS pozicionálással megoldják, ahogy régen is.
Tehát azt mondod, hogy ennyi készüléket érint, ez itt 3 Samsung, de ha változott bármi a műholdas rendszereken, akkor az bizony több készüléket is kell, hogy érintsen márkától függetlenül.
De ha megerősíted a gyanúdat, akkor dobj erre egy linket.[ Szerkesztve ]
Keresek SATAFIRM S11 hibás SSD-ket.
-
doooo
addikt
Fogalmunk sincs, nekem sem, meg neked sem, hogy a műholdas rendszerek szoftverjei hogyan dolgoznak együtt mondjuk ezesetben a Samsungok rendszereivel (mert itt jó pár Samsung, jó pár rendszeréről van szó (mindegyik különböző hw-rel is működik); nyilván az elmúlt 4 év készülékei is kaptak ilyen javítást a rendszeres frissítési-csomagjukban, csak mivel azok nem rendkívüli frissítések, senki nem foglalkozott velük, vagy nem is vette észre).
Van legalább 4 támogatott navigációs-ökoszisztéma, amikkel kapcsolatban változás merülhetett fel. Vagy valami kompatibilitási probléma. Ne felejtsd el azt sem, hogy attól, hogy az egyik rendszer kiesik, még marad másik, amire a mobil támaszkodhat.
Lehet, hogy csak a Samsungokat érinti, lehet, hogy nem. A fene tudja. Látom, hogy mások is max. gyanítanak dolgokat, a különböző hírportálok is csodálkoznak, majd ha kiderül valami konkrét infó, biztosan azonnal megtudjuk.
Amúgy kiktől vársz még frissítést 5, 6 meg 7 éves készülékekre, egyáltalán mennyi van még használatban azokból a modellekből, érdemes lenne foglalkozni velük (aligha)?
A kínai gyártók a kanyarban sincsenek szoftvertámogatásban, tojnak mindenre magasról (még sok újabb készülék esetén is, de ami 2 vagy 3 évnél idősebb azoknál végképp).
Az Apple eleve foglalkozik a régi készülékekkel, ott ezért nem tűnne fel ilyesmi.
Más meg nincs is ezeken kívül. -
fornettisuti
veterán
Halottnak a csók.
iPhone 13 - Apple Watch Series 7 - LG 65” QNED - Ryzen7 5800X - MSI RTX 3070 - 32GB Kingston HyperX Predator - 34" Iiyama - Redragon Surara Pro - A4Tech X7 - Voopoo Argus MT - Voopoo Argus Pod
-
Valószínűtlennek tartom, hogy bármelyik navigációs rendszer vevőoldali változtatást igényelne lényeges működési feltételek változása miatt.
Egyébként a 20 éves (értelemszerűen NavStar) Garmin GPS-em, és a 2-3 évvel fiatalabb társai is kifogástalanul, változatlan pontossággal működnek.
MaCS
[ Szerkesztve ]
-
Graphics
Jómunkásember
-
francz'70
aktív tag
válasz
SkyLine3000 #22 üzenetére
Az példaértékű, hogy 5 évet kellett várni rá, hogy egy zavaró hibát javítsanak?
Nem, ...az a példaértékű, hogy droidos vonalon 5 év elteltével még foglalkoznak vele!
Mondjuk ez a "zavaró hiba" nálam nem jelentkezett, és utána olvasva olyan hűdenagy globális probléma nem lehetett, de azért valaminek csak kellett lennie ugye, ha egy ilyen frissítést kiadtak.Tökéletes teló nincs, ez a "nézőpont kérdése" csak kákán a csomó. Ha támogatottságról van szó, akkor mindig az apple-val példálodzunk, hogy bezzeg az iphone..., holott tökéletesen soha nem lett rendbe rakva, de a támogatott évek alatt annyira viszont igen, hogy a tulajok nagyrészt elégedettek legyenek.
Végre droidos vonalon is elindul valami, erre már megy a fika.Samun kívül mutass egy droidos gyártót aki ezt a "hibát" nem söpörte volna be gari lejárta után a szőnyeg alá, nem hogy még 5 év után is foglalkozzon vele.
-
doooo
addikt
válasz
Nyilván nem állt fenn 5 évig a hiba. Vagy szerintetek (nem te vagy az első, aki ezt írja) eddig mondjuk használhatatlan volt a GPS a Samsung összes csúcskészülékén, 7 évre visszamenőleg? Ehhez képest az, hogy valami friss problémáról van szó, az teljesen elképzelhetetlen, igaz?
Nagyon túltoljátok.
[ Szerkesztve ]
-
Morgenstern
junior tag
Azt gondoltam már rég eltemették ezeket a telefonokat. Egy jó update sose rossz
-
fornettisuti
veterán
válasz
francz'70 #24 üzenetére
Azt is említsük meg, hogy adott készülék pl.: S7, megjelenéstől számítva két év alatt kukázhatóvá lett téve a gyári frissítésekkel!
iPhone 13 - Apple Watch Series 7 - LG 65” QNED - Ryzen7 5800X - MSI RTX 3070 - 32GB Kingston HyperX Predator - 34" Iiyama - Redragon Surara Pro - A4Tech X7 - Voopoo Argus MT - Voopoo Argus Pod
-
Ricardo
félisten
válasz
"Persze, minden nézőpont kérdése."
Így van. Nézhető úgy is, hogy ezek még működnek, ellentétben például az LG telefonok egy jó részével, amik elszálltak alaplap hibával.
-
Wesiz
tag
1) nem valószínű (egyáltalán nem biztos) hogy ez a probléma a telók megjelenésekor is már fent állt úgyhogy teljesen fölösleges kötekedés azt írni hogy miért csak most javították
2) az s7 már 6 és fél éves modell, ennyi ideig még az apple sem foglalkozik a telóival (lehet ők is adnak ki lejárat után is frissítést ha szükséges, ezt nem tudom, mindenesetre ez nagyon szép idő). ha valóban megkapja az s6 is ezt a frissítést ahogy a cikkben írják, akkor az azt jelenti hogy egy 7,5 éves telefonnal is foglalkoznak.a samsung egyre jobban ráfekszik a szoftverfrissítésekre, a legújabb csúcstelóikat is 4 évig frissítik azt hiszem, ez mindenképp becsülendő
-
Richie86
senior tag
A maguk idejében de szerettem mindkét készüléket
Az utána lévő Samsungok nem fogtak meg. -
válasz
fornettisuti #27 üzenetére
Hogyan lett kukázhatóvá téve????
MaCS
-
Watt25
veterán
Kifejezetten utálom az összeesküvés elméleteket, de számomra nagyon furcsa ez a frissítés. Miért adnak ki egy 6-7 éves telefonra egy olyan fixet, ami a leírás szerint "csak" stabilitást fokozza? Vagyis, eddig is működött a javítás nélkül, ez után is fog, csak esetleg a javítással még jobban. Mert én így értelmezem ezt a mostani frissítést. Miért adták ki? Ha tényleg csak erről van szó, akkor semmi sem késztette volna a Samsungot ennek a frissítésnek a kiadására. Mert kb. én azt tudom elképzelni, hogy a frissítés hatására bizonyos szituációban nem 12m lesz a helymeghatározás pontossága, hanem mondjuk 7m. Vagy mondjuk 100-ból 1 esetben, amikor nem talált GPS fix-et, most abban az 1 esetben mégis talál majd. És? Ezért kiadni egy frissítést ilyen régi telefonra? Kivételesen azt mondom, itt valami furcsa. (Félve és persze teljesen alaptalanul még azt is felhoznám, hogy köze lehet a háborúhoz? Hülyeség, tudom, de azért említem ezt meg, mert ennyire furcsának érzem ezt az egészet.)
[ Szerkesztve ]
Itt a válasz: http://sablonvalasz.blogspot.hu/
-
glaci
őstag
Nem tudom, hogy mihez lehet köze, de nekem is furcsa érzésem volt, amikor néhány óra eltéréssel jelezett a Note9 és a Watch3 is, hogy van egy új frissítés, és mindkettőjükre ez a pár szavas leírás volt. (Szó szerint ugyan az!)
Egyből el is kezdtem kutakodni utána, így akadtam a neten egy csomó hírre, hogy a régi telókra is kijött, mint meglepetés (meg kritikus ...) frissítés.
Én mindenesetre kivárok. A GPS -ek szerintem jók, majd ha hibát tapasztalok, akkor felrakom. Addig meg inkább nem, mert régen jártam már úgy még az S III -al, hogy épp a frissítés után lett egyre rosszabb. (Éljenek az összeesküvés elméletek!)Majd írok ide valami okosat. (Majd ...) ;)
Új hozzászólás Aktív témák
ma A két régebbi csúcsmodell GPS-hibát javítót csomagot kapott, más nem változik.
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: Morgan Stanley
Város: Budapest