Új hozzászólás Aktív témák

  • Shyciii

    veterán

    válasz daninet #6214 üzenetére

    1. Azt állítottad, hogy bizonyítottan nincs különbség bizonyos bitráta felett (16 és 24-ről volt szó). Erre bevágsz egy linket, ahol a fele hallotta a különbséget. Most akkor hol a mindent elsöprő bizonyíték?

    2. Ha már fülesekről volt szó, ebben a tesztben hirtelen két fejhallgatót vettem ki azonnal: Sennheiser HD800. Az újságok odavannak érte, a hifisták kerülik. AKG SR325-öt meg csak egy igen szűk réteg szereti, mert bár részletező, de a hang karakterisztikája nfm tetszetős. Szal vitatható, hogy ezek a megfelelőek, de a legnagyobb baki, hogy komolyzene tesztet dinamikus fejhallgatókat használnak? Ez vicc? Ha igazán hozzáértők lettek volna, akkor elektrosztatikus fülest használtak volna erre a célra.

    3. A célcsoportról csak annyit tudni, hogy mi a munkájuk és hány %-a honnan lett behívva. Utcáról levő embert hagyjuk. Zenész, hangmérnök. Ők kik voltak? Mert azt nem tudni, hogy Mari néni boltjában kever, vagy pl B.B. King hangmérnöke volt. Semmit nem tudunk a kvalitsukról.

    4. Elmondásod szerint botfülü vagy, tehát kvázi "vakon" jelented ki, hogy nincs hallgató különbség, más, aki kifejezetten így fejleszti a cuccait, az meg nyilván hülye, hisz ő nem egy cikket olvas, hanem "csak" zenét hallgat. Köztük én is, hisz pont ezért hallgattam végig 8 fejhallgatót, mert olyat akartam, amivel hallható a 24 bites flac-ek részletezőképessége is, és most kapaszkodj, a DSD 1 bites hanganyaga is. Az is milyen xar, hisz csak 1 bit...apropó. szakma egyik fele a DSD-re esküszik, másikfele a PCM-re. Tehát akkor egyik fele ugye tök hozzánemértő ugye? :D

Új hozzászólás Aktív témák