Új hozzászólás Aktív témák

  • dave0825

    őstag

    válasz peanar #6723 üzenetére

    Nem csak azért rootoltam, Android root nélkül szerintem sokat nem ér.. :B Legalábbis nekem nem hiányoznak a gyári kacatok, aminek lehet nyugodtan szanálni.
    Oh, azt tényleg el is felejtettem, hogy ott le van írva, hogy úgy lehet belépni, azt nem próbáltam. Mikor bekapcsolom, kiírja, hogy valami nem kerek a rendszerrel, módosítva lett, nem megbízható, továbblép pár mp. után, de bekapcsolóval lehet továbbléptetni hamarabb, vagy 3 gombbal mást csinálni, meg egyik hangerővel recovery-be lépni, ezeket írja, úgyhogy csak itt próbáltam. Megnézem majd a 2 gombossal.
    Root explorert használok én is már pár éve, abban is volt, amit töröltem, mappástól, mert 6.0-án (ez az első magasabb verziószámú androidom 4.4.4 fölött, pár hónapig használtam 5.0 alapú CM-et, talán CM12-t) a system/app-ban nem csak .apk-k vannak, hanem mappástól, megnézem, hátha maradt valami azokból, amiket mutat a beállítások-->alkalmazások között. A launcher alkalmazástárában nincsenek már benne mondjuk. Egyébként Nova Launcher-t használok, nem gyárit.

    Leginkább a root oka nekem a dpi csökkentése volt. Texdroider-rel szoktam lejjebb venni még 4,6"-os SP-n is, ezen akkorák voltak a betűk, meg ikonok, hogy hátrébb kellett tartanom a szememtől. :D 480-ról 400-ra vettem le, még tesztelem, hogy mindent jól mutat-e, SP-n 320-ról 260-ra volt levéve.

    1-2 dolog egyébként még furcsa így root után (nem tudom, mihez köthető): Novában háttérképet pl. elég nehézkesen engedett állítani, rázoomoltam, ahogy volt, és nem középre rakta a képet, hanem elhúzta oldalra. Óra alkalmazás digitális widget-ét sem találom, tegnap először ugyanígy nem volt meg, aztán leszedtem Play-ről egy Xperia digitális órás appot, de azt nem tetszett, letöröltem, utána viszont megjelent a digitális a gyári Óra widgetei között (alap launcher-en engedi kitenni, Novában nem, de ugyanez a verzió volt fönt tegnap is). Ha feloldom a képernyőzárat, akkor a navigációs sáv villan egyet feketére, majd átlátszóvá változik, ahogy kell, ez a villanás sem volt tegnap.

    Szerinted/szerintetek kezdjem előről, újra gyárira visszaállítani a rendszert twrp-ből? Vagy mitől lehetnek ilyen anomáliák, amik tegnap root+bl nyitás nélküli romon nem voltak?

    Huawei P30 // Suzuki DL650XT '15 <-- Kawasaki Z750 '07 <-- Aprilia RS 125 '99

Új hozzászólás Aktív témák