Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
wsanyi
aktív tag
Mobil i5-ből? És melyik volt az? Én csak turbós i3-at láttam i5-ként jelölve. Sőt, még i7 is volt 2/4-es, 4 MB L3 volt 3 helyett, és turbó órajel az i3-hoz képest. A 4/8-as mobil i7 ritka volt, mint a fehér holló.
+ nem úgy volt, hogy 10 nanon jönnek az új mobil CPU-k?
[ Szerkesztve ]
Az éltető nap mindig süt, még akkor is, ha néha nem látjuk, mert eltakarják a felhők, vagy mert éppen éjszaka van.
-
dangerzone
addikt
Azt vágom, mert ugye az lenne egy normális i5. Ezért hagytam ki
hohohohóó... Persze, ezt te átlátod, meg én is. De egy átlagos felhasználó simán hiheti, hogy húúú, i5, az biztos 4 mag. Aztán amint látod van belőle 3 széria (q,m,u) meg 2/4, 4/4, most meg 4/8. Elég sok variáció ez. Nekem az átláthatóbb lenne, ha a 4/8 i7, 4/4 i5, a 2/4 i3.
Persze ez már régi téma, de mindig képesek újra és újra megvariálni.
[ Szerkesztve ]
-
wsanyi
aktív tag
Ezt hívják a fogyasztóvédelemben a fogyasztó szándékos megtévesztésének. Ismerve intel pajtit, tuti, azt mondták, hogy "adjunk neki turbó órajelet (mármint a jobban sikerült mobil i3-aknak), és adjuk el i5 néven. Tutira beveszik. Még én sem látom át, nemhogy egy mezei felhasználó. Még egyik kollégám is bedőlt ennek, és amikor mondtuk neki ketten, mi a helyzet, eléggé elkerekedett a szeme. Mondhatni becsapva érezte magát. És szerintem teljesen jogosan.
Az éltető nap mindig süt, még akkor is, ha néha nem látjuk, mert eltakarják a felhők, vagy mert éppen éjszaka van.
-
arn
félisten
te most mirol beszelsz? arrol van szo, hogy az i7nek semmi koze sincs a magok szamahoz. van belole 10-8-6 magos es 4 magos is. miert ne lehetne ketmagos?
[ Szerkesztve ]
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
arn
félisten
lesznek is... az i3 negy magot kap, es piacon marad a regi is.
i7 - mar a mostani generacional is 2-10 magig barmi lehet benne. hogy neked epp a ket mag ellen van kifogasod, az a te gondod. az i3-i5-i7-i9, ezzel jeloli az intel az adott teruleten a szinteket, fuggetlenul a magszamtol.
(#38) pomorski: a 15 wattos ketmagosok sem eppen a 7700k terulete. mashol mast jelent az i7 - sehol sem volt kobe vesve, hogy i7 = 4 mag.
ettol fuggetlenul eleg zagyva es kovethetetlen az intel tipusjelolese. de igazabol mar azzal se lennenk elobbre, ha a magszam fel lenne tuntetve, mert minel tobb mag van es kavarnak a turbokkal, architekturakkal, stb, annal jobban osszefognak kuszalodni a teljesitmenyszintek, a magszamtol fuggetlenul. laikusnak nem mond mar semmit, aki meg ert hozza, mar annak is utana kell nezni, hogy mi a francot is takar nemelyik tipus, es hogy tenylegesen milyen teljesitmeny jon belole. raadasul ez a teljesitmeny fugg a program skalazodasan is, hogy hasznalja e vmi, vagy sem. idovel nehez lesz felallitani egy egyertelmu erosorrendet tipusjelolestol fuggetlenul is.
[ Szerkesztve ]
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
Új hozzászólás Aktív témák
- Intel Core i5 14500T - 14mag/20szál - TDP 35W - Új, gépben még nem volt - Eladó!
- AMD RYZEN 2XXX-től 5XXX-ig processzor felvásárlás!!!
- Intel Core I7 14700K - 20mag/28szál - Új, tesztelt - Gari 2029.01.04. -ig - Eladó!
- AMD Ryzen 7 5700X3D - Tálcás - Új, 3 év garancia - Eladó! 82.000.-
- AMD A8-7600 - 4 Magos - 3.8 GHz órajel - FM2+
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest