Hirdetés
Aktív témák
-
molnarpeter
nagyúr
Macskacsa:
Feje a macskához hasonlít, szárnyai repülésre alkalmatlanok. Szaporodása igen különleges: először tojást tojik, amelyet rövidesen megeszik, s leemészti a meszes héjat, majd a kölykök az anyaállat száján másznak ki. Kitűnően úszik, vadászállatként is kiválóan alkalmazható.mp
-
molnarpeter
nagyúr
válasz molnarpeter #20801 üzenetére
Szerk lett volna még:
Fülei nagyok. Lábai úszóhártyásak, szemével víz alatt is lát.mp
-
Geri Bátyó
addikt
Ez most nem fog pontot érni, de meg kell osztanom veletek. Carl Sagan: Az Éden Sárkányai című könyvében olvastam egy mókás történelmi tényt. (A könyv alapvetően az emberi agy fejlődéséről szól, tudományos munka)
A Rómaiaknak nem sok fogalmuk volt a genetikáról (micsoda meglepetés) és amikor először láttak struccot, azt gondolták, hogy a zsiráf és a szúnyog keresztezéséből jött létre.
A szerző megjegyzése: Gondolom, hogy nőstény zsiráfról és hím szúnyogról lehetett szó."Ki a büdös istennyila vagy te bohócképű!?" SzŐr Geri, birodalmi poéta és főszakács (:L topic)
-
Shallamea
csendes tag
Jól látom, hogy 38 pontom lett??
Nem semmi!
Mellesleg eszméletlen ez az új játék is!
Hát akkor...Szarvasas:
Ez a roppant ritka, négylábú madár sűrű erdők eldugott részein él. Nem mintha nem tudna repülni, csupán agancsa zavarja eme tevékenységben, lehúzva fejét, amitől igencsak extrém módját fejlesztette ki a levegőben való közlekedésnek. Ezért csak olyan helyen hajlandó megélni, ahol más állatok(mint az ember) nem nagyon tudják megtalálni, ugyanis, amellett, hogy furán repül, még roppant szégyenlős is. Ha egy másik állat repülés közben észreveszi és jobban szemügyre veszi, agancsaival letámadja a szemérmetlen szemlélődőt, utána pedig továbbáll. Ezen okból nehezen talál egymásra egy hím és egy nőstény(hiszen sokat vándorolnak és el-elkerülik egymást). Azonban, mikor végre egymásra találtak, a nőstény hamarosan 6-8 tojást rak, amikből aztán rövid időn belül ki is kelnek a kis szarvasasok.Kicsit meglódult a fantáziám.
A Galaktikus Pingvinbirodalom Méregkeverője és Pingvinizátora/Éljen kyrabaybee és a GPB!/"Aki nem ismer, azt hiszi idióta vagyok. Aki ismer, az tudja."by Ede
-
Shallamea
csendes tag
válasz Shallamea #20804 üzenetére
Szerk.:
A kis szarvasasok az agancsukkal törik fel a tojáshéjat.Mellesleg csak állatokat lehet egymással keresztezni vagy állatot és növényt is lehet?
[ Szerkesztve ]
A Galaktikus Pingvinbirodalom Méregkeverője és Pingvinizátora/Éljen kyrabaybee és a GPB!/"Aki nem ismer, azt hiszi idióta vagyok. Aki ismer, az tudja."by Ede
-
geprombolo
őstag
válasz Shallamea #20804 üzenetére
Dejóóó! Szarvukkal törik fel a tojáshéjat. Nagyon jó, valami hasonló agyament, szórakoztató leírásokra számítottam. Nagyon jól nyomjátok!
Ja, és még nem számoltam össze minden pontot, remélem még most ezt pótolom, addig le se írom, hogy jegesmedveréb!
Ez az Északi Sarkkör legveszedelmesebb ragadozója, még soha senki nem látta, pontosabban aki meglátta, annak ő volt az utolsó, amit életében meglátott. Hatalmas, fehér, szőrös szárnyaival némán suhan a levegőben, mindenre vadászik, ami repül, mászik, vagy úszik. Fehér színe miatt környezetébe olvad, Micimackó is tőle vette az ötletet, hogy fehér (vagy egyéb színű) felhő legyen. Természetesen ugyan olyan jól fut is, mint ahogy repül, de repülés közben a legveszélyesebb, mert akkor hirtelen a semmiből képes lecsapni áldozatára. Ha áldozata úszik, akkor fölé repül és jégmadarat megszégyenítő sebességgel zuhan rá a vízre és merül el benne, úszva közelítve meg halálraítélt zsákmányát. Kihegyesedett orrával képes nagy méretű áldozatokat is leteríteni, mint például egy fókát, oly módon, hogy szív tájékon hatalmas bénító ütést mér vacsorájára.
Na, csak nem bírtam ki! Most számolni fogok!cmd: ping win! Vakegérke, odafent találkozunk és játszunk tovább, mert játék az élet!
-
geprombolo
őstag
válasz Shallamea #20805 üzenetére
Jelen versenyünkben csakis állatokat, de ha tetszik a népnek az 5let, akkor augusztusban tolhatjuk állatokkal, meg növényekkel is! Előre rettegek a mindenféle húsevő, ragadozó, helyváltoztató növényektől! Hitchcock, segíts!
Számoltam, molnarpeterrel holtversenyben első lettél. Gratulálok mindenkinek! Élveztem a játékot, ahogy ez is élvezetesnek ígérkezik.cmd: ping win! Vakegérke, odafent találkozunk és játszunk tovább, mert játék az élet!
-
molnarpeter
nagyúr
válasz geprombolo #20807 üzenetére
Gratula innen is mindenkinek, és köszönöm
mp
-
geprombolo
őstag
Magadnak köszönd, jól toltad és kész! Versenyben nyertes lettél, megérdemelten.
Nem bírtam ki, hogy ne toljak még egy eszperentét, még így játékon kívül is.cmd: ping win! Vakegérke, odafent találkozunk és játszunk tovább, mert játék az élet!
-
Geri Bátyó
addikt
Gratula a győzteseknek! Jól nyomtátok, az már biztos!
"Ki a büdös istennyila vagy te bohócképű!?" SzŐr Geri, birodalmi poéta és főszakács (:L topic)
-
molnarpeter
nagyúr
válasz geprombolo #20809 üzenetére
Nekem is eszperentén jár az eszem... Megrendeltem egy eneszt, nyerészkedésre (rendeltem egy akciós Nexus S-t, és el akarom adni még ár alatt, de jó kis nyereséggel... )
mp
-
Shallamea
csendes tag
válasz geprombolo #20806 üzenetére
Wáwáwáwáwáwá!!!!!!!!
Jegesmedveréb! :"D Veszettjó!#20807: Dejó, nyertem(Holtversenyben, de nekem az is ugyanolyan jó)! Én már ki is találtam egy állat-növény hibridet, de nem árulom el mi az, legyen meglepi.
Újabb különleges állatfaj:
galambéka:
Ez a különleges állat a hároméltűek csoportjába tartozik. Főként tavak, lápok környékén él, kicsinyei ebihalak formájában kezdik az életet, majd kifejlődnek lábaik, tüdőjük és szárnykezdeményeik, így már a szárazon is képesek életben maradni. A felnőttkort három hónap alatt érik el, ekkor fejlődnek ki teljesen nyálkás, a denevéréhez hasonló, hártyás szárnyaik(Közben mellső lábaik elsorvadnak). Innentől kezdve a nap nagyobbik részét a levegőben töltik(De ettől függetlenül képesek a vízben is úszkálni).
A galambéka leginkább gilisztával és léggyel táplálkozik. Előbbit úgy is megkaparinthatja, hogy csőrével lyukat váj a földbe, igyekezve eltalálni a kiszemelt áldozatot. A legyet pedig általában hosszú, ragacsos nyelvével kapja el.Ez is érdekes lett, pláne, ahogy elképzelem, hogy nézne ki...Jujj!
Mekkora lenne már, ha télleg létezne! Sétálna az anyuka a gyerekkel, a gyerek látná, ahogy elrepül felettük és megkérdezné az anyját, hogy mi az, az anyuka meg a gyerek leírásából rájönne, miről van szó és megjegyezné:"Á, csak galambéka lehetett!"[ Szerkesztve ]
-
geprombolo
őstag
válasz Geri Bátyó #20810 üzenetére
Nem csekély elmebeli megerőltetésükbe került, de megvan az eredménye.
Hát akkor jöjjön kedvenc háziállatom, a macskakas!
Két fő jellemzője, hogy reggel nincs szükséged vekkerre, sem pedig törölközőre. Csodás hangján reggel kukorékol, felébresztve a szomszédokat is, utána bemegy a lakásba, a gazdája lábához dörgölődik és kéri a reggeli tejét! Gazdája reggelije közben természetesen ott somfordál, mint minden rendes macska, lesve egy lepottyanó falatot. Napközben a szemétdombon kuporogva sütkérezik, vagy farktollait lobogtatva kergeti a tyúkokat, gondoskodva a tojás-utánpótlásról.cmd: ping win! Vakegérke, odafent találkozunk és játszunk tovább, mert játék az élet!
-
Geri Bátyó
addikt
válasz Shallamea #20812 üzenetére
Bakker! Lelőtted a poénomat!
De akkor is leírom, mert raktam bele egy kis csavart Romboló kedvéért!
Varjunka: A törzsfejlődés egy fura mellékága. Átmenetet képez a kétéltűek és a madarak között. A kifejlett példányok szinte teljesen tollasak, csak hosszú, békaszerű lábuk csupasz. Tojásaikat a vízbe rakják le, mivel a fiókák tüdeje kikelésükkor még fejletlen, ebben az időszakban kopoltyúval lélegeznek. A kopoltyú a kifejlett példányoknál is megmarad. A fiókák még teljesen csupaszok (tollaik csak később fejlődnek ki) és leginkább egy kopasz pingvinre hasonlítanak, leszámítva békaszerű lábukat.
A kifejlett példányoknak is szükségük van a vízre, mert szokatlan tollaik miatt, akkor tudnak igazán jól repülni, ha egy kissé nedvesek.
Alapvetően ragadozók, vízben és levegőben is keresnek zsákmányt. Kisebb halakkal, rákokkal, apró rágcsálókkal és nagyobb rovarokkal táplálkoznak. A belvízzel borított termőföldeken a haszonnövényekre is rájárnak, emiatt sokak szerint kártékony, de rendkívüli ritkasága miatt szigorúan védett.
Szaporodásáról keveset tudunk, mivel a párzási időszakot a víz alatt töltik."Ki a büdös istennyila vagy te bohócképű!?" SzŐr Geri, birodalmi poéta és főszakács (:L topic)
-
Vakegérke
félisten
Csókolom alássan, totál paff lettem. Na nem a sárkány.
Jókat röhincsélek, közben esz a sárga irigység. Kitalálok én is valami jó kis torzszülöttet, vagy nem?
Majd igyekszem.Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)
-
geprombolo
őstag
válasz Geri Bátyó #20814 üzenetére
Valami ilyesmire hasonlít?
Már nem tudom, ki csinálta ezt velem, de elmentettem, azóta is a gépemen figyel a szmájlik között. Asszem Badman volt, de nem biztos. Lehet, hogy Hasek.[ Szerkesztve ]
cmd: ping win! Vakegérke, odafent találkozunk és játszunk tovább, mert játék az élet!
-
Geri Bátyó
addikt
válasz geprombolo #20816 üzenetére
Hasonlít, csak nem elég hosszúak a lábai!
"Ki a büdös istennyila vagy te bohócképű!?" SzŐr Geri, birodalmi poéta és főszakács (:L topic)
-
Geri Bátyó
addikt
Lajháróka: Önmagát rendkívül jól álcázó ragadozó. Lassú és jámbor állatnak látszik, amíg éles fogaira fel nem figyelünk. Igaz, hogy valóban nem túl gyors, de nincs is rá szüksége, viszont ha a szükség úgy hozza, hatalmas ugrásokkal közlekedik egyik fáról a másikra. A fákon közlekedve a fészkelő madarak tojásait, vagy röpképtelen fiókáit pusztítja. A költési időszak után a földön élő kisebb emlősökre vadászik, mégpedig oly módon, hogy rájuk veti magát az alacsonyabb ágakról. A földre ritkán merészkedik le, mert ott rendkívül esetlenül mozog, de ínségesebb időkben a föld alatti járatokban élő emlősök (ürge, pocok stb.) kiásásával szerzi meg táplálékát.
Hosszú, vékony pofájával, hegyes füleivel, otromba, esetlen testével és hosszú, lompos farkával roppant mókás látvány, de a fakéreghez hasonló színű szőre miatt csak ritkán pillanthatjuk meg."Ki a büdös istennyila vagy te bohócképű!?" SzŐr Geri, birodalmi poéta és főszakács (:L topic)
-
geprombolo
őstag
válasz Geri Bátyó #20818 üzenetére
Veszedelmesen hangzik.
cmd: ping win! Vakegérke, odafent találkozunk és játszunk tovább, mert játék az élet!
-
Geri Bátyó
addikt
válasz geprombolo #20819 üzenetére
Akkor itt egy szelídebb:
Lepkemu: Ausztráliában elterjedt, leginkább futómadárra hasonlító, kistestű (25-30 cm magas), lepkeszerű szárnyakkal rendelkező állatfaj. A rovarokkal ellentétben csak 2 lába van, feje pedig hosszú nyakon helyezkedik el. Szárnyai is hatalmasak és színesek, de repülésre csak akkor használja, amikor nagyobb távolságokat tesz meg. Virágzó mezőkön keresi táplálékát. A növények teljes virágzatát lelegeli. Rendkívül szép látvány, amikor szárnyait billegetve szaladgál egyik virágtól a másikig.
-
Vakegérke
félisten
válasz Geri Bátyó #20820 üzenetére
Tarolsz, kedves Bátyó.
Még csak a hónap elején vagyunk, én meg annyit röhögtem teremtményeiden, amennyit máskor egy hét alatt.
Felébrednek a többiek is, lesz itt akkora állatság, hogy ihaj.
Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)
-
geprombolo
őstag
válasz Geri Bátyó #20820 üzenetére
Na, akkor itt egy erdei hal, a mókusügér. Kétéltű, nyáron a fákon ugrándozva gyűjti téli elemózsiáját, télen víz alatti kuckójában, jó melegben (a kinti hideghez képest) téli álmot alszik, ha megéhezik, felkel és rágcsál valamit. Uszonyai részben lábakká alakultak, hátúszója viszont megmaradt, jó hasznát veszi mind a vízben, mind a levegőben, az egyensúly megtartásánál. Farokúszója megnyúlt, viszont lapítottsága megmaradt, a végén pedig hosszú szőrökben végződik. Oldalvonalának segítségével nem csak a vízben, de a szárazon is megérzi a veszélyt, hátát, oldalát szőr, hasát pikkelyek borítják. Füle kicsi, tökéletesen zárható a víz behatolása ellen. Róla mintázták Pikacsut, de elrontották.
-
geprombolo
őstag
válasz Vakegérke #20821 üzenetére
Egyetértek, nagyon jók a leírásai, elmehetne állatbiológusnak, vagymi.
Na, jöhetnek az állatságok, elvégre ma állati jó hónap van!
Gyorsan számoltam, mielőtt nagyon elmaradnék vele.[ Szerkesztve ]
-
Vakegérke
félisten
válasz geprombolo #20823 üzenetére
Pont(y)osan.
Azért nem igazán lehet biztos győzelmében, hiszen Shallamea is nagyot alkotott. Ha belehúz, nagy küzdelemnek nézünk elébe mindenki örömére. Ja, és akkor még nem beszélek azokról, akik csak ezután élednek, meg azokról, akik pont ezen játék alkalmából csatlakoznak hozzánk, és brillíroznak.
Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)
-
geprombolo
őstag
válasz Vakegérke #20824 üzenetére
Hát igen, láttunk már egy-két hóvégi brillírozást, hogy mindenki a száját tátva felejtette! De mostmár tolhatnál te is valamit, csak egy picit kell gondolkozni, annyi millió állat van, előbb jön a név, aztán elképzeled magadnak, végül megfogalmazod és leírod. Megy az neked, csak most lusta vagy!
Most nézem, hogy valaki ellopta az aláírásod felét! Tudsz róla?[ Szerkesztve ]
-
Geri Bátyó
addikt
Romboló, Egérke: Ne felejtsétek el, hogy geológus vagyok! Van egy kis történelmi rálátásom is az állatvilágra. Ráadásul a biológia is érdekel. Tömve vagyok Gerald Durrell és David Attenborough könyvekkel (is).
Shallamea viszont tényleg kemény ellenfél és nem lesz szégyen kikapni tőle!Amúgy, éppen most szóltam valakinek, hogy ha van kedve, pillantson ide!
Egérke: Tényleg írhatnál már te is valamit!
[ Szerkesztve ]
-
Vakegérke
félisten
válasz geprombolo #20825 üzenetére
Jelen pillanatban nagyon fáradt vagyok. Csütörtökön még úgy volt, hogy a következő hét szabi, pénteken lefújták. Csoda, ha nem vagyok formában?
Nem lopta, csak felhasználta valaki az aláírásom felét.
Megmutatnád, hogy kicsoda?Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)
-
Geri Bátyó
addikt
Itt van egy tripla állat!
Kobrantilopanda: Az ázsiai bambuszdzsungelekben él. Teste hosszú és karcsú, mint egy kígyónak, de rövid, izmos lábai vannak, amik segítségével hatalmas, gazellaszerű ugrásokkal közlekedik. Mozgása hasonlít egy araszoló hernyóéra, csak sokkal energikusabb! Testét rövid, sűrű, pepita színű szőrzet borítja. Fején hosszú, vékony szarvak ágaskodnak, melyek tövénél méregmirigyek találhatók.
Ragadozó. Áldozatait szarvával döfi le, minek során mérget juttat az áldozatába.
Párzási időszakban különösen veszélyes, mivel mindenre támad, ami fekete, vagy fehér!
Elevenszülő. Egyszerre 3-4 utód jön világra. A fiatal példányok fején is megtalálhatók a szarvak (igaz, még eléggé rövidek) és mérget is termelnek, ezért a nőstényt könnyen megsebzik ellés közben. Saját mérgükre nem immunisak, emiatt a nőstény gyakran elpusztul.
Rendkívül veszélyes, de veszélyeztetett faj."Ki a büdös istennyila vagy te bohócképű!?" SzŐr Geri, birodalmi poéta és főszakács (:L topic)
-
Vakegérke
félisten
válasz geprombolo #20829 üzenetére
"Most nézem, hogy valaki ellopta az aláírásod felét!"
Akkor csak tudod, hogy ki.Nincs duzzogás, csak kíváncsiság. Nyista balhé, csak kíváncsi vagyok.
-
geprombolo
őstag
-
geprombolo
őstag
Ezt nem én számoltam ki, de megosztom veletek, mert rendesen padlót fogtam, mire végigolvastam. Íme:
Számolok
Régi tervem, hogy végig követem, mennyire zsákmányol ki az állam, ebben a marha nagy demokráciában. 2006-os adatokat találtam, ennél azt hiszem egy picit rosszabb lett azóta a helyzet. (például bevezették a különadó intézményét, hogy csak egy példát mondjak).
Tételezzük fel, hogy én egy igen jó dolgozó vagyok, ezért a Léggömbhámozó Bt, ahol dolgozom, azt mondja, ad nekem 300 000 Ft fizetést. Jó sok pénz ez, örülök is neki! Aztán jön az állam, és azt mondja a Bt-nek, gratulálok a bevételedhez, és amiért ezt a pénzt a dolgozónak adod, itt ez a pici lista arról, hogy mit kérek tőled:
- nyugdíjjárulék (18%) 54 000 Ft;
- egészségbiztosítási járulék 33 000 Ft;
- egészségügyi hozzájárulás 1 950 Ft;
- munkaadói járulék (3%) 9 000 Ft;
- szakképzési hozzájárulás (1,5%) 4 500 Ft;
összesen: 102 450 Ft.
Így aztán mire a munkáltató levegőt vesz, máris kifizetett az államnak 102 450 Ft-ot, a fizetésünk tehát rögtön 402 450 Ft-jába került, úgy is vehetjük, hogy 400 000 Ft a bruttó fizetésünk, hiszen ennyibe kerülünk a cégnek. Na de mi sem lélegezhetünk fel, hiszen miután megkapjuk a pénzt, a kedves Nagy Testvér ismét megjelenik most nálunk, és azt mondja, itt ez a pici lista arról, hogy mit kérek tőled:
- SZJA 84 750 Ft;
- nyugdíj járulék (8-5%) 25 500 Ft;
- egészségbiztosítási járulék (4%) 12 000 Ft;
- munkavállalói járulék (1%) 3 000 Ft;
összesen: 125 250 Ft.
És mire feleszmélünk, az állam lenyúlt tőlünk (meg sem kapjuk) 125 250 Ft-ot, marad 174 750 Ft. Persze ezzel még nincs vége a sornak, elmegyek a boltba, vásárolok ezt-azt. A termékek árában további 20% ÁFA van, tehát ebből a pénzből valójában csak 145 625 Ft értéket vásárolhatunk, az állam ismét eltesz 29 125 forintocskát.
Ez a legegyszerűbb eset volt, lehetne még fokozni, ha a pénzünket félretesszük, és lakást veszünk belőle, hiszen azután illetéket fizetünk (a duplán adózott pénzünkből vettük), és ha pár év múlva eladnánk, ismét illetéket fizetünk (a triplán adózott pénzünk után negyedszer). De autóvásárlással se járunk jobban, átírási illeték, gépjármű adó, üzemanyagba épített ÁFÁ-n felüli terhek. Ha pedig bankba rakjuk, a kamat után 20% adót fizetünk. Hogy ne legyen szép az élet be fogják vezetni a vagyonadót, úgyhogy a 2-3-szor adózott pénzből vett dolgaink után még évente fizethetünk majd megint adót. Nézzük tehát a végeredményt:
Én dolgoztam, a munkáltatóm üzleti kockázatot vállalt, munkahelyet teremtett, létrehozott valamit. Ehhez képest ki keresett a legtöbbet? A fizetésem: 300 000 + 102 450 Ft 100%. Az állam keresett 102 450 + 125 250 = 256 825 Ft-ot. 63%.
Én pedig vehetek árut 145 625 Ft-ért. 36% - ÁFA 30,7%.
Emlékszem az átkosban tanultuk (fiatalabbak kedvéért: nem volt adó!), hogy a sötét középkorban a gazdag földesúr kizsákmányolta a parasztokat, és 10%-át elvette a termelt javainak, aztán jöttek a papok, és elvittek másik 10%-ot!
Hogy sajnáljuk szegény parasztot, és kérdeztük, de hát milyen alapon?
20% - Istenem, húsz százalék volt MINDEN teher amit fizettek!
Ebből a 20%-ból fényűző paloták és templomok épültek, hadseregeket tartottak fenn, kövérre híztak a gazdagok. Most pontosan 85%-ot húz az állam a fizetésemen, vagyis durván megfordult az arány. Még sincs pénz semmire, el kellene ezen gondolkozni, kihez folyik az a rengeteg pénz.Még jó hogy vége a sötét középkornak!
-
sKata™
csendes tag
Sziasztok! Akkor most így újoncként beszállnék én is a játékba, egy (három) állatkával, ha lehet
Tesünve- béka:
Tulajdonképpen nem is tartozik a békák fajtájába ez a különös sün, nevét csupán félelmetesen hosszú és gyors nyelvéről kapta, valamint a hátán elhelyezkedő két púpban lévő nyálkás méreganyagról, mely zöld tüskéin keresztül távozik a testéből a szélrózsa minden irányába, ha valamilyen oknál fogva megijed. Növényekkel és bogarakkal táplálkozik, de ha megijesztik, nagyon vad tud lenni, hosszú nyelvét áldozata köré fonja és megfojtja vele azt. Azonban sosem eszi meg. Mivel inkább a sünök, mint a békák fajtájába tartozik, ugrani nem tud, így összegömbölyödve, gurulva közlekedik, egészen gyors tempót is képes fölvenni. Gyermekektől távol tartandó, hiszen könnyedén összetéveszthetik egy közönséges labdával.
-
Geri Bátyó
addikt
válasz sKata™ #20833 üzenetére
Kezdetnek nem rossz, kedves meghívottam, de attól tartok, nem fog pontot érni. A leírás nekem tetszik, de a nevet máshogy kell létrehozni.
"A keresztezés az állat nevével történik, a szó elején és végén lévő betűket lehet összeolvasztani, mondjuk így lesz a mókusból és a sügérből mókusügér."Ne add fel! Menni fog, tudom!
Ahogy túl vagy a felvételin, várunk!
-
sKata™
csendes tag
válasz Geri Bátyó #20834 üzenetére
Ó valóban, e fölött átsiklottam No nem baj, majd legközelebb
-
Geri Bátyó
addikt
Na, itt van még egy fura lény.
Cápamőba: Első pillantásra egy hatalmas (35-50 cm) egysejtűnek látszik.
Másodikra is!
Ez azért is meglepő, mert nem egysejtű, de a mimikrije tökéletesen erre hajaz. Békésen úszkál ebben a formájában, egészen addig, amíg meg nem pillant egy potenciális zsákmányt (halak, tintahalak, polipok, rákok). Vadászatkor már valódi alakjára vált, ami leginkább egy macskacápára emlékeztet (hosszúkás, karcsú állat). Legtöbbször meglepetésszerűen támad, de valódi alakjában roppant jól úszik és ha kell üldözi is áldozatát.
Gyakorlatilag átlátszó, ezért is tud egysejtűre hasonlítani. Belső szervei nagyon jól megfigyelhetőek, bármely formájában.
Igaz, hogy nem osztódik, mint az egysejtűek, de szaporodása nem kevésbé érdekes, ugyanis minden példány hermafrodita. Amikor eljön a szaporodási időszak és ivarszervei működésbe lépnek, 5-8 utód jön létre, melyek 4-5 cm hosszúra nőnek, mielőtt világra jönnének.sKata™: Tudom, hogy most máshol jár a fejed, a felvételivel vagy elfoglalva. A leírás viszont tényleg jó! Örülök, hogy benéztél és remélem, hogy nem ment el a kedved!
[ Szerkesztve ]
-
sKata™
csendes tag
válasz Geri Bátyó #20836 üzenetére
Ugyan dehogy! Majd csak kitalálok valami izgit
-
geprombolo
őstag
válasz sKata™ #20833 üzenetére
Isten hozott nálunk! Vagyis, ahogy látom, inkább Geri hozott, de nem ez a lényeg. Remélem jól fogod magad érezni közöttünk. Valóban jó a próbálkozásod, de amint Geri is mondta, sajnos bárhogy próbálkozom, nem lesz belőle pont. Na jó, egy fél, de azt nem jegyezzük fel.
Tudod mit? Csapj le az egérigóra, aztán majd csak belejössz! Azt még nem elemezte ki senki, Vakegérkének ajánlottam, de nem él vele, úgyhogy szerintem lehet a tied.
Ha szeretsz bolondozni, hülyéskedni, játszani, itt a helyed! Ja, és jót nevetni, mert itt az is van.cmd: ping win! Vakegérke, odafent találkozunk és játszunk tovább, mert játék az élet!
-
sKata™
csendes tag
válasz geprombolo #20839 üzenetére
Köszönöm!
Nos, az egérigót meghagyom Vakegérkének, hátha elkezdett már gondolkodni rajta Ahogy Geri is mondta, egyelőre a felvételivel foglalkozom, de amint eszembe jut valami, írni fogok -
sKata™
csendes tag
válasz Vakegérke #20841 üzenetére
Na hát ebben az esetben ismerkedjetek meg az egérigólyával.
Az egérigólya nagyon kedves, szelíd állat, bár kinézete nem ezt sugallja. Hatalmas testén és hosszú lábain vastag – általában szürke- szőrzet van, és az egértársakat megszégyenítő hosszú vékony farokkal rendelkezik. Tollak hiányában repülni ugyan nem tud, de hosszú csőrével gyakran kapar lyukakat a házak falába, ugyanis valamiért úgy gondolja, bele tud bújni. ( Ezt a rejtélyt még nem fejtették meg az egérigolyológusok.) Szép nyári reggeleken gyakran hallhatjuk- kaparászásán kívül- csodálatos dalolását is, melyet az ablakon benézve nagy, sötét gombszemekkel ad elő nekünk. ( Fára ugyanis csak ritka esetekben mászik, azt is hosszú farka segítségével teszi.)Télen azonban csupán furcsa, cincogó hangot ad. Halakkal és kukacokkal táplálkozik, de a sajtot is kedveli.
Reméljük, ez már megfelel a szabályoknak is
[ Szerkesztve ]
-
Geri Bátyó
addikt
válasz sKata™ #20843 üzenetére
Háát... nem tökéletes, de alakul! A rigó és a gólya 2 betűvel kapcsolódik, nem 1-el! Viszont a leírás megint nagyon jó és bízom benne, hogy Romboló ezt figyelembe veszi. Részemről 2 pontot is megér, de 1-et biztosan!
Na és akkor jöjjön egy buzdítás Vakegérkének!
Egérkember: Alapvetően hominida, de fejét hosszú, sűrű, egérszürke szőrzet borítja. Életkora nehezen megállapítható, mert időnként úgy viselkedik, mint egy kölyök, máskor pedig egy kifejlett, öreg, bölcs példány tulajdonságait mutatja.
Anatómiája sem hétköznapi, mert rendkívül nagy szíve van. A tudósok a mai napig sem értik, hogy férhet el a mellkasában. Érrendszere is rendhagyó, mivel írói vénával rendelkezik.
Rendkívül nyugodt, békeszerető és barátságos lény. Nehéz ebből kizökkenteni, de időnként azért felfortyan
Rendkívül precíz és kreatív. Bármibe fog, azt lelkesen és jól csinálja.
Jelenleg egyetlen dokumentált példánya ismert, ezért nem tudjuk, hogy a gyenge látás faji, vagy egyedi tulajdonság-e.Remélem, nem haragszol meg emiatt, de gondoltam, hátha ez megadja neked a kezdő löketet!
Romboló: tudom, hogy ez nem ér pontot, nem is ez volt a célom vele.
-
geprombolo
őstag
válasz Geri Bátyó #20844 üzenetére
Sehol nincs megírva, hogy csak az utolsó és első 1 betű csatlakozhat, így kedves új játszótársunk bekaszálta első kétpontosát!
Viszont a te egérkembered érdekes, mert az ember nem állat! Mivel a világ nagyobb része azt állítja, hogy az ember Isten külön teremtménye, mások meg azt, hogy ufonauták kísérleti alanya, a megmaradt csekély hányad szavazata nem nyom annyit, hogy az embert állattá nyilváníthassuk. Sajnálom, pedig tetszett!cmd: ping win! Vakegérke, odafent találkozunk és játszunk tovább, mert játék az élet!
-
sKata™
csendes tag
válasz Geri Bátyó #20844 üzenetére
A macskacsa, jegesmedveréb és a macskakas is ilyenek De nem akarok ám veszekedni! Már gondolkodom a teknősólymon, és a malacicán. Ezek jók?
-
Vakegérke
félisten
válasz geprombolo #20845 üzenetére
Van ugye az ember, és minden más élőlény állat. Ha bármely állat szemszögéből nézzük a dolgot, akkor mi vagyunk bekategorizálva azok közé, amely lények nem fajtársai.
Igazságos ez?
Csak azért nem vagyunk állatok, mert kijelentettük magunkról.Részemről megérné a pontbeli elismerést Geri Bátyó ragyogó leírása.
sKata™: Kobrantilopanda is volt, tehát (szerintem) minden érvényes, amely kapcsolódik egymáshoz.
[ Szerkesztve ]
-
Geri Bátyó
addikt
válasz geprombolo #20845 üzenetére
Arra én nem figyeltem, hogy több betű is kapcsolódhat! Na, mindegy, tudjátok be annak, hogy fáradt vagyok és beteg.
Ez viszont tényleg azt jelenti, hogy megvannak Kata első pontjai!Kata: Jól hangzanak!
Romboló: Tudom, hogy nem ér pontot, csak próbálom egérkét aktivizálni!
-
geprombolo
őstag
válasz Geri Bátyó #20848 üzenetére
Nem hagyja magát. Pedig azt hittem, hogy tarolni fog, mert fantáziája, na az van nekije!
-
Geri Bátyó
addikt
válasz geprombolo #20849 üzenetére
Nem véletlen, hogy hívtam! Amint túl lesz a felvételin, legyaláz mindenkit! Nézd meg, hogy már most is mennyi remek ötlete van!
szerk: Egérkére gondoltál! Ő is belendül majd, meglátod! A lelkesedésünk megmozgatja őt is!
[ Szerkesztve ]
Aktív témák
- HP EliteBook 845 G8 Tartós Fémházas Laptop 14" -60% Ryzen 5 Pro 5650U 6mag 16/512 FHD IPS Matt LTE
- HP EliteBook 845 G7 Fémházas Laptop 14" -45%Ryzen 5 PRO 4650U 16/512 FHD IPS SURE VIEW
- HP Elitebook 840 G8 i5 1145G7 / 32GB / 512GB / hibátlan!
- Nethome Plus, klíma wifi modul
- LG OLED55C12LA 2 ÉV GYÁRI GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs