Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ha valóban 200 fokon hőkezelnek, akkor a maradék hasznos tartalom nulla.
A halolajok füstölési pontja 107 °C körül van, nekem a 200 túlzónak tűnik.A lenolaj mellett a hidegen sajtolt repceolaj is jelentős mennyiségű omega 3-at tartalmaz.
Otthon egyszerűen készíthető belőle majonéz. Egészségesebb mint a bolti. Legalább nem lesz benne ízfokozó, színező, állagjavító és tartósítószer. Viszont nem fog hetekig ehető maradni. De ez a ketosoknak nem lehet nagy gond.Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!
-
válasz Cathfaern #2394 üzenetére
Találtam egy jó leírást a majonéz készítésre. [link]
A mixeres változatot érdemes készíteni.
Az íze legyőzhetetlen lesz. Azért is mert saját magad készíted. egyébként is mert e hidegen sajtolt repceolajat fogsz használni, a hidegen sajtolt olívaolaj mellé.
Abban a majonézben, aminek a tartalmát bemásoltad, olyan repceolaj van, amit már melegítéssel sajtolnak.
(Mi ilyen olajban szoktunk sütni.) A két repceolaj sűrűségre, színre és ízre jelentősen tér el egymástól. A hidegen sajtolt ára sokkal magasabb. Garantáltan nem ebből készül a gyári majonéz.
(A cukor ízfokozó, a ketogén étkezésben érdemes kihagyni.)Próbáld/próbáljátok ki.
Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!
-
válasz Cathfaern #2406 üzenetére
Igen, ez egy nagyon fontos eredmény. A készítői mélyre ástak az összefüggésekben.
A demencia penetrációjának mértéke az életkorhoz köthető.A Wiki szerint 65 év alatt elenyésző. hetven alatt 1,2%. Kilencven év fölött már közel 35%. Az árányokból tisztán látszik, hogy elméletileg meghatározható kor fölött, már 100%.
A kínai barátaink tesztjéből kiderül. Aki nem hal meg idő előtt érrendszeri betegség következményében, mert alacsony az LDL szintje, az nagyobb eséllyel lesz demenc. Egyszerűen tovább él, növekszik a betegség esélye.
Van egy másik összefüggés, amit kutatás nélkül is mindenki beláthat. Aki korábban hunyt el, az hosszabb ideig marad halott. Ha rövidebb ideig akarsz halott maradni. legyél demenc!Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!
-
válasz Cathfaern #2410 üzenetére
"A kerdes mindig az, hogy a varhato tendenciatol van-e elteres."
Hát persze, hogy van. Ha x éves korban, a demecia 70%-os arányt mutat a populációban, akkor a 30% eltér a tendenciától. Legalább is egy időre.
Nyilván az LDL és demencia között nincs közvetlen összefüggés. Se arányos se fordítottan arányos. A köztes kapcsot az életkor adja. Az ilyen jellegű kutatás tudományos demagógiának tekinthető. Sajnos sok kutatás témájáról nem látszik tisztán ez a fajta hiba. Ezért is a legtudománytalanabb tudomány, az orvostudomány.Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!
-
-
válasz Cathfaern #2463 üzenetére
Nem akarlak elkeseríteni.
Az 1-el kezdődő számozás csak annyit jelent, hogy az állatokat jó körülmények között tartják.
a 0-s jelölés csak biot jelent, természetes táplálékot kapnak az állatok. Nagyüzemi termelésben képtelenség lenne szabadon tartani a szárnyasokat. Talán nem is szabad. Régebben, a madárinfluenza okán, tiltották is szabadon tartást.
Nyilván a "tanyai" tojások beltartalma a lehet a legmagasabb, de kevesek juthatnak hozzá.
Amikor beindul a nagyüzemi termelés, már az sem lesz már "teljes értékű" élelmiszer.Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!
-
-
válasz Arpee78 #2470 üzenetére
"csak a takarmányt eszi, hanem rovarokat, zöldet, esetleg magvakat, illetve olyat is amit nem kéne,"
Ezeket megkapják a takarmányban is, szennyeződésként abba is bekerül olyan anyag, amit nem kellene.
A szocializmus legdübörgősebb éveiben erőteljesen tolták a takarmányba a hallisztet. Halszaga volt a csirkéből készített ételnek is.
Szóval jobb a kevesebb omega3, mint a halíz.Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!
-
válasz havenday #2484 üzenetére
Nincs nagy baj a zsemlével.
Nagyon sok ember, főleg az idősebb korosztály emésztési problémákat kap, a barna kenyértől. Na nem az "olaszos" könnyű babakényértől, amit a kakaópor barnít meg, hanem a teljes kiőrlésű kenyértől.
Az a baj, hogy az idősebb korosztály fejében komoly zavarok vannak a cukorbetegségről és a hozzá kapcsolódó diétáról.Kizárólag cukorban gondolkodnak és nem szénhidrátokban. Hiszen cukorbetegség a neve.
A szőlőcukor, ami gyakorlatilag vércukor, törvények feletti szerepet kap. Azt hiszik, hogy a szőlőcukor fogyasztása nem számít. Ez a legnagyobb tévedés. Van Pécsett olyan cukrászda, amelyik a cukorbetegnek külön fagylaltot tart. Természetesen szőlőcukorral készítve.
A félreértés alapja az inzulin adaglás utáni vércukorszint zuhanás túlzott mértéke. Az akkor elfogyasztott cukor valóban nem számít be, a napi adagba, ha nem adagolják túl.
Elhiszik, hogy a gyümölcslevek, müzlik, gyümölcsjoghurtok, .... egészségesek. A helyi boltban előttem vásárolt egy nénike. Kizárólag müzlis joghurtot rakott a kosarába. A fele gyümölcsös volt, a maradék csokoládés.Nem hiszik el, hogy az édesség és a szénhidrát tartalom között nincs összefüggés. A citromos fagylaltot azért nyomják, mert kevésbé édes, tehát kevesebb benne a cukor. A valóságban több van benne, mint egy édesebb fagylaltban.
Megtanulták, hogy a zsír közellenség.
Olyan túrót találni egy üzletben, aminek a zsírtartalma egy százalék, maga a boldogság.
Az nem érdekes, telenyomták cukorral és sóval. Valaminek ízt kell adnia az ételnek.A környezettudatosságot is lehet alibinek használni. A vegetáriánus ételek kevésbé károsak a környezetre. Kevesebb erőforrást használunk fel a termelésükhöz. Tökéletes magyarázat a lekváros palacsinta, vaníliaszósszal típusú ebédre. Ami azért gyorsforgalmi út a cukorbetegség felé, főleg a cukorbetegnek.
Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!
-
válasz mayday00 #2510 üzenetére
Röviden. Tévedés.
A borkősav kémiai képlete: C4H6O6
A kálium vegyjele: KEbből tisztán látszik, több C vitamin van a lócitromban, mint kálium a borkősavban.
Hosszabban.
A borkősav elnevezés, a boroshordókon kirakodó anyagból származik. Ebben az anyagban valóban van kálium tartalmú összetevő. A tiszta borkősavban nincs.Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!
-
válasz Di Natale #2512 üzenetére
Alnatura, biobolt, nagyobb multik állandó vagy időszakos ajánlatában találsz hidegen sajtolt étolajakat.
Érdemes óvatosnak lenni. Ami nagyon olcsó, az nem vagy csak részben hidegen sajtolt.Azt gondolom, hogy a legjobb felhasználási megoldás a zöldség joghurt reggelire.
Hagyma, fokhagyma, újhagyma, paradicsom, paprika, uborka, saláta,répa, .....
A hagymafélék szénhidrát tartalmával érdemes óvatosan bánni. A zöldségek egy része nyersen OK, a többit felhasználás előtt rövid időre forróvízbe kell mártani. Ilyen például a borsó. Egy fehérje emészthetetlen benne, hőkezelés nélkül.A zöldségeket felkockázod. egy saláta szószt készítesz hozzá. Egyharmad ecet. Legjobb a balzsamecet. Ha salátalevél is van a zöldségek között, akkor friss citromlével is érdemes meglocsolni a szószt. Kétharmad olaj.
Az olaj legyen keverék. Lenolaj, olíva, máriatövis, tökmag, repce, mák, argán, ...A zöldség salátához szükséges még néhány adalék.
A joghurtnak zsírtartama érdektelen, de ne tartalmazzon hozzáadott cukrot. Ezzel a bifiduszos izék nagyjából kiesnek fogyasztható élelmiszerek listájáról.
Zabpehely. Ebből jobb a magosabb változat. Magyarul a zab csak ki van vasalva egy kicsit. Mást nem csinálnak vele. Látszólag magas a szénhidrát tartalma, de kevés kell belőle. Ráadásul magas az emészthetetlen rost tartalma, ami beleszámolnak a széhidrátba. Ennek az egészségességéről néhány bejegyzéssel korábban volt egy link.
A barna/fekete kenyér nem szükséges. Elegendő a zabpehely. A többi reggeli ételt, müzli, Corn flakes, ... nyugodtan elfelejthető. A magas cukortartalom okán, csak a cukorbetegséghez és elhízáshoz vezet. Szóval minden, csak nem egészséges.Van néhány kötelező kiegészítő.
Csili. A kapszaicin pozitív hatása miatt érdemes rendszeres fogyasztani. Fájdalomcsillapító, gyulladás csökkentő, baktérium ölő hatása mellett segíti a fogyást is.Kurkuma. Hagyományosan misztikus anyagnak tekintik Indiában. Az ötödik íz kategóriájába tartozik. Nincs önálló íze viszont erőteljes ízesítőanyag. Ma már tudjuk, nem alaptalanok az ősi hitek. Ízületi fájdalmak, egyes rák betegségek ellen. Boldogabbá teszi a fogyasztóját. Depresszió elleni gyógyszer készül belőle.
Feketekömény. (Kerti katicavirág mag)
Buddha egyszer azt mondta hogy ez a mag, a halálon kívül mindent gyógyít.
Ma már tudjuk, hogy nagyjából igaza volt. Nincs más növény, ami ennyire sokféle betegségre hat pozitívan.
Lehetőleg a magokat összetörve érdemes fogyasztani. A feketekömény olaja is hatékony.Az olajakat érdemes hűtőszekrényben tárolni. Az értékes beltartalmú olajok általában gyorsan avasodnak. Melegíteni nem szabad ezeket az olajokat.
Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!
-
válasz mayday00 #2516 üzenetére
...alapból ott a cukor, laktóz.
Nem teljesen. A laktóz bomlik a joghurt készítése közben, tejsavvá. Ez adja a jellegzetes fanyar joghurt ízt. Az előző hozzászólásomban próbáltam utalni rá, hogy a joghurtok többsége édesített vacak.
De készítsd el magadnak.
1 liter 3,5%-s friss tej, nem tartós homogenizált
6 evőkanál élőflórás natúr joghurt
A tejet maximum 50 fokosra kell melegíteni. A bele kevert joghurtot meleg vagy hőszigetelt helyen 5 órán keresztül kell tartani. Utána fogyasztható illetve sűríthető.
A folyamatot néhányszor ismételve, garantáltan cukorszegény és egészséges joghurtot tudsz fogyasztani.Ha sós vízzel hígítod, török joghurt lesz az eredmény. 1:1 arányban keverve. (A zabpehely miatt ez majdnem optimális a reggelihez. valamivel kevesebb vizet érdemes használni.)
Ha sűríted, szűröd szövetben, görög vagy finn joghurtot kapsz.Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!
-
válasz mayday00 #2518 üzenetére
Nem.
A tejszínben megmarad a laktóz.
A savanyú tejszín/tejfölben kevesebb a laktóz.Ugyan ez a helyzet a vajjal.
Ha hagyományos módon köpüléssel készítik tejből, akkor édes a vaj. Jelen van a laktóz.
Ha tejfölből vagy hasonló savanyított tejtermékből készül, akkor nem édes.[ Szerkesztve ]
Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!
-
-
válasz mayday00 #2526 üzenetére
Az íze semleges. Egy kicsit lehet még vaj utoérzése benne.
Próbáld ki. Kevés vajból is el lehet készíteni. Arra kell vigyáznod, hogy ne melegítsd túl a vajat, fehérnek kell maradnia a végeredménynek.
Ha sárgás - barnás lesz a végeredmény, akkor le sem kell fölözni a habot. Elég ha eltűnik. Ez esetben felfedezted a bajor olívaolajat. Ennek a zsiradéknak már markáns vaj íze marad.Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!
-
válasz paleinho #2544 üzenetére
Egyszerűsítsünk.
1. Vásárolsz tökmagot héjastól. Ledarálod, mixeled. Szükség esetén tökmagolajjal hígítod. Vélhetően nem ez a legfinomabb, de a legegészségesebb.
2. Ugyan az, mint az első megoldás, csak hántolt magból. Vélhetően ez ízletesebb, de kevésbé egészséges.Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!
-
-
válasz Arpee78 #2555 üzenetére
Fogalmazzunk úgy, van némi fordítási hiba az irományban.
"...Ennek oka az, hogy a zsírok lerakódnak az érfalakban és a közeli sejtekben, akadályozzák, hogy az időközben a vérbe kerülő glükóz eljusson célhelyére – így megemelkedik a vércukorszint....
Ha ez így lenne, akkor az inzulin nem segítene. A vércukor vízben/vérben oldott cukor. Ha valahova nem jut el, az érintett sejtek elpusztulnak. Két kritikus helyet ismerünk. A szív esetében infarktus, a szívizmok egy része elhal. Az agy esetében hasonló sejthalál következik be a stroke esetében.
Az írás egyértelműen vegán érdekeltség illetve könyvajánló.
Cookbook for Reversing Diabetes címmel írt egy szakácskönyvet az orvos.Azt gondolom, hogy a cukorbetegség valóban visszafordítható, az időskori 2. típusú betegség esetében. De nem minden fázisában a betegségnek. Komolyabb életmód váltással és nem az étkezés változtatásával önmagában.
Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!
-
válasz Oceanus #2559 üzenetére
"....úgy változott meg, hogy már nem tudok 2-3 óránként enni...."
Örülj neki. Mi értelme van egészséges emberként, a cukorbetegek életét élni?!
A vércukorszínt folyamatosan magasan tartása eddig csak a libamáj termelőknek vált be. De nekik is a liba elhalálozása előtt, kell kimenteni a májat.
Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!
-
válasz mayday00 #2566 üzenetére
A kávé egy külön történet.
A legegészségesebb kávé az Espresso. Rövid ideig, nagy nyomással mossák ki a finomra darált kávét.
Magas koffein és alacsony savtartalma van. Ezt szokás apró kortyonként élvezni. Minden kortykávéhoz egy korty víz jár, hogy mindig teljes ízében lehessen élvezni a kávét.
Hagyományosan egy kicsi mandula kemény süteményt adnak hozzá jobb helyen. Cukor és tej nélkül fogyasztják. Ez a legegészségesebb kávé.Wiener Melange. egyfajta Kapucsínó. A presszókávé cukorral vagy mézzel van enyhén édesítve. Tejhabbal megkeverve. A tetejét kakaóporral lehet díszítést rakni. Az eredeti kapucsínóhoz tejszínt is adhatnak. Leginkább délelőtt fogyasztják tejszínnel.
Az áztatott kávék.
Német, amerikai, arab és török.
Sokkal több anyag oldódik ki az őrölt kávéból. Általában tejjel, tejszínnel és vagy cukorral fogyasztják. Az arab kávé különleges ízhatását az őrölt fekete kardamom mag adja. Ha van lehetőséged próbál ki. Nagyon finom.
Tej és cukor nélkül is fogyasztható. A kardamom közömbösíti a kávé savasságát.A kávé megítélése időnként változik. Leginkább attól függően, hogy kik finanszírozzák a kutatást.
Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!
-
-
válasz mayday00 #2608 üzenetére
A lejért szavatosságú és pofátlan hamisítás keserű az olívaolaj.
Amúgy majonézt nem vásárolunk, mert egyszerű elkészíteni.
A cukrot kihagyod, az olaj hidegen sajtolt minőségi legyen és új dimenzió nyílik meg a majonéz ízvilágában.
(A mustár sem fontos.)Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!
-
válasz mayday00 #2611 üzenetére
Az étolaj fontos része a majonéznek. Nem váltható ki más zsiradékkal.
Az étolaj befolyásolja végleges ízt, szóval hatalmas lehetőségek nyílnak a legoptimálisabb kikutatására.
Egyedül a napraforgó olajat kellene kerülni. Magyarországon túl van dimenzionálva a fogyasztása. Ráadásul nem igazán értékes olaj, csak olcsó.Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!
-
-
"A zsírt a nulla felé próbálom majd konvergálni. "
A fehérjére és zsírra feltétlenül szüksége van a testünknek. A növényi olajok előnyösebbek, az állati eredetű zsíroknál. Cukorra nincs szükségünk. A szénhidrátokat sem lehet teljesen elhagyni. Képtelenség olyan étrendet tartani, amiben valóban nulla a szénhidrát tartalom.
Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!
-
-
válasz rasotamas #2648 üzenetére
"Mindenesetre elég egészségtelenül étkezek, sok magyaros étel, melegszendvics, pizza, kecsap, stb. Ezek azért tartalmaznak olyan dolgokat amiknek néha ki kellene ürülnie a szervezetből."
Ki is ürül, ami ki tud ürülni. Ami nem tud kiürülni, azt valahol felhalmozza a testünk. Ezeket böjtöléssel sem lehet eltávolítani, mivel nem ismert megoldást rá a máj, az immunrendszer, a vese. ... nem távolítható el. Szerencsére nem sok ilyen anyag létezik.
A többi meg folyamatosan ürül ki.Szóval a méregtelenítés abban a formájában ahogyan tálalják baromság.
A böjtnek van méregtelenítő hatása. Ha megkérdezed, akkor a korrekt válasz, tulajdonképpen van. Csak nem úgy a hogyan tolják neked.De kezdjük az elején.
A böjt nem jelenti a teljes energiabevitel megvonását. Két fő irányzata alakult ki keresztény alapon. A leves alapú és a gyümölcslé alapú. Nem a a boltban kapható gyümölcslé, ami 10+ százalék hozzáadott cukrot tartalmaz, hanem az önállóan, gyümölcsből és zöldségből készített, cukrozatlan változat. Nyilván vizet is kell inni, de nem kell túlzásba vinni.
A böjtnek nem tartozéka a kávé, tea és más energia vagy hűsítő ital. Az alkohol sem.A böjt ala a szokásosnál sokkal kevesebb energiát fogyasztunk. A saját tartalékhoz kell nyúlnia a testnek. A legkönnyebben mobilizálható energia forrás a természetesen elhalt sejtek maradéka. Ez tekinthető méregtelenítésnek, ami valójában a maradék szemét eltakarítása és nem méreg, hanem energia forrás.
De a többi stimmel.Nagyon hosszú böjtbe nem érdemes kezdeni. A szervezetnek tanulnia kell, hogy nem kap folyamatosan elegendő energia ellátást. Nem természetes állapot, hogy naponta 3-5 alkalommal jóllakásig étkezünk. Az sem lehet tudni pontosan, hol a határ a hasznos böjt és a túltolása között.
Ha gyomorégés vagy fájdalom van, arra nem megoldás a tabletta, csak elfedi a kellemetlen jeleket. Miközben a mellékhatásokkal is számolni kell. Ha magától nem műlik, orvoshoz kell menni.
Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!
-
"A hús-, gyógyszer- és tejipar nagyon alapos marketinghadjárattal elültette a fejünkben, hogy a szénhidrát rossz,..."
Az író vajon honnan jött?
A szénhidrátot nehéz eltávolítani, a zsírokat könnyű az ételekből.
Aki nem hiszi, próbáljon 0,1% szénhidrát tartalmú kenyeret vásárolni. A 0,1% zsírtartalmú joghurt könnyen előállítható."Egy egyszerű matematikai bukkanó is kérdéses ebben az egész koncepcióban: a szénhidrátban és a fehérjében grammonként 4 kalória, a zsírban viszont 9 kalória található. Ez azt jelenti, hogy alaphangon a dupláját eheted meg a szénhidrátból, mint a zsírból, ami nem mellékes tény akkor, ha éhezés nélkül szeretnél fogyni."
Az sem mellékes tény, hogy zsírból képtelenek vagyunk túl enni magunkat. Tessék megpróbálni sertészsírt kanállal enni. De olíva olajból sem lehet sokkal többet enni, bármennyire finom az íze Cukormázas friss süteményből vagy hasonló szénhidrát készítményből, akármennyit lehet enni.
Az olaj túladagolásához is szénhidrátot kell adagolni. Csipszbe csomagolva sokkal már nem gond az olaj."Ezek után tény, hogy a magas szénhidrátbevitel károsan hat, hiszen, ha kialakul az inzulinrezisztencia, akkor a vércukorszint hatalmasra ugrik a betegeknél, amint szénhidrátban gazdag ételeket fogyasztanak."
Az a baj, hogy már alacsony szénhidrát bevitel mellet is magas lesz a vércukorszint. Azt is érdemes figyelembe venni, hogy melyik típusú a cukorbetegség. Az egyes típusúnál sok okosság nincs, sokszor veleszületett a betegség.
"A megoldás azonban nem az, hogy eleve kizárjuk a szénhidrátot, hanem az, hogy csökkentjük a zsír-és fehérjebevitelünket még azelőtt, hogy jelentkezne a cukorbetegség."
Vajon értette is azt amit írt?
A cukorbetegségre megoldásnak ajánlja a szénhidrát fogyasztás arányának növelését.
A megtévesztett szakorvosok és gasztroenterológusok tudatlanul a szénhidrát fogyasztást korlátozzák.Várj, ez nem minden.
"A kevés szénhidrát alacsony vércukorszintet eredményez, ami elvileg jó, de gyakorlatilag a szénhidrátmegvonás állandó stresszben tartja a szervezetet, ugyanis a test számára éhezéssel jár. A legtöbb létfontosságú szervünk, pl. agy, máj, bélrendszer glükózzal működik, azonban ha túl kevés a szervezetünkben a glükóz, akkor a testünk elnyomja a „hanyagolható” sejtek vércukorfelvételét annak érdekében, hogy ezeket a létfontosságú szerveket működtetni tudja.Erre a célra a kortizol nevű stresszhormont használja, ami többek között gátolja az immunrendszer működését. Ezért is van az, hogy akik ketogén, vagy low carb diétát folytatnak, sokkal többször és könnyebben lesznek betegek.Hosszútávon ez a folyamat kedvez a különféle krónikus gyulladások megjelenésének, a pajzsmirigyproblémáknak, valamint a rákos megbetegedések és a korábban említett cukorbetegség kialakulásának."
Érted. Ha nem eszel elég szénhidrátot cukorbeteg leszel. Ha a hóember nem napozik eleget, elolvad.
Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!
-
-
válasz Cathfaern #2679 üzenetére
"...tele van a net azzal, hogy a szarvasmarhák mennyire ártanak a környezetnek (alapból bullshit), de ha végiggondolja az ember, hogy mi környezetpusztítást kell csak ahhoz végezni, hogy egy terület megművelhető legyen..."
A szarvasmarhák emésztés közben metánt termelnek. Ez a gáz erősíti az üvegházhatást. Amúgy sem megoldás a népélelmezésre. Nagy területet igényelnek.
"Szóval ha az érdekel, hogy mivel ártasz legkevésbé a természetnek és a természetes élővilágnak, akkor a lokálisan előállított (legeltetett) állatok fogyasztása visz mindent."
Visz mindent. De marad egy kicsi probléma. Túl sokan élünk ahhoz, hogy ez megoldás lehessen.
"Legtöbbet a környezetnek a messziről szállított növények ártanak. Pl. Magyarország esetén mandula "
Ne csináld már.
A mandulát lehet hajón és vonaton utaztatni. Ausztráliából friss marhahúst, nem lehet hónapokon keresztül szállítani. Ráadásul mandulából keveset fogyasztunk. Nem ez az élelmiszer illetve a szállítsa oka a problémáinknak. Ennél sokkal komplexebb a gondunk.Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!
-
-
válasz Cathfaern #2689 üzenetére
"Mégegyszer: legelők tipikusan olyan területek amiket mezőgazdaságilag nem lehet megművelni. Bárányok és kecskék különösen alkalmasak megművelhetetlen területek kiaknázására."
Még egyszer. Alig vannak már kihasználatlan területek. Egy állat élelmezéséhez viszonylag nagy területet szükséges. Tekintettel arra, hogy télen nem tudnak legelészni a hóban és a fű sem nő, muszáj télre a takarmányt felhalmozni.
Kettő éve egy hetet töltöttem itt.
Nagyjából 900 méterrel a tengerszint felett szarvasmarha tartásából és gyógynövény gyűjtésből élnek a házigazdák. És a falusi turizmus címén kiadott szobákból.
A vezetékes telefon, kábeltévé és DVB-T adás valamint a mobilnet nem volt elérhető a náluk. Rádiót hallgattak időnként. Villany volt és vezetékes víz is. A vezeték úgy 1500 méterről jött, egy természetes forrásból. Állítólag a vízminőséget rendszeresen ellenőriztetik. A gyógyvíz minőségi izének enyhe tehénhúgy szaga volt.
A WC csúszkálós volt. Ha valaki a sárgát akarta kidobni, akkor előre kellett csúszni. Barna ügyileg hátra, mert külön gyűjtötték. A vizelet újra hasznosítását akkor még nem oldották meg. Diszkréten egy másik forrásból származó kút mellé öntötték ki rendszeresen. Az anyag valami természetes vízelvezető rendszerbe távozott. Szóval egy lejjebb lévő tanyán nem tehénhúgy szaga lehet az ivóvíznek.
Viszont kiváló parkolót találtunk, háztól félóra járásra. Út ugyan vezet az házhoz, de egy átlagos városi SUV képtelen felmenni a házig. A Ford Focusal meg sem próbáltam, miután gyalog lejöttem az úton.
A gazdaságnak volt önjáró benzinmotoros fűkaszája. De sok helyre képtelenség eljuttatni a gépet. Ott marad a kasza és a sarló használat.
Az egy hét szép volt, teljes nyugalomban. A házigazdák készítettek naponta háromszor ételt. A reggeli zsemlén kívül minden helyben termet/készült. Mondjuk olyan is volt..Könnyű kitalálni, hogy termeljünk több marhát, birkát és kecskét magas legelőkön, csak terület és embert is kellene hozzá keresni.
Még valami.
A szarvasmarha vízigényél a modern tartásnak megfelelőt toltad be a hozzászólásodba. Te viszont a hagyományos marhatartás favorizálod. "The 2400 number may have been true 30 to 40 years ago.." igaz marad ez esetben. De ez kevéssé érdekes, hiszen a Föld elég zárt rendszer. Nem tűnik el az a víz amit az élelmiszer termelésre használtak fel. Ott fenti példa.Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!
-
válasz Arpee78 #2698 üzenetére
Azért a cikket nem teljesen korrekt módon adaptáltad.
Az írás a helytelen táplálkozásról, nem a szénhidrát hiányos étkezésről szól.
Ráadásul a cukrokat és a magas cukor/értéktelen szénhidrát tartalmú (többszörösen feldolgozott) ételeket és italokat, felelőssé teszi a halálozásokért.PS:
A teljes kiőrlésű kenyeret a legtöbb ember csak mértékkel képes fogyasztani. Bélműködési problémát okoz. Talán azok akik nagyon kicsi koruk óta fogyasztják.Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!
-
válasz Arpee78 #2727 üzenetére
És?
Nyilvánvalóan mindenki szabadon választhat magának diétát. Függetlenül attól, hogy az mennyire egészséges vagy sem.
Ha zavar téged, nem tetszik akkor nem kell olvasni a témát. Ennyi. Neked nincs felelősséged és kéretlenül ne is vállad át mások felelősségét ebben az ügyben.
Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!
-
válasz Arpee78 #2729 üzenetére
"Ez egy fórum, az alapelveknek megfelelően szabad vitatkozni, ha valamely állítással kapcsolatban ellenvetésem van."
Így igaz, DE!
Nagyon vékony a határ a pozitív szándékú vitatkozás és a trollkodás között.
Ha részben nem értesz egyet az addig elhangzottakkal, az vita alap és elérhető lehet egy kompromisszum.
Ha valamivel alapvetően nem értesz egyet, nem létezik kompromisszum illetve bármely közös pont.
Ez értelmetlenné teszi a vitát.Gondold át, hol állsz te ebben a témában.
Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!
-
válasz havenday #2786 üzenetére
"nem arról van szó mostanában, hogy a kívülről bevitt koleszterin nem emeli meg a szervezetben lévő szintjét? Így akkor nagyon, csökkenteni se tudja "
Akkor.:
A kívülről bevitt koleszterinszint befolyásolja a teljes koleszterin szintet.
A ketóban ez komoly gond lehet.
A halak közül sem mindegyik képes a koleszterinszintet befolyásolni. A mélytengeri illetve hideg vízi halak képesek pozítív irányba tolni a koleszterin szintet. A bennük lévő anyagok, például az omega három segítségével.Azt gondolom hogy a koleszterin probléma anyagcsere zavar. Az anyagcserezavarok általában szabályzási zavarok. Ezen zavarokban fontos szerepe van a táplálkozásnak, de a teljes felelősség nem a táplálkozásé.
A németek egy nagyon hihető érvet hoztak fel az katogen étrend ellen.
A hasfalban termelődik egy hormon ami egy bizonyos mennyiségű zsír/olaj fogyasztása után kezd termelődni. Az agy megfelelő részébe jutva szünteti meg az éhségérzetet. A zsiradék bevitel növekedése okán a hormon termelése is alkalmazkodik a változáshoz. Ezért a növekvő zsírbevitel csökkenő jóllakottságot okoz. Ez még nem is lenne nagy baj, de a növekvő energia bevitel megállítja a fogyást. Később a folyamat kontraproduktívvá válhat. Újra indul az elhízás.Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!
-
válasz Cathfaern #2789 üzenetére
"Mi okozza akkor szerinted az anyagcsere zavart? Mitől alakul ki?"
Ha tudnám, akkor egy Nobel díjassal beszélgetnél. A kérdésedre adott helyes válasz ér ennyit.
Azt gondolom, hogy ez összetett probléma.
Sokáig csak az életkorral kötötték össze a problémát. A vietnámi háborúban elesett amerikai katonák boncolásakor derült ki, a huszonévesekben is jelen van már az erek elmeszedés.Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!
-
-
Igen lehet összefüggés, csak nem egyenesen arányos.
A hidratáltságnak bizonyosan van jelentősége, 60+ felett. A fiatalabb korosztályoknak még jól működik a jelzőrendszere. A szomjas embernek innia kell, amint lehetősége van rá.Nagyon szépen fogalmaztad meg, tudatos táplálkozás. Az egészséges táplálkozásról kevés megbízható információ létezik. Ráadásul a szülőktől örökölt képességek alapvetően befolyásol(hat)ják mi az egészséges. Az eszkimók híres zöldséges kertjei és a középkori japánok húsétel receptjeinek tökéletessége, szépen rámutat az emberek egységes étrendjének nagyszerűségére.
Ha engem kérdezel, jól csinálod. Ne hallgass a kétkedőkre.
Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!
-
-
-
válasz Arpee78 #2857 üzenetére
Nem szénhidrátos, hanem növényi alapú.
Nem egyértelműen szénhidrát alapról van szó a cikkben. Ráadásul nagyon sokat számít a feldolgozás minősége. Az olasz al dente sokkal egészségesebb, mint a magyar túlfőzött tészta.Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!
-
válasz Hieronymus #2858 üzenetére
Az előző link magyar változata.
[link]Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!
-
"Kizárólag élvezetből esszük, semmi másra nem jó. Természetesen élvezheted, valóban jó az íze, de 0 tápértékű és káros, a gyümölcscukor miatt. Amit a benne lévő kevés vitamin nem kompenzál."
Bocsi, de ez így bullshit.
Az összes gyümölcsöt egy kategóriába helyezve kidobod.
Avokádó cukortartalom 8 ezrelék. Citrom 2,3%. Szeder - görögdinnye kb 2.5 - 6.5%.
Az áfonyák pozitív tulajdonságait túltolják. A dió, 10% feletti szénhidrát tartalma mellett. még a ketóban is ajánlott.A gyümölcsöt nem érdeme teljes mértékben kidobni az étkezésből.
Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!
-
"De ha beszedsz egy tasak vitamint naponta máris olyan mintha megettél volna 5 gyümölcskosarat egy nap."
Ja.
Találtál már olyan tesztet, ahol mérték, hogy melyik melyik vitamin készítményből mennyi vitamin szívódik fel valójában?
Az ásványi anyagokat, nyomelemeket és drogokat (a testben változást indukáló molekulákat) teljesen kihagytad a gondolatmenetedből." A gyümölcs az ízén kívül semmi mást nem nyújt. Ja de. Zsírt. Meg magas vércukorszintet."
Ezt leírhatod még ezerszer, akkor sem lesz igaz. Zsír akkor keletkezik, ha az energia bevitel meghaladja az energia fogyasztásának szintjét.
Ha betolsz a testbe 5-10 szem málnát és megugrik a vércukorszinted, nem a málnával van a baj.Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!
-
"Tehát mondjuk C vitaminból 3000 mg-ot. Abból már biztosan felszívódik jó pár mg."
Miközben tönkreteszed a vesédet és a májadat. A felesleget ki kell üríteni a szervezetből.
A C vitamin esetében sokkal hatékonyabb megoldás, ha normális mennyiséget nagyon apró mennyiségekben fogyasztod. Például egy palack vízben feloldva, egész nap iszogatva.A vitaminokkal amúgy is érdemes óvatos lenni. Például a B12 hiánya nagyon rossz, túltolva az elhízás alapja. A niacin allergiás reakciót okoz túladagolva. Nem túl szép a rákvörös bőr.
A B5 vitamin lecitinnel fogyasztva agydoppingnak számít. Ha ezek mellett a ginkgo-t is erőteljesen fogyasztod. kötözködő félbolondot csinálsz magadból.Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!
-
-
válasz geotigris9 #2947 üzenetére
Ööööö, öö. aáa kicsit ööÖaö élvezhetetlen az elő aa öőö előadás őőŐő.
Királyi út az elhízáshoz és autópálya a cukorbetegséghez, ha valaki tartósan követi ezt a diétát.
Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!
-
Nálad a laktóz intolerancia is jelen van.
A laktóz vízben oldódó cukor,a sajtgyártás folyamán az íróban marad. A kemény sajtokban minimális mennyiségben, maradék cukor van jelen, ami nem okoz nagy emésztési problémát.Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!
Új hozzászólás Aktív témák
- iPhone 13 128GB Starlight, Beszámítással
- Uhh! DELL Latitude 3410 Tartós Profi Laptop -60% 14" Bivaly i5-10210U 4Mag 16GB 512GB SSD FHD IPS
- Ahh! DELL Latitude 3410 Tartós Profi Laptop -60% 14" i5-10210U 4Mag 16GB 512GB SSD FHD IPS
- Ohh! DELL Latitude 3410 Tartós Profi Laptop -60% 14" Bivaly i5-10210U 4Mag 8GB 256GB SSD FHD IPS
- Prémium minőségű Samsung, Micron SSD meghajtók (frissítve: 2024. 09. 24.) - MEGA akciók!
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen