Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
ddekany
veterán
Ha az emberek hajlandóak fizetni a reklámmentességért, mert idegesítik őket a reklámok, akkor hogy nem kontraproduktiv a reklám amikor nem fizetnek? Azaz, nem inkább megutálni fogom a reklámozott márkát ezek szerint? Az emberi elme rejtélyei...
-
ddekany
veterán
Én benne lennék abban, hogy fizetek havi pár ezret pluszba az Internet hozzáférést, és cserélbe az oldalak nem zaklatnak az idióta reklámokkal. Persze ehhez valahogyan mérni kéne az oldalak hasznosságát/használtságát, aztán arányosan szétosztani a pénzt. Ez nyilván minimum hogy rohadt nehezen lenne mérhető. Talán ha lenne mindenhol valami "like" szerű gomb a böngészőben, amivel csak egyetlen kattintással lezajlott egy mikrotranzakció (értsd, picit fáj nekem, fizettem, szóval talán van súlya), akkor a lenyomások száma valahogyan, ha még nagyon durván is, de aránylana a hasznosságukhoz (legalábbis jobban ahogyan a reklám bevételek). Utána ebből már tovább lehetne lépni az átalány szétosztására is. Utópia, igen...
[ Szerkesztve ]
-
ddekany
veterán
Nem tudom mennyi lenne elég havonta arra amit egy ember "elfogyaszt" a neten (mert ugye az korlátos mennyiség, hiába van kismillió oldal), de nem hiszem hogy túl sok, mert mégis mennyivel több pénzt költ az átlagember a reklámozott termékekre a reklámok hatására havonta? És akkor ebből a bevételből hány százalék fog még a látogatásokat kapó oldal üzemeltetőjénél lecsapódni? Ha ebből még ennyi lenyúlás után is meg lehet élni, akkor...
%5
[ Szerkesztve ]
-
ddekany
veterán
"Ahogy fizetésnél elterjedt pl a paypal. Viszont a kis értékű tranzakciók költségei és nyilvántartása többe kerülne, mint amennyit lát belőle az oldal, sajnos."
Főleg, ha nem is akarják megoldani, nem is fogják... mert a technika nyilván adott arra, hogy sok kis tranzakció számontartása ne járjon nagy valós költségekkel. Azt gondolnám az efféle kis egy kattintásos tranzakciók fontosak lennének a neten ettől függetlenül is.
-
ddekany
veterán
válasz remington2 #130 üzenetére
Adott oldal üzemeltetőjét hátrányosan érintheti... Amúgy összességében potyázni nem igazán lehet, mert ha soha rá sem nézel a reklámokra, akkor is mindennek amit veszel benne van a reklámköltség az árában. Abból és a sok semmirevaló reklámos cég...
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Mac Mini M1 8GB 512GB SSD + INGYEN KISZÁLLÍTÁS
- HP EliteBook 845 G8 Tartós Fémházas Laptop 14" -60% Ryzen 5 Pro 5650U 6mag 16/512 FHD IPS Matt LTE
- HP EliteBook 845 G7 Fémházas Laptop 14" -45%Ryzen 5 PRO 4650U 16/512 FHD IPS SURE VIEW
- HP Elitebook 840 G8 i5 1145G7 / 32GB / 512GB / hibátlan!
- Nethome Plus, klíma wifi modul
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest