Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Cathfaern

    nagyúr

    válasz D1Rect #2868 üzenetére

    Átlag nyugati étrenden az omega-6 : omega-3 arányt legjobban nem omega-3 hozzáadásával, hanem omega-6 csökkentésével lehet elérni. Azt pedig legjobban úgy lehet, hogy ha elkerüli az ember a kukorica, pálma, napraforgó és szója olajokat, meg gabonán nevelt marha zsírját (de főleg az első hármat, másik kettő meg az igazán toplistások szerintem nem relevánsak Magyarországon). Napraforgó olaj nem szerepel a lenti listában, de 100g-ban 40g omega-6 van, és minimális omega-3, tehát a a lenti táblában felülről a 3! helyen szerepelne (200:1 körüli értékkel).

    Szóval ha valaki ezeket elhagyja, és vérmérséklet (mennyire gondolja ártalmasnak a telített zsírsavakat) alapján helyettesíti disznózsírral és vajjal vagy olíva olajjal, akkor drasztikusan többet tesz az omega-6 - omega-3 arányáért, mint ha nekiállna heti 1-2x halat enni.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák