Új hozzászólás Aktív témák

  • formasu

    tag

    válasz Malacka #1825 üzenetére

    Én is hasonlóan vagyok, mint Malacka. Sokat javultam, , kevésbé fáj, ill. sugárzik a fájdalom a bal csípőmbe, és bal lábamba. Két hete készült újabb MRI, és csodálkozva látom, hogy az "eredmény" rosszabb, itt már egyértelműen írják a sérvet az L IV-V között, és mellette is vannak kitüremkedések.
    Az előzményekhez tartozik, hogy májusban, és júniusban kaptam elég sok injekciót, fájdalom csillapítót, és szteroidot /diprofos/ is, szerintem a gerinc mellé, és rengeteg tablettát reggel- este. Nem volt tőle észrevehető javulás!
    Augusztusban elkezdtem egy McKenzie egyéni gyógytornát, és attól, vagy mástól, de észrevehető javulásnak indultam, aminek intenzitása szeptemberben csökkent, szinte már stagnált. Tehát nem javultam tovább, legalábbis a fájdalom szűnése terén.
    Az eddigi orvosaim már a műtétre célozgattak, amit szeretnék elkerülni.
    A múlt héten, szerdán felkerestem egy újabb dokit, aki már nem a kezdő korban van. Vizsgálat után oldalamra fektetett, és a gerinccsatornába! /nem a gerinc mellé!/ adott egy szteroidos "koktélt", ami után egy órát szinte mozdulatlanul kellett feküdnöm.
    A fekvés közben, és egy óra múlva sem éreztem semmi kisugárzó fájdalmat! Azóta eltelt 5 nap, és még most sem érzek. Időnként gyengén érzek "valamit" a bal csípőmben, de ez inkább a régi fájdalmak következménye lehet.
    A hét végén megyek ismét, és megkérdezem, hogy ez valójában mit csinál..... Érzéstelenít, eltünteti, szétrombolja a már kialakult sérvet, vagy mit....
    A lényeg, hogy április óta még rövid időre sem voltam hasonló állapotban mint most, szerda óta. Azt sem tudom, hogy ez a javulás maradandó, végleges-e?
    Van itt valakinek ilyen tapasztalata?

    A tapasztalat jó iskola, csak a tandíj magas.

  • Gerinctelen

    csendes tag

    válasz formasu #1851 üzenetére

    Nekem 2006-ban injekciózták be, és kb 6 évig voltam tünet mentes , mondjuk nagyon oda figyeltem , és kíméltem a terheléstől.

  • formasu

    tag

    válasz Gerinctelen #1852 üzenetére

    A 6 évet én elfogadnám, fájás mentesen, műtét nélkül!

    A tapasztalat jó iskola, csak a tandíj magas.

  • klari164

    csendes tag

    Sziasztok! Engem szeptember 2-án műtöttek negyedszer. Eddig volt 3 gerincsérv műtétem, most pedig 3 csigolyát csavaroztak össze. Elmúltam 5 hetes, de a seb alatt kissé dagadt bal oldalon és viszket. Ezzel még ellennék, de ha háton fekszek, nagyon fáj és alig bírok felkelni. Fél ülő helyzetbe tornászom magamat és ott vége.Nagy fájdalommal jár mire fel tudok ülni. Voltam röntgenen, de minden rendben van. Írattam még fel fájdalom csillapítót, de így is nehezen tudok feküdni.Jobb állni, sétálni, de mint tudjuk ezt is csak mértékkel szabad.Az ágyban való fordulás kész kínszenvedés,nem tudom megemelni a csípőmet, hogy könnyebben megforduljak. Mikor haza jöttem,1-2 hétig nem éreztem ilyen fájdalmat, csak azt, hogy a bal lábam még jobban zsibbad mint műtét előtt.Nem tudom volt-e, van-e valakinek hasonló panasza? Mit gondoltok mi lehet ez? Tudom, hogy nem vagytok orvosok, de sajnos mi elég sok tünetet tapasztalatból ismerünk. Kívánom, hogy a frissen műtöttek szépen gyógyuljanak fel, a régiek meg vigyázzanak magukra.Klári.

    [ Szerkesztve ]

  • klari164

    csendes tag

    Stieve! Engem is az OGK-ban műtöttek és az a véleményem, hogy minden orvos kimagasló tudással rendelkezik. Engem nem Dr.Gulyás műtött, de jó híre van. Egyik este Ő vizitelt és minden beteghez kedves volt, kérdezgetett, hogy fáj-e, hol fáj, stb.Nem voltunk a betegei, de ezt nem éreztette, nagyon jó fej volt, még Ő vigasztalt bennünket. Összességében csak jót hallottam róla, de tudod ezt mindenki másképpen látja.

    [ Szerkesztve ]

  • klari164

    csendes tag

    válasz Stieve #1830 üzenetére

    Stieve! Engem is az OGK-ban műtöttek és az a véleményem, hogy minden orvos kimagasló tudással rendelkezik. Engem nem Dr.Gulyás műtött, de jó híre van. Egyik este Ő vizitelt és minden beteghez kedves volt, kérdezgetett, hogy fáj-e, hol fáj, stb.Nem voltunk a betegei, de ezt nem éreztette, nagyon jó fej volt, még Ő vigasztalt bennünket. Összességében csak jót hallottam róla, de tudod ezt mindenki másképpen látja.

  • graver40

    csendes tag

    válasz klari164 #1854 üzenetére

    Szia, Klári! Négy műtét?! :Y Akkor ne panaszkodjak... Sajnálom, hogy ilyen fájdalmaid vannak. Sajnos tudom, milyen, amikor nem bír feküdni se az ember. Mivel eleinte nem volt ilyen tüneted, arra tippelnék, hogy talán beödémásodhatott a műtött terület. Gondolom, még ezután mégy a 6 hetes kontrollra a kórházba, talán a sebész tud rá magyarázatot. Remélem, idővel elmúlik a fájdalmad.
    Nekem csak "sima" sérvműtétem volt, ezen a héten kezdtem dolgozni. Elég sokat kell gyalogolnom, ami egyelőre igen megterhelő, mert nekem is zsibbad még a jobb lábam, de ami a kellemetlenebb, hogy nagyon feszül a vádlim, mintha görcsben lenne. Főleg délután, amikor hazafelé megyek, csak sántikálok, annyira vacak, és be is vizesedik valamitől az egész lábszáram, ez még pluszban feszíti. Hasonló a korábbi műtétem után nem volt, akkor csak a derekam-hátam fáradt el estére, most meg úgy közlekedem, mint egy sánta csiga.
    Gyógytornát csinálom, és reménykedem, hogy majd csak jobb lesz.

  • Stieve

    csendes tag

    válasz klari164 #1856 üzenetére

    Szia Klári!

    Sajnálom, hogy fájdalmaid vannak ugyanakkor köszönöm, hogy megosztottad a tapasztalataidat! Nekem kedden lesz az altatóorvosi megbeszélés aztán gondolom kitűzik az időpontot. Eléggé parázok. Nekem nincs zsibbadás de a doki határozottan azt mondja hogy ezt elsőre stabilizálni kell és ezzel érünk el teljes javulást. Fáj a sérvem, fájnak a kisizületek, illetve baromi nagy izomgörcseim vannak. Remélem a doki tudja a dolgát...
    Jobbulást neked! Bízzunk benne, hogy ez csak valami átmeneti dolog és elmúlik. Nincs nekünk egy közös ismerősünk véletlenül? :-) A csapattársaim tartják bennem a lelket és az egyik csajszi mondta, hogy a kolléganőjét pár hete csavarozták az OGK-ban... Mindig ezzel példálózik... :-) Mindenkinek jobbulást! Én is beszámolok majd a dolgokról...

  • klari164

    csendes tag

    válasz graver40 #1857 üzenetére

    Szia! Én is ödémára gondolok, de a háziorvosom nem erősítette meg. Kontrollra majd csak november 27-én kell mennem. Remélem, hogy hamarosan elmúlik,mert elég kellemetlen. A gyaloglással vigyázz,mert terheli a gerinc menti izmokat, és a szöveteknek, idegszálaknak is rendbe kell jönniük. Ezeknek elég hosszú a gyógyulási ideje.Sajnos ha sérvre műtöttek, meg van a lehetősége, hogy kiújul máshol. Én pontosan így jártam. Aztán már mikor kijöttek a sérvek, szétcsúsztak a csigolyák. Mikor most műtöttek, a szobánkban volt egy asszony, akinek hetedik műtétje volt. Az esély arra is meg van, hogy műtét közben sérül az idegszál és a zsibbadás marad. De van olyan ismerősöm, hogy műtét után, teljesen talpra állt.Bízom benne, hogy szép lassan Te is rendbe jössz. Remélem nem mentél korábban vissza dolgozni, mert akkor a műtét nem ér semmit.Kívánok Neked teljes felépülést és minden mozdulatra nagyon figyelj.

  • graver40

    csendes tag

    válasz klari164 #1859 üzenetére

    Klári, csak azért gondoltam ödémára, mert olvastam, hogy ez előfordulhat néhány héttel a műtét után. Talán, ha van lehetőség előbb visszamenned az idegsebészhez, az jó lenne, hátha tud okosat mondani.
    Amikor 4 éve műtötték a másik sérvem, kb. 3 hónap után mentem vissza dolgozni, és szerencsére akkor teljesen felépültem. Talán nem is lett volna gond, de akkor két sérvet mutatott egymás alatt az MR, és a felsőt, ami a gondot okozta, műtötték, most meg az alsó purcant ki. Most július 22-én műtöttek, tehát 11 hetesen jöttem dolgozni. Állítólag sima műtétnél akár 6-8 hetesen már lehet, szóval talán nem túl korai. Bár igaz, ami igaz, az előző műtét után valahogy hamarabb összeszedtem magam, akkor nem volt zsibbadás sem. Szívem szerint még maradtam volna, mert tudtam, hogy elég megterhelő lesz a sok utazás, de féltem a munkahelyemet, és hát a táppénz se egy főnyeremény. Sétálni amúgy is muszáj, és most legalább nem deréktól fáj végig a lábam, mint műtét előtt, csak a vádlim húzódik cefetül. Tegnap is minden bajom volt, mire hazaértem, de nincs képem megint otthon maradni. Akik nem tapasztalták a saját bőrükön, nem tudják, hogy milyen hosszadalmas tud lenni a felépülés egy ilyenből. Azt hiszik, hogy leugrasz a műtőasztalról, aztán minden mehet tovább...
    Abban bízom, hogy talán a következő, 3 hónapos gyógytorna segít még egy kicsit erősödni.
    Jobbulást kívánok!

  • klari164

    csendes tag

    válasz Stieve #1858 üzenetére

    Szia Stieve! Nagyon szorítok Neked. Az altató orvos, minden vizsgálatodat gépre visz és továbbítja az orvosodnak, aki műt.Onnantól számítva 2 hónapon belül műtenek meg. Attól függ, hogy mennyi betege van. A műtét előtt pár nappal fognak telefonálni, hogy melyik nap, hány órára menjél. Aznap mikor befekszel felkeres egy altatóorvos és elmondja, hogy mit fognak veled csinálni. Estére a nővérek kiteszik a műtéti sorrendet, vagy az orvosod fogja megmondani. Reggel fertőtlenítő fürdés, befáslizzák mindkét lábadat térdig, és kapsz egy csini zöld műtős hálóinget. Mielőtt bevisznek adnak valami gyógyszert, gondolom stressz oldó tabletta. Aztán irány a műtő. Műtét után az állapotodtól függően, őrzőbe, vagy intenzívre visznek. Fogják adni a fájdalomcsillapító gyógyszert, ne szenvedj fölöslegesen, kérjed. Ja és műtét előtt pakolni kell össze egy kis csomagot ( póló vagy pizsama,törölköző, szappan,beteheted a telefonodat is), én is betettem és majd viszik a nővérek be hozzád, csak az ágyon kell hagyni a szobádban. Másnap reggel visznek vissza a szobádba. Majd megy a gyógytornász, kicsit tornáztok és utána segít felállni, majd egy segédeszközzel sétáltok egy kicsit.Ha tudsz sétálni, leveheted a fáslit. Minden nap jobb lesz, de amíg kell kérjél fájdalomcsillapítót. Engem kedden műtöttek, szombaton jöhettem haza.Nagyjából ennyi hirtelenjében, de bármi kérdés eszedbe jut, kérdezzél nyugodtan.Még valami. otthon kapnod kell 20 napig a véralvadásgátló injekciót. Köszi a biztatást,majd rendbe jövök én is. Lényeg, hogy tartsd be amit mondanak, az otthoni gyógyulással kapcsolatban.Nagyon fontos. Szorítok neked!

  • klari164

    csendes tag

    válasz graver40 #1860 üzenetére

    Nem igazán tudok hamarabb vissza menni, mivel 1 nap kivételével minden nap műt.Azon az 1 napon meg szakrendelést tart és ez előjegyzés szerint megy. Sokszor késő estig rendel, mert annyi a beteg.Mindegy, majd óvatos leszek. Szépen lassan csinálgatom a házimunkát, a porszívózást kivéve. Teljesen igazad van, aki nincs ilyen helyzetben, nem érti meg, hogy min mész keresztül. Például a munkahelyeken sem. Én is dolgoztam szinte az utolsó percig, de, hogy milyen áron, azt csak én tudtam.Soha nem hagytam el magam, de most ez a csavarozás ledöntött a lábamról, na meg korlátozva van a mozgásom.Itthon amit tudok elvégzek, emellett sokat sétálok, de csak rövid távokat bírok még.Az akarat bennem van, csak fizikálisan nem megy.írtad a tornát. Neked az segített? Én nem érzem, hogy változtatott volna valamit. Azt mondta a gyógytornász, hogy 6 hét elteltével, 1 órát tudni kell sétálni. Engem a 30 perc kielégít, nem megy tovább. A munkahelyeden nagyon vigyázz, mert én is ott szúrtam el, hogy hamar vissza mentem dolgozni és nem kíméltem magamat. 18 hónapra megint műtöttek.Aztán szintén 18 hónap múlva jött a harmadik műtét. Nyilatkozta valamelyik cikkben egy idegsebész, hogy az első műtét után 15%, a második műtét után 50%, hogy tovább romlik a gerinc.Nagyon vigyázz magadra, bár tudom, hogy kell a munkahely, de az egészségből nincs több. Gyógyulgassál szépen, mivel ez egy lassú folyamat, ne hajtsd ki magad.

  • para2014

    csendes tag

    Sziasztok! Engem szeptember 23-án műtöttek Debrecenbe az Egyetemen.Plif műtétem volt,4-5 csigolyát rögzített és sténcset épített be a csigolyák közzé.Kedden műtött ,pénteken haza engedett,pedig közel hat órát voltam a műtőbe.Egy éve volt egy szintén öt órás sérv műtétem,mert nagy kiterjedésű volt .Annak a hegét is le vette most,mert nyomta az ötös gyököt.Én szerdán este felkelhettem segéd eszköz nélkül közlekedek.És már alig eszem fájdalom csillapítót ,persze a lábam zsibbad meg az izmok húzódnak,de ez normális mert az az ideg szál amit nyomot az most hogy föl szabadult újra építi magát és ez bizony fájdalommal jár.Azért írom ezeket hogy nem vagyunk egyformák és nem egyforma két betegség sem.Nagyon sok függ attól ki milyen alkat. :K Én is féltem nagyon,de már jól vagyok,és ezt kívánom mindenkinek!! :C

  • graver40

    csendes tag

    válasz klari164 #1862 üzenetére

    Klári, csavarozás után lassabb a felépülés, úgy tudom. Sajnálom, hogy nem tud hamarabb fogadni az orvosod. Akkor csak a kitartás, meg a türelem van, hátha lassacskán javulni fog, lehúzódik az ödéma, vagy valami.
    Igen, az előző műtétem után is sokat segített a gyógytorna, főleg a 3 hónapos, ahol már elég kemény gyakorlatokat kellett csinálni. Eleinte nehezen is ment, jól elfáradtam, de pár hét után érezhető volt a javulás, jobban terhelhető voltam, az itt-ott jelentkező fájdalmak is elmúltak.
    Egy óra gyaloglás?! Most munkába járásnál az egyik szakaszon 1 km-t, a másikon 1,5 km-t kell kb. megtennem, de kikészít. A derekam bírná, csak a jobb lábam nem akarja, és emiatt a balt is túlterhelem a bicegéssel. A munka nem olyan megterhelő, ülőmunka ugyan, de szinte bármikor felállhatok, járkálhatok, stb.
    Ha keményebb fizikai lenne, akkor nem mentem volna még vissza. De ez, hogy nem tudok hosszabb távot gyalogolni, meglepett, mert még itthon voltam, akkor is mászkáltam, pl. hoztam-vittem a gyereket a suliba/suliból. S amit még nem értek, nagyon bevizesednek délutánra a lábaim, a bal kevésbé, de a jobb erősen, és így még jobban feszül. Megijeszt, mert nem tudom mire vélni.
    Nekem azt mondta most az orvosom, hogy kb. 10% az esélyem, hogy kiújul a sérvem. Persze, tudom, hogy ez a gerinc már sosem lesz olyan, mint rég, és előfordulhat, hogy idővel engem is össze kell csavarozni, de egyelőre ebből a mostaniból szeretnék felépülni.

  • graver40

    csendes tag

    válasz para2014 #1863 üzenetére

    Para, nagyon örülök, hogy ilyen szépen javulsz, csak így tovább! :)

  • klari164

    csendes tag

    válasz para2014 #1863 üzenetére

    Szia! Minden kórház más, sőt az orvosok is más gondolkodásúak lehetnek egy szakterületen belül. Ezt az én példám is igazolja. Háromszor műtött egy orvos. 3 éve csináltatott egy újabb MR felvételt. Azt mondta, hogy nem lát semmit, nem érti, hogy miért fáj a derekam. Tovább szenvedtem és dolgoztam. A férjem nem egyszer vitt haza a munkahelyemről, amíg nem kaptunk egy telefonszámot és egy főorvos nevét. Elmentem hozzá magánúton és mikor megnézte a felvételt a derekamról, teljesen kiakadt. Azt mondta, hogy az V.csigolyánál van egy szép bal oldali sérvem és szét vannak csúszva a csigolyáim. Ezt már akkor meg kellett volna műteni, amikor "nem értette, hogy miért fáj a derekam". Csináltatott friss MR-t és nem rakott várólistára, soron kívül műtött. Sajnos nem biztatott semmi jóval, csak annyival, hogy nem bénulok le. Mindez azért, mert egy orvos, akiben addig bíztam, nem nézte meg a felvételt rendesen. Nagyon örülök így ismeretlenül is annak, hogy ilyen szépen gyógyulsz és csak így tovább. Minden jót kívánok Neked.

  • klari164

    csendes tag

    válasz graver40 #1864 üzenetére

    Szia! Úgy érzem, lassú javulás kezdődött el. Már sokkal jobban tudok fordulni az ágyban, könnyebben felállok, és már nem annyira érzékeny a seb alatti rész. Nagyon megkönnyebbültem,mert valószínűleg nincs nagyobb baj. Nem mentél el a lábad vizesedésével orvoshoz? Nekem ilyen soha nem volt. Érdemes volna rákérdezni.Az nem csoda, hogy nem tudsz még nagy távokat megtenni gyalog, azért csak nem régen műtöttek. Idő kell a gyógyuláshoz. Az a baj nálunk, hogy türelmetlenek is vagyunk, mert ebben a rohanó világban, gyorsan talpra kell állni, hogy tudjál pénzt keresni. Én is meglepődtem, hogy 1 órát kell tudni sétálni, 6 hetes korban. Nem hagyom el magam, sőt, sokszor túlzásba viszem a dolgokat. Sokat sétálok, de az 1 óra séta még messze van.Írod, hogy Te is igen pörgős életet élsz. Nagyon vigyázzál, mert nekem is ezért újultak ki gyorsan a sérvek, mert én se vigyáztam magamra. Nekem is itthon voltak még akkoriban a gyerekeim és kellett a pénz, mennie kellett a háztartásnak, stb. Sajnos ezeket a feladatokat, nem bírjuk elkerülni, hiába mondja az idegsebész, hogy miket kell betartani,egyszerűen nem lehet, ebben a pénz körül forgó világban.

  • graver40

    csendes tag

    válasz klari164 #1867 üzenetére

    Klári, elszörnyedve olvastam a sztoridat... Tanulság mindannyiunknak, hogy hiába mondja az egyik orvos, hogy nem tudja, mitől fájunk, ha a gond fennáll, tovább kell menni másik orvoshoz, másik helyre, hogy kiderítsük az okot. Az első sérvemnél a reumatológus, neurológus még csak el se küldött MR-re, vagy CT-re, ők nem akarták tudni, mi bajom (a röntgen cart se ér, nem mutatta ki). Négy hónapig fogalmam se volt, mitől vannak a fájdalmaim, a mozgáskorlátozottság, amíg a kezembe nem vettem az ügyem, és nem mentem maszek alapon MR-t csináltatni. Utána már egyenes út volt az OGK-ba. Most okulva a korábbiakból, egyből a maszek MR-rel indítottam, utána irány a dokihoz, aki annak idején is műtött. Rögtön mondta, hogy ezt műteni kell, és meg akarja csinálni két héten belül. Úgy hogy ha úgy vesszük, szerencsém volt, mert ezúttal hamar mentek a dolgok.
    Nagyon örülök, hogy már jobban érzed magad egy kicsit, biztosan tovább javulsz majd, csak optimistán! :)
    Jöttem ma is dolgozni, de szándékomban áll kivizsgáltatni a vizesedést. Ez egyébként csak kb. egy hete van. A műtét előtt 2-3 nappal is vizesedett a lábam, gondolom operáció után adtak az infúzióba vízhajtót, mert folyton csengetnem kellett a nővérkéknek... :B Másnapra le is apadt a lábam szépen, és azóta se volt semmi, csak most. Régebben is előfordult átmenetileg, főleg, ha stressz alatt voltam, tudtommal nincs baj a vesémmel, szívemmel, igaz, visszereim vannak. Rejtélyes...
    Igazából nem vagyok én türelmetlen, megtanultam a türelmet az előző sérvnél, de akkor ennyi idővel a műtét után nem voltak hasonló tüneteim, jobban bírtam a sétát.
    Igazad van különben, mert van, amit meg tud reformálni az ember az életében, de van, amit nem. Munkahelyet se egyszerű váltani, a magam részéről örülök, hogy ennyi betegeskedés után még megvan. Két gyerek, háztartás, ami csak kell (ja, a nickemből nem derül ki, de nőnemű vagyok, Évi). Próbálok vigyázni magamra, amennyire lehet, pl. hiába "csípi a szemem" a kert, nem foglalkozom most vele.

    További javulást kívánok neked, és mindenkinek fájdalommentes napot!

  • para2014

    csendes tag

    válasz graver40 #1865 üzenetére

    Szia! Én azért írtam le a helyzetemet,mert nem biztos hogy egyformán gyógyulunk és biztatásnak szántam azoknak akik előtte állnak. :K Sajnos a láb zsibbadás és izom görcsök nekem is meg vannak,de ez természetes.Meg az időjárásra nagyon érzékeny,erre számítottam mert nekem fém és csavarok vannak a lábamba.Tudtam hogyan fog viselkedni a gerincem is. :U Neked jobbulás!

  • para2014

    csendes tag

    válasz klari164 #1866 üzenetére

    Kedves Klári! Sajnálom hogy még mindig fájdalmaid vannak. :N Én biztatásnak szántam az állapotomat,remélem te is hamarosan jobban leszel :K Sajnos a zsibbadás,láb dagadás,izom fájdalmak ilyen kor normális tünetek,később majd el múlnak.De a fém a gerincbe nagyon érzékeny lesz az idő változásra erre készülj.A téli hőmérséklet ingadozás-fűtött helyről hidegbe-vagy fordítva.Melegen kell tartani,nagyon jók a most amúgy is divatos derékvédők.Sajnos tapasztalatból tudom,mert fém és csavarok vannak a lábamba.Minden jót neked is ;)

  • klari164

    csendes tag

    válasz para2014 #1870 üzenetére

    Szia! Nem értettelek félre és köszönöm a biztatást.Már sokkal jobban vagyok,mint a hét elején,tegnap ki is élveztem a jó időt. :K Azt viszont sejtettem, hogy megfogom érezni az idő változásokat, mert ez eddig is meg volt, az előző műtétek miatt. De gondolom ez még rá fog tenni. Eddig fűzőt hordtam, de majd veszek derék melegítő övet, mivel a fűzőt nem is ajánlották. Nem e Te írásodra reagáltam sértődötten, hanem itt végre elmondhattam, hogy milyenek is lehetnek az orvosok, és utána leírtam, hogy mennyit szenvedtetett egy orvos 2 éven keresztül, egyszerűen csak azért, mert lehet, hogy rossz napja volt.Ráadásul három sérv műtétet Ő csinált nekem és nagyon bíztam benne. Na mindegy túl vagyok rajta, de ahogy írtad, minden betegség, műtét és beteg más. Lehet, hogy azért kínlódtam meg vele egy kicsit jobban, mert már azt a gerincszakaszt, negyedjére műtötték. De kezd alakulni ls a tapasztalatokat és tanácsokat szívesen veszem,mert szeretnék meggyógyulni és dolgozni, még ha 4 órában is. Minden jót kívánok Neked és sajnálom, hogy már két helyen vagy vasalva!

  • klari164

    csendes tag

    válasz graver40 #1868 üzenetére

    Szia Évi! Akkor Te is megjártad a saját kálváriádat az orvosokkal. Egyszerűen nem értem, hogy lehetnek ilyen felelőtlenek. Igazad van, tényleg a saját kezünkbe kell venni az irányítást, ha megakarunk gyógyulni. Sok igazság van benne amit Para2014 írt, hogy lehet a műtét vagy betegség miatt is, de a magad megnyugtatására, azért nézesd meg. Most már optimistább vagyok, hogy javulgatok, ráadásul, még lesz egy pár szép napunk. Lehet a jó levegőn sétálgatni és ilyenkor még a hangulatunk is más. A kerttel én is úgy vagyok, ahogy Te is, csak legyintek. A gyerekek mikor ráérnek lenyírják a füvet, kiszedik az elszáradt növényeket.Tegnap például, leszedtek egy kis fűszernövényt, én meg szépen lefagyasztottam, amit meg szárítottam, lemorzsoltam. Olyan jó ilyeneket csinálni, mert hasznosnak érzed magad. Kellemes hétvégét kívánok Neked és a többi lábadozó és műtétre váró társainknak. :K

  • enerdzsájzer

    tag

    válasz klari164 #1867 üzenetére

    Szia! Nem kell megijedni, jobb és rosszabb napok lesznek majd ezután is. De ha már most jól érzed magad, nem lesz gond, csak óvatosan. Légy türelemmel. Jobbulást!

  • para2014

    csendes tag

    válasz klari164 #1871 üzenetére

    Szia Klári! Ahogy látom most csajos buli van a csíkon mert én is Rózsa vagyok.Örülök hogy javulsz :C Az orvosokról csak annyit,húsz éve küzdök derék fájással.Táska gyógyszer,injekcíok,kezelések de normális CT-nem csináltak.Lakhely váltás miatt új orvost kerestem és találtam egy nagyon jót.Tavaly mikor megint be állt a derekam és menni se tudtam,ő rögtön soron kívüli CT kért még aznap meg csinálták.Meg nézte és mondta nagy a baj,de most a nagy kiterjedésű sérv azt meg műtötte.Nem sokáig voltam panasz mentes,minden kezdődött előröl.Áprilisban egy kúra az egyetemen,majd feldobta csavarozást.Most a műtét után derült ki,hogy a csigolyám az 5tös el volt mozdulva ez csinálta a sérvet,ha annak idején nem vesznek fél vállról ,nincs sérv és nincs évekig tartó fájdalom :W Szia!

  • klari164

    csendes tag

    válasz enerdzsájzer #1873 üzenetére

    Szia! Köszönöm a biztató szavakat, ilyen helyzetekben nagyon jól tud esni. Igen lesznek jobb és rosszabb napok, ez sajnos 2001 óta ( az első gerincműtétem) óta tapasztalom. A következő ilyen időszak , ha jól értettem szerdán jön, markáns hidegfront képében. Már előre tudom, hogy mi vár mindannyiunkra, kezdődik a nyirkos, szeles,esős idő. De legalább addig szép időt mond. :C Használjuk ki, mert nem sokára vége. Tegnap is, amit elértem elhervadt rózsákat leszedtem, amivel bírtam megcsináltam. Kiviszek egy rossz ruhát leterítem a földön, letérdepelek és vigyázva a sarkamra ülve, egyenes derékkal, leszedem még a jancsi-és cseresznyepaprikákat. Pont este vettem elő a füzetet, hogy az első 6 hét után mit lehet csinálni.Vittem ki konyhára és odadugtam a férjem orra alá, hogy szépen. óvatosan lehet gyakorolni a házimunkát.Aláhúztam Neki pirossal, hogy jobban lássa :C . Nem azért, mert sok mindent megtudok csinálni , tegnap is szépen ,ágyat húztam, a tisztát fel , nekünk gumis lepedőnk van, azzal eljátszottam, mire sikerült felrakni, De olyan boldog voltam, hogy ezeket teljesen egyedül csináltam. OPTIMISTA voltam és vagyok. Igaz estére éreztem a derekamat, majd pindurit visszább veszek még a tempóból. Én mindig teszek-veszek valamit és ez a sok fekvés teljesen lehúzott lelkileg. Imádok olvasni, de nem érdekelt, a tévét meguntam, ide tettem mellém a gépemet,ezen elvoltam egy darabig. de ezt is meguntam. Csak a mennyezetet néztem és borongtam, meg mint Tik is szenvedtem. A családommal nem osztottam meg, hogy már unok mindent, na és az volt hab a tetején, mikor ágyba akarták hozni az ebédet. A kórházban is ülve kellett enni, itthon is így fogok. Nehezen fogták fel, hogy mozognom kell, hogy nem kell babusgatni, hagyjanak, majd magam talpra állok.Ne haragudj, de olyan jó volt ezt kiírni magamból, mert persze a családomat, hogy bántanám meg, mikor végig mellettem voltak.Vigyázz Magadra és gyógyulgassál! :K

    Szép napot kívánok Neked és a Többieknek is!

  • klari164

    csendes tag

    válasz para2014 #1874 üzenetére

    Szia Rózsa! Sokkal jobb így, ha legalább egymás nevét tudjuk, sokkal személyesebb. Mikor leírtad, hogy Veled is mit játszottak el, enyhén szólva kiakadtam. 2000-ben egy reggel nyúltam a ruháimért a fürdőszobában, mikor rosszul fordultam meg, Jelzem előtte sose fájt a derekam. El kellett mennem a helyi Reumatológiára, ahol nyomtak a gerinc mellé injekciót, elküldtek fizikoterápiára. Na ez addig ment, hogy már csak görbebottal tudtam közlekedni. Ekkor a mi remek doktornőnk a fejéhez kapott: MR. Elmentem, megcsinálták és vissza a doktornőhöz .Elolvasta a diagnózist, a képre rá se nézett ( ugyan minek? ) és győzedelmesen kijelentette, hogy porckopásom van, tanuljak meg együtt élni a fájdalommal.Már hívta is a következő beteget.De előtte még odaszólt nekem, hogy örüljek, hogy nem gerincsérvem van. Eltelt 1 év, előjöttek azok a borzalmas fájdalmak. Elmentem a körzeti orvoshoz, hogy most már küldjön el egy normális idegsebészhez. Megtörtént. Mikor meglátta az 1 éves MR-t, nem akart hinni a szemének.Kiszakadt sérvem volt és az a áldott, jó,doktornő nem vette észre. Ugyan, hogy vette volna észre, ennyi erővel én is diagnosztizálhattam volna magam. Csináltunk egy SOS MR-t, rá 1 hétre a műtőasztalon voltan. Azóta csak lejjebb kerülök. De most egy nagy tudású orvos műtött meg, a fájdalom elmaradását nem ígérte meg, mert szét vannak roncsolódva az idegszálak. Sok idő telt el 2011 óta és nem lehet visszafordítani az állapotomat. Én már annak is örülök, hogy nem kerülök kocsiba. Na és mindez miért? Mert az orvosok java része ( tisztelet a kivételnek!!!!!!! ), nem figyel a betegre. Azt gondolja, hogy csak táppénz kell, hogy nem akarsz dolgozni, vagy csak egyszerűen rossz napja van. De mi betegek erről nem tehetünk, bízunk bennük és szépen időt veszítünk, értékes időt, mialatt romlik az állapotunk és szenvedünk a nagy fájdalomtól. Na így jól indítva a reggelt, azért nagyon kellemes hétvégét kívánok és sok-sok napsütést, használjuk ki. Jobbulást!

    8

  • klari164

    csendes tag

    Nem tudná valaki megmondani, hogy mikortól lehet gyógyvízbe menne? Kedden leszek 6 hetes.

    Minden beteg társamnak fájdalommentes, szép hétvégét kívánok

    GYÓGYULJATOK! :K

  • enerdzsájzer

    tag

    válasz klari164 #1875 üzenetére

    Köszi a jókívánságokat. A szép időt bizony ki kell használni, én is többet sétálgatok. A többieknek már a könyökükön jövök ki a történetemmel együtt :) Röviden kinyavalygom magam megint. 14 éves korom óta vagyok derékfájós, mindenki lesz.rta, soha nem vizsgálták ki, azt mondták semmi bajom. 29 évesen szakadt ki az első (addig mindent megtettem hogy tönkremenjen a gerincem, mert nem tudtam mi a bajom), bénulás, fájdalom, minden jött, bár ezt még sok orvos sem tudja ilyenkor szirénázó mentővel ügyeletben is műteni kellene mert minden perc számít. Ismerősökön keresztül sikerült elintézni hogy műtsenek már meg, de akkor már eltelt két hét. Hét hónap múlva fixálni kellett L5-S1-et mert posztdiszkulárismittudoménmicsodája lett. Újabb nyolc hónap múlva eltörtem a csavart + kiszakadt a fölötte lévő porckorong. Fixálás L4-L5-S1, törött csavart nem vették ki... Ennek három éve, azóta is sz.rul vagyok, vegetálok, nem mernek hozzám nyúlni sehol (nem is engedném megint) SCS-t akarnak beültetni hogy legalább a fájdalmat kezeljék vele, de nem akaródzik elmenni... pedig lehet jó lenne... Teljesen maga alá gyűrt a betegség és a fájdalom.

    Néha szöszmötölök egy keveset amit tudok hogy ne bolonduljak meg teljesen. Tavasszal laskagomba spórát oltottam 5 kisebb farönkbe (ami után napokig szigorú kényszerfekvés volt, de ez már ilyen, pedig még csak meg se kellett mozdítanom csak fúrni és kalapálni pár percet, csak rossz testhelyzetben) tegnap a feleségem kicsomagolta és nagy volt az öröm mert sikerült a szövetés, ha az idő is kedvez jövő tavasszal gombát eszünk! :C Szerencsére nagyon megértő és segítőkész családom van, már a gyerekek is hamar megtanulták, ha apa leejt valamit, segíteni kell neki felvenni. :)

  • para2014

    csendes tag

    válasz klari164 #1877 üzenetére

    Szia Klári! Van egy nagyon jó oldal ami a csavaros műtétről szól.Sok mindent meg tudsz a keresőbe írd gerinces.hu érdemes végig olvasni :K Van válasz a vízre is! Szép napot és gyógyulást! :DD

  • Gerinctelen

    csendes tag

    Akkor egy férfi is van jelen , mert én is nő vagyok.. Most épp rehabilitáción Holnap gyengébb napom lesz, és akkor sokkal többet írok erről, mert most elment az idő , hogy vissza olvastalak bennetek ,Nekem nagyon segít a sok tapasztalat olvasása, még akkor is, ha az én problémám teljesen eltérő..Jobbulást, kitartást és rengeteg türelmet kívánok minyájotoknak

  • klari164

    csendes tag

    válasz enerdzsájzer #1878 üzenetére

    Úgy látom, itt mindenkit megtáncoltatott a sors. Nem értem miért nem vették ki a törött csavart és, hogy törhetett el? A Rád váró műtétet, azért mérlegelni kellene, bár nekem nagy a szám, én is be lennék rezelve. Hihetetlen, hogy már ahhoz is protekció kell, hogy egy beteg embert megműtsenek. Még nem találtam erre a fórumra, nem gondoltam volna, hogy ennyien vagyunk hasonló "hanyag" helyzetben. Eltudom képzelni, hogy örülsz a sikeres gomba termesztésnek,hiszen a Te két kezed munkája. Ilyenkor nem érzi haszontalannak magát az ember. Nekem is a család a támaszom, főleg a férjem. A lányok már nincsenek itthon és nem is akarom Őket rángatni, dolgoznak és Nekik is ott a háztartás. Borzasztó volt az első 3 hét. Nem tudtam szinte semmit megcsinálni, a vasaláson kívül és kiszolgáltatottnak éreztem magamat. Szegény férjemre hárult a háztartás. Egy előnyöm volt belőle. Elismerte, hogy nehéz a házimunka, ha mindent rendbe akar tartani. :C Most már fokozatosan veszem át Tőle amit csak tudok, a porszívózáson kívül. Sikernek élem meg, de nagyon meg kell gondolni, minden mozdulatot. Az előző 3 gerincsérv műtét után, gyorsan talpra álltam, ezért dolgoztam fel nehezebben a mostani helyzetemet. De az biztos, hogy nem vigyáztam magamra, így valahol én is hibás vagyok abban, hogy így jártam.Kívánom, hogy legyen szép és fájdalom mentes napod. :K

  • klari164

    csendes tag

    válasz para2014 #1879 üzenetére

    Szia Rózsa! Köszi a segítséget, megtaláltam az oldalt és tényleg nagyon sok hasznos információ van rajta. Este olvasgattam és tetszik nagyon, mert az orvosok ennyi mindent nem mondanak el, csak pár szóban egy-két dolgot. Nagyon köszönöm . Legyen szép napod.

  • klari164

    csendes tag

    válasz Gerinctelen #1880 üzenetére

    Szia Évi! Merre vagy rehabilitáción? Feltétlenül írjál róla.Írod, hogy mindenkinek más a baja. Ez teljesen igaz és az is, hogy mindenki másképpen éli meg.De egy dolog közös bennünk: a szenvedés. Vigyázz magadra és szép napot kívánok.

  • graver40

    csendes tag

    Sziasztok! Ki hogy van?
    Ma reggel nem sikerült elmennem dolgozni, mert ahogy a kapuig kiértem, a bal oldalamba olyan fájdalom állt, amit a műtét óta nem éreztem. Szerencsére nem tartott sokáig, de berezeltem rendesen, nem mertem nekivágni a hosszú útnak. Azóta valahogy nem az igazi a bal oldalam (a jobb fájt a műtét előtt), fájdogál, mintha valami "be lenne ott akadva". Mondjuk eddig is nyilallgatott időnként, de ez a mai erősebb volt jóval. Vettem be fájdalomcsillapítót, meg izomlazítót és szép lassan azért elslattyogtam a háziorvoshoz. Persze nem lát belém, mindenesetre a héten itthon maradok, aztán meglátjuk. Eléggé le vagyok törve, azzal vigasztalom magam, hogy talán csak a közelgő hidegfrontot érzem.
    Arra lennék még kíváncsi - ha megosztjátok - hogy kinek, milyen a fekvőhelye, mi vált be legjobban?
    Előre is köszi!

    Klári, remélem javulgatsz továbbra is. Lehet, az avatar miatt összekeversz Gerinctelen fórumtárssal? Vagy ő is Évi? Ő írta, hogy rehabilitáción van.

  • biker

    nagyúr

    válasz graver40 #1884 üzenetére

    most mondjam, hogy ismerős? Nem mondom, mert akkor elkeserít :)
    Hányszor jártam már én is így, volt hogy délután vígan dolgozgatok, aztán reggel felkelek, kimegyek pipilni, és vége a napnak

    Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |

  • graver40

    csendes tag

    válasz biker #1885 üzenetére

    Na igen, gondoltam én, hogy nem vagyok egyedül... :) El vagyok én keseredve így is egy kissé, mivel az előző műtét után valahogy hamarabb összeszedtem magam (vagy csak úgy emlékszem). Akkor is volt ilyen, hogy a másik oldalam fájt időnként, de aztán az is elmúlt. Csak most vacakul érzem magam attól is, hogy már elkezdtem dolgozni, és mintha cserben hagynám a kollégámat, aki most megint egyedül gályázik. Elvagyok, csak úgy belém állta a félsz, hogy kezdhetek mindent elölről...
    Biker, neked milyen fekvőhely vált be? A kanapén fekszem, mert az valahogy jobban tart, az ágyban lehet, hogy matraccsere kéne, mert túl puhának érzem. Páromé most az egész. :)

  • klari164

    csendes tag

    válasz graver40 #1884 üzenetére

    Szia Évi! Igazad van, tényleg kevertem a neveket. De a lényeg, hogy délelőtt óta én se nagyon bírok megmozdulni. Belehasít a bal lábamba és a műtét helyén is elég keményen fáj, lüktet. Először azt hittem, hogy tegnap sok volt a séta, de ahogy írtál, mindjárt bevágódott, hogy lehűlést mondanak. Pihenjél, még ha vettél is be gyógyszert. Szerintem a Többiek is szenvednek. Nagyon vigyázz magadra és pihizzél sokat. :K
    .

  • Stieve

    csendes tag

    Sziasztok!

    Csak hogy becsatlakozzak, délelőtt elmentem úszni, 1250 métert úsztam, kis szauna, pezsgőfürdő majd haza.
    Most meg nem bírok kikelni az ágyból úgy fáj...
    Jobbulást Nektek!!!

  • para2014

    csendes tag

    Sziasztok!! Na most már én is nyafogok egy kicsit!Ahogy látom már többen vagyunk vasasok,a kérdésem ki hogyan érzi a vasat a hátába???Van egy ismerősöm aki velem egy idős tavasszal műtötték,ugyan így de ő 110 kiló.Én viszont csak 50 ven, :K Nehezen ülök egy érdekes tartást kell föl venni mert szúr a vas,ha előre dőlök szintén szúr.Királynői tartás,talán gyári koromba se voltam ilyen karot nyelt tartású,de még így is irítál a vas. :(( Ezt meg lehet szokni??Nem vagyok nyavalygós sok mindenen keresztül mentem már,ez volt a 12 dik műtétem.Már kaptam vasakat meg csavarokat a lábamba,de nem éreztem őket.Az igaz és ez idegesít,az én szervezetem mindent ki dúr.A bokámból hamarabb ki kellet venni,meg a nagy velöűrszegnek is a csavarjait.Gyakorlatilag ami nem volt csonton belül azt nem fogadja be szervezetem.A felszívódó varrást is dúrom ki.Erről beszéltünk a dokival de azt mondta soha senkinek nem volt baj a vassal.Hát remélem nem én leszek az első :U Holnap lesz három hete hogy műtött ,tényleg rohamosan gyógyulok,de párhuzamosan egyre jobban érzem a vasat.Nektek volt vagy van ilyen???,

  • klari164

    csendes tag

    válasz Stieve #1889 üzenetére

    Szia Stieve! Lehet, hogy sok is volt az úszás,meg a front is hozzájön.Nem holnap mész altatóorvoshoz? Javulást kívánok.

  • para2014

    csendes tag

    A gerinctelen ő Valika :DD És remélem szépen gyógyul a rehabon!!!

  • para2014

    csendes tag

    válasz Stieve #1889 üzenetére

    A jóból is meg árt a sók ;] Lehet hogy meg terhelted magad,legyél óvatosabb.Na meg jön a markáns hideg front.

  • biker

    nagyúr

    válasz graver40 #1886 üzenetére

    matrac az elég szívás. keményet szeretem, de mind felpuhul, már nincs pofám/idegrendszerem cseréltetni, valszeg leselejtezzük, és veszünk valami mást, de erre nem tudok javasolni semmit

    Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |

  • graver40

    csendes tag

    válasz klari164 #1888 üzenetére

    Köszi Klári, igyekszem pihenni, de azért teszek-veszek, csak hogy érezzem, még megvan a derekam. :)
    Amúgy tegnap kellett egy kicsit autókázni párommal, na de kisteherautóval. Abban meg szinte nulla rugózás volt. Lehet, a rázkódás tette be a kiskaput... De azért biztos a hidegfront is belejátszik, a legutóbbit is megéreztem. Valószínű neked is attól rosszabb most. Remélem, nem sokára megint jobban leszel te is.

    Stieve, lehet, a szauna ártott meg, a meleg nem biztos, hogy jót tesz. Műtét után is jó darabig nem ajánlott pl.a termálfürdő.

    Rózsa, vacak érzés lehet, hogy szúr a vas. Mostani műtétemnél féltem, hogy már csavarozni fognak, de hálaég, még nem. Biztos jön majd e téren tapasztaltabb, és ad egy kis biztatást.

    Mindenkinek jobbulást kívánok!

    Fekhely ügyben nyilatkozzatok, ha tehetitek, jó? Köszi!

  • graver40

    csendes tag

    válasz biker #1894 üzenetére

    Köszi, én is úgy érzem, hogy a keményebb fekhely a jó. Az ágy matracába besüpped a s*ggem, úgy hogy inkább nem erőltetem az ott fekvést.

  • Stieve

    csendes tag

    Sziasztok!

    Én nemrég vettem egy memóriahabos matracot a matrac királynál. Elmentem és belefeküdtem egy párba, aztán elhoztam egy se nem keményet se nem puhát... Egész jó.

    Így csavarozás előtt pont feltettem a kérdést a dokinak, hogy mit érzek majd a csavarokból, erre ö azt mondta soha egy betege sem érzett semmitt a csavarokból.
    Nem lehet, hogy pszihésen zavar a tudat? Valahol olvastam, hogy 10 esetből 2nél kell kivenni a csavarokat 2 év múlva mert a betegek nem tudják elfogadni, hogy ott van belül a csavar. Mondjuk azt nem tudom érezték-e...

  • klari164

    csendes tag

    válasz para2014 #1890 üzenetére

    Szia Rózsa! Reménykedjünk, hogy nem dobja ki a szervezeted a vasakat, mer akkor nagy bajban lennél. Én is szoktam érezni a vasakat, főleg hajnalban és akkor már fel is kell kelnem. Van egy barátnőm, Ő is olyan súlyú mint én (56-57 kg, ),neki a nyakába és a derekába is tettek csavarokat, stb,,de érzi. Szokott panaszkodni, ezért is féltem ettől az egésztől. Neki az egyik műtétje, 10 éve, a másik 8 éve volt. De a derekában érzi a legjobban, arra sokat panaszkodik. Mikor front jön, teljesen kész van. Azért írtam ezt le, mert Ő igazán tapasztalt ezen a téren. Holnap leszek 6 hetes, még friss az élmény, de azt tudom, hogy cefetül tud fájni. Ma reggel már 4 órakor ébresztett, délelőtt már mondtam a férjemnek, hogy nem tudom mi van vele, délután pedig ágyba döntött. De azért egy kissé megnyugodtam (és bocsi ), hogy többünknek is fáj, így legalább az időnek tudhatjuk be. :U

  • graver40

    csendes tag

    válasz Stieve #1897 üzenetére

    Köszi, Stieve! Azt hiszem, nekem is hasonlót kell keresnem, mint amilyen a kanapénk, mert eddig mindig ott volt jó feküdni, ha fájt a derekam.

    Lehet, a dokinak nem panaszkodtak a betegei, úgy vették, hogy együtt kell élniük a csavarokkal. :U

    Közeleg az este, megy ki a gyógyszer hatása, hát érzem... Pedig már jó ideje nem kellett szednem semmit.
    Kitartást mindenkinek!

Új hozzászólás Aktív témák