Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
twollah
nagyúr
Ilyen probleme a nagy szamok torvenye alapjan elofordulhat minden gyartoval.
Persze ez nem vigasztalja a karosultakat. -
Ulkesh
őstag
Azért arra kíváncsi volnék, hogyha robban az akksi, akkor miért nem a vékony műanyag hátlapot dobja le, mert kicsit fura, hogy két réteg nyákon, az LCD-n és a védőüvegen keresztüljut, de az 1 mm vastag műanyag hátlapon meg nem.
Ellenben haverom készüléke hajszál pontosan így nézett ki, igaz az övé nem robbant fel, csak leült egy kőpadra, mikor a farzsebében volt a készülék...
"a mobil hardverek mióta is rendelkeznek olyan erőforrással, hogy egyáltalán szóba jöhessen a Flash?" moonman
-
negyedes
addikt
Ellenben haverom készüléke hajszál pontosan így nézett ki, igaz az övé nem robbant fel, csak leült egy kőpadra, mikor a farzsebében volt a készülék...
Na ezt hivjak szivasnak.
Jobs mondta, kirobbano siker lesz, hat nem is maradt el.
Három dolog biztos az életben: az adó, a halál és az adatvesztés. - Baráth Gábor
-
hemaka
nagyúr
Legközelebb tegyék golyóálló üveg mögé a kijelzőt, nehogy beleépüljön a szegény júzer fejébe az üvegszilánk, ha már biztonságos telefont(vagy miez) nem tudnak gyártani.
-
coyote55
őstag
Szerintem a legnagyobb probléma nem a "robbanás", hanem az Apple hozzáállása a dologhoz!
Titoktartási kötelezettség, vagy különben nincs garancia? Nem csodálom, hogy az EU is felkapta a fejét, és vizsgálódik. El tudom képzelni, hogy voltak, akik inkább aláírták a titoktartási szerződést, és ezért nem hallottunk több esetről!
Más cégek az ilyen jellegű hibákat nem egészen így kezelik...Memento Mori!
-
Ulkesh
őstag
"Titoktartási kötelezettség, vagy különben nincs garancia?"
Mindent nem kell azért elsőre elhinni.
15 perc hírnévért sok mindent kitalál az ember fia, az Apple meg nem fog fellépni ellen, mert akkor a közvéleményt automatikusan a "kisember" mellé állítja, függetlenül attól, hogy igaz, vagy sem a hír."Más cégek az ilyen jellegű hibákat nem egészen így kezelik..."
Biztos vagy te ebben?
Nokia robbanás már két esetben okozott halált, mennyit olvastál róla?"a mobil hardverek mióta is rendelkeznek olyan erőforrással, hogy egyáltalán szóba jöhessen a Flash?" moonman
-
bwoay
nagyúr
ezt inkább te nézted félre, olvasd el figyelmesen, mit írt.
egyébként mondom a helyes fogyasztói magatartást robbanó telefon
vagy notebook esetén:
- eleve azt kell feltételezni, hogy ez egyedi, izolált eset, mással nem történt meg
- be kell menni a szakszervizbe, és kérni kell egy cserét, lehetőleg azonos típusra
- barátok ismerősök előtt mélyen elhallgatni, nehogy a média felkapjaha ezt mindenki ésszel be tudná tartani, sosem derülne fény
esetleges szériáhibás akksikra. Esetleg a gyártónak tűnne fel valami,
de ők jó esetben mélyen hallgatnának róla, aztán mindenki örülne,
még talán az is, akiben kárt tesz a készülék, merthát van ilyen,
hogy peches az ember, arról nem tehet senki, főleg nem a makulátlan gyártó!nade sajnos mindig van pár izgága ember, aki nyilvánosságra hozza,
ha megég a pofája, nem azért, mert ez felháborító, hanem mert
annyira vágynak a figyelemre! biztos képesek emiatt szilánkokat is szórni
a szemükbe, vagy megégetni a kezüket. döbbenet, hogy milyen
emberek vannak. abba sosem gondolnak bele, hogy egy totál vétlen,
ártatlan gyártó issza meg a levét![ don't... don't believe... don't believe the hype ]
-
blueMerle
veterán
toled is megkerdezem hogy ott voltal? lattad? a kepen a mukso nem ugy fest mint akinek szilankosra van rongyolva az arca+az az iphone NEM robbant fel. szervizes vagyok nem a szomszed pistike, valamennyire ertek hozza azt hiszem. ha a kep illussztracio akkor meg min vitazunk? sehol egy bizonyitek. ennyi erovel barki barmit allit te bedolsz neki?
nem allitom hogy ilyen nem eshet meg csak az en kezeim kozt ahany felrobbant telefon volt... erdekes modon ezekbol egy sem kerult nyilvanossagra.
sry az ekezetek miatt de iphonerol vagyok
apropo: ha majd erre felmutattok bizonyitekot megkovetem magam es elnezest kerek. viszont egy francia index szintu kacsalap valamint az a kep mem bizonyitek, az mese
[ Szerkesztve ]
-
joey04
titán
te néztél valamit nagyon félre.
--------
Egyébként biztos volt már olyan iphone ami "pukkant" szóval felesleges minden hírhez odaírni: áá biztos a hírnév miatt teszi. ahogy a gúnyolódás is totál felesleges, mert az tuti, hogy a fele nem is igaz. Ahogy blueMerle mondja, ez pl tuti kamu (kb csak neki van értékelhető hozzászólása a topikban. )
[ Szerkesztve ]
-
bwoay
nagyúr
amikor megjelenik egy ilyen hír, többnyire kétféle reakciót látni:
vannak, akik kapásból kétségbevonják, sőt, kategórikusan elutasítják,
és meggyőződésük, hogy hírkeltés van a háttérben. Mások pedig elhiszik,
szapulják a gyártót, és sajnálják a károsultat.megmondom őszintén, nekem az utóbbi sokkal szimpatikusabb,
ugyanis nincs a világon olyan gyártó, akit féltenék, vagy akivel kapcsolatban
szemernyit is izgatna, mekkora káruk származik ilyesmiből.ugyanakkor ha az eset valóban megtörtént, és legyen csak 3 ilyen készülék
1 millióból, akkor sem tudhatom, hogy nem valamelyik hozzám közelálló
személy fog majd ki egy ilyet, és sérül meg tőle.
de még ha valami útszéli lófaszjóskáról van szó, akit nem ismerek, azért is kár.Egyébként pedig a legszkeptikusabbak figyelmébe ajánlom az utóbbi évek
akkumulátor visszahívásait, gyakorlatilag egymást érik a különféle gyártók
bejelentései. Hiába írunk 2009-et, a mai napig képesek veszélyes Li-Ion
vagy polimer akksit gyártani, nem értem, miért lenne ez alól kivétel az a beszállító,
akitől az Apple vagy a Nokia, vagy bármelyik gyártó rendel.
Sőt, ha nem is szériahiba, csak izolált eset, akkor sem túl megnyugtató,
hogy a gyártósoron akár meg is ismétlődhet az adott hiba.Legutóbb egy GPS vevőt akartam venni, a típust már többször használtam úgy,
hogy egy cimborámtól kértem kölcsön. A kereskedő (szintén jó ismerősőm)
lebeszélt róla, mondván: legutóbb egy ilyen típus gyulladt ki valakinek
az autójában. Most vagy arra alapozok, hogy egyedi eset, megveszem,
és sosem történik semmi baj, vagy kigyullad, leég valami többmilliós autó
egy 10 rugós vacak miatt, én meg veregethetem a vállam, hogy miért adtam
egyáltalán esélyt a dolognak.és még mielőtt valaki félreértené: nem arról van szó,
hogy az újságban olvasottakat, TV-ben látottakat kapásból el kell hinni.
mint az Ulkesh is írja, az emberek ennél jóval többre is képesek a hírnévért
(bár számomra az nem hírnév, hogy lefotóznak egy összetört telefonnal,
aztán az Apple meg a seggemet is lepereli hitelrontásért, vagy ilyesmi).
Sosem árt, ha az emberben van egy adag egészséges szkepticizmus.
Csak azt a logikát sosem fogom megérteni, ami szerint egy ilyen hír
kapásból kamu, fake, photoshop.[ don't... don't believe... don't believe the hype ]
-
azbest
félisten
Itt egy példa arra, hogy nokia akkukat mp4 playerekben is használnak. Fontos hangsúlyoznom, hogy nem tudom mi a pontos típusa ismerősöm készülékének, csupán rákerestem, hogy tényleg kétezik e ilyen megoldás: [link]
És ahogy többen felhívták rá a figyelmedet, nem az mp4 gyártója a nokia, hanem csak az akku származik tőle.
(#67) bwoay:
teljesen egyetértek veled...előfordul, hogy túlságosan is védem az apple-t, de akkor általában egy elvakult fikázóval szemben. (vagyis inkább a hülyeségeket cáfolom) Akku kérdésben pedig szinte heti rendszerességgel hallani problémákat... jó lenne, ha ezeket megszűntetnék, de sajnos nem készülékgyártó specifikus a dolog. (sony akkukkal is volt már probléma, pedig az japán - elvileg)
[ Szerkesztve ]
-
Lirion
addikt
"Esetleg a gyártónak tűnne fel valami,
de ők jó esetben mélyen hallgatnának róla"
Hát ez eléggé nem jó eset lenne, pláne, ha még vkiben kárt is tesz az eset. Aztán ha véletlenül kiderülne, hogy mi történt, mekkora gáz lenne belőle.. hm.. Sokkal jobb, ha felvállalják, hogy mit örtént és kártérítenek, amivel bizalmat építhetnek ki a vásárlókban, minthogy megpróbálják elhallgatni. Nem is tudom, honnan szedted ezt a hülyeséget. -
HyP3b0y
senior tag
A képen lévő iPhone olyan, mint a videóban ahol 5x átlövik...itt a 2. lövésnél tartottak, ez megint kamu vagy nem rendeltetés szerűen használta az ember(kiesett a kezéből, elmozdult benne vmi és feszülni kezdett a képernyő és pukk) vagy másik iphone, mert a tettes telót vizsgálják...de már túl sokat lovagolnak ezen, hogy sérüléseket okoz de egy low-end telefon robban fel és ugyanúgy sérülést okoz azt le se szarják. Másik ludas az apple, nem nyilatkozik az esetről, hanem eltusol. Mondaná, hogy ilyenis van, ők se tökéletesek(ez azért tőlük elég merész lenne ugye Jobs bácsi? Nem lenne egy macbook 500k körül..)
"ez a 3d olyan mint az űrverseny volt a hidegháborúban: sokba kerül, problémás, de muszáj csinálni, mert a versenytársak is csinálják" by JoeYi :)
-
Killing
addikt
Az Apple-nek mag hamarosan a töke fog eldurranni.
Meg mért pont most jönne ki a táp gyengesége, mind a két kari annyira nagy teljesítményű, h már bootkor pezsgőt bontanak a DÉMÁSZ-nál?-by finest
-
Kobe
veterán
"Liverpoolban a lélekjelenlétét el nem vesztő apának még sikerült kidobnia az ajtón a leejtés után „sistergő, gőzölgő” eszközt,"
A liverpooli eset nem egy ipodról szólt, és nem iphoneról ?
-
blueMerle
veterán
A képen lévő iPhone azért füstölt el, mert hardveresen akarták függetleníteni, és zárlatot okoztak. Semmi köze az Applenek az esethez, és nem gyári hiba.
Tessék egyébként: [link] 2007-es hír, és még egyszer mondom: user error.Egyre jobban úgy tünik: KACSA az egész ügy. Egyetlen képi vagy videós bizonyíték sincs felrobbant iPhoneról. Hangsúlyozom: felrobbant, azaz NEM tűlhevülés következtében fellépő égésről beszélek.
[ Szerkesztve ]
-
Ulkesh
őstag
Ez csak illusztráció.
A fickó itt van:
Ahhoz, hogy ez igaz legyen, szerencsétlen aksinak ennyi áramköri elemen kellett úgy átküzdenie magát, hogy a hátlap ne sérüljön meg:
[link]Ezt az aksit Houdini is megirigyelné
"a mobil hardverek mióta is rendelkeznek olyan erőforrással, hogy egyáltalán szóba jöhessen a Flash?" moonman
-
Ulkesh
őstag
válasz blueMerle #75 üzenetére
"Hangsúlyozom: felrobbant, azaz NEM tűlhevülés következtében fellépő égésről beszélek."
Azért a múltkori autó üléses tűz is elég vicces volt, ahol az ülés porrá éget, de a készüléken lévő Belkin szilikon tok szinte sértetlenül megúszta, pont az aksi felett
[ Szerkesztve ]
-
bobsys
veterán
-
blueMerle
veterán
Az a legnagyobb baj hogy nagyon sok mindenkinek áll érdekében lehúzni az iPhonet, most hadd ne variáljak, mindenkinek van fantáziája.
Nekem elég lenne egyetlen kép egy valóban szétrobbant iPhonerol. Szétrobbant egyéb telefon már nagyon sok volt a kezemben. Szándékosan nem írok márkát.
Technikailag természetesen abszolut lehetséges hogy egy iPhone szétrobbanjon, akár ezzel komoly sérüléseket okozva, ahogy bármely más telefon is képes erre. Csak sajnos bizonyíték erre az iPhone ügyében még nincs, csak a kacsa és a sárdobálás. Na ez az ami nem tetszik.
Nem védem én az iPhonet sem az Applet, nem érdekem, a kedvenc márkám a Nokia és régebben az SE. Az almafon bejön tetszik de semmi extra, használom és hello, nem vagyok elvakult fan.
-
HyP3b0y
senior tag
Watch this guys [link]
"ez a 3d olyan mint az űrverseny volt a hidegháborúban: sokba kerül, problémás, de muszáj csinálni, mert a versenytársak is csinálják" by JoeYi :)
-
- = Zk = -
félisten
-
Scalpel
senior tag
válasz blueMerle #80 üzenetére
Csak kérned kellett. Szerintem a hölgyemény kezében tartott iphone vagy ivalami eléggé terroristacselekmény áldozatának néz ki: [link]
Nos, meg ugye nem zörög a haraszt, ha nem fújja a szél...
Egyébként meg az én E50-emben is a túlmelegedni és felrobbanni/kigyulladni (ebben igazából nem vagyok biztos, lehet csak meghalni szokott) hajlamos BL-5C szériából van egy példány (leellenőriztem, de nem cseréltettem még), mégis szoktam töltés közben telefonálni, eleddig még nem történt bajom.
Felesleges tagadni, az csúnyább, mint nyíltan vállalni, hogy ez most nem jött össze. Persze az apple PR részlegén most nagy lehet a zűrzavar, hogy mit is kezdjenek a helyzettel, mert a "lehetségesen sz@rt adtunk el" nem illik a márka image-be. Ez van.(#82) HyP3b0y: "iSmoke"
[ Szerkesztve ]
-
HyP3b0y
senior tag
válasz - = Zk = - #83 üzenetére
Kedvenc részem!![link]
-
Tikakukac
titán
Mikor lesz már az, hogy az Apple nem tussol, nem fizet le mindenkit és nem derít jobb belátásra (rejtélyesen kiesett szifonteszter ugyebár), csak egy qrva elismerést hogy igen ők is hibázhatnak és nemfeltétlen minden kacatuk a világegyetem közepe. Emiatt nézem keresztbe az egész Apple felhajtást...
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
Ulkesh
őstag
"Persze az apple PR részlegén most nagy lehet a zűrzavar, hogy mit is kezdjenek a helyzettel, mert a "lehetségesen sz@rt adtunk el" nem illik a márka image-be. Ez van."
60 millió eladott készülék közül 3-4 darabnak problémája akadt, ilyen esetben adott cég PR részlege tapsolni szokott, nem zűrzavart kelteni.
Hasonló statisztika esetén a Nokia a seggét földhöz verné örömében"a mobil hardverek mióta is rendelkeznek olyan erőforrással, hogy egyáltalán szóba jöhessen a Flash?" moonman
-
Jégkokó
veterán
-
Fancy-boy
addikt
Csak nem spórolnak?
Első Iphone on még fém hátlap volt.Másodikon műanyag.A harmadikat már annyira roszul rakták össze hogy felrobban.
-
Scalpel
senior tag
Már bocs, de elolvastad a hozzászólásom többi részét is? Le van írva, hogy Nokia visszahívást csinált, mert képes volt bevállalni, hogy valami nem úgy működik, mint ahogy kéne, pedig ott is csak néhány telefon szerepelt a hírekben. Applenél mit csinálnak, tagadnak... ezért írtam, hogy a PR részleg nem tud mit kezdeni a helyzettel, mert tagadni az szokott, aki nem tudja mit csináljon... tanultam matematikát, tudom, hogy a nyilvánosságra került adatok alapján ez egy jó minőségű termék. De hát a statisztika meg olyan, hogy mit szeretnél látni... Hiszen ugyebár, a statisztikus kérdése: "Mennyi legyen?"
-
Fancy-boy
addikt
Ráadásul a nokia most is kicseréli ingyen bármeddig az akkukat, ha abba a csoportba esik bele a sorszám.
FONTOS! Amennyiben szeretné tudni, hogy Önt is érinti-e a BL-5C akkumulátorral kapcsolatban kiadott termékértesítő, kérjük, hogy további tájékoztatásért és tennivalókért látogasson el ide: batteryreplacement.nokia.com/batteryreplacement/hu-HU/
Maximálisan korrektek.
-
Konflikt
addikt
hehe.. lassan a terroristak sem egy TNT vel megrakott furgonnal alitanak az toronyhazak tartoszlopaihoz hanem egy furgon iPhone nal
Commodore Amiga 500 - es a kepzeleteinek tobbe semmi nem szab hatart! // VCIX-DCV&CMA
-
Ulkesh
őstag
"Le van írva, hogy Nokia visszahívást csinált, mert képes volt bevállalni, hogy valami nem úgy működik"
Van különbség aközött, hogy több tízezer akku döglik meg, vagy melegszik túl és a között, hogy reprodukálhatatlan módon 2-3 eset történik, aminek enyhén szólva is megkérdőjelezhető az igazságtartalma.
Az Apple is szó nélkül csinál akku visszahívást, ha az valóban indokolt (lásd robbanó Sony aksik esete a Macbook Pro-kban).
De pár nagyzási hóbortban szenvedő egyed miatt nem fognak túl nagy szelet kavarni, amíg nem derül ki, hogy mi a valóságtartalma a dolgoknak.
---
Csak halkan jegyzem meg, hogy a Nokia 5800-asból elég sok készülék pukkant el mostanában töltés közben, de nemhogy visszahívás, de még csak egy komolyabb cikk sem jelent meg róla (szomszéd irodába a dolgozóknak vettek 10 darabot, ebből 2 hét alatt 3-ban úgy eldurrant az aksi, hogy átégette a hátlapot, a maradék 7-et gondolkodás nélkül visszavitték a szolgáltatónak és lecserélték más típusokra) és ez nem kamu biztonsági őrös duma, hanem láttam a megégett készülékeket és a szétnyílt aksikat.
De az itteni fórumban is írta pár ember, hogy töltés közben túlforrósodott az aksi és utána tönkrement a készülék.Csak hát ma már nem hír egy robbanó Nokia, mert megszokottá vált mostanra
[ Szerkesztve ]
-
Tikakukac
titán
-
coyote55
őstag
"Titoktartási kötelezettség, vagy különben nincs garancia?"
"Mindent nem kell azért elsőre elhinni.
15 perc hírnévért sok mindent kitalál az ember fia, az Apple meg nem fog fellépni ellen, mert akkor a közvéleményt automatikusan a "kisember" mellé állítja, függetlenül attól, hogy igaz, vagy sem a hír."És ezt neked el kell hinnem? Mire fel?
Memento Mori!
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest