Új hozzászólás Aktív témák

  • KROK640

    veterán

    válasz E.Kaufmann #7158 üzenetére

    Erről az SSD-s képről jut eszembe egy múltheti, félig happy end story-m (bár... illik a topicba)

    Szóval közeli ismerős (majdhogynem családtag) elszállt az 500GB-os laptop winyója, és sikerült meggyőznöm, hogy itt a remek alkalom előrelépni SSD-re. Persze ez így nyilván drágább eresztés, pláne h 500-as SSD kellene hogy legalább ugyanannyi tárhelye legyen (az 500-as winyón is nehezen fért meg, rendszeresen kaptam el, hogy mindössze 2-3GB szabad helyei vannak a C-n és a D-n is).
    Megkérdeztem mennyi a maximum amit a projectre tud szánni, 12-15-öt mondott, amit sikerült felpréselnem 22 ezerre. Ennyiért ugyanis már lehetett 500-as SSD-t venni. A munkadíjam az már láttam, hogy ígyis eleresztésre kerül.
    No ki is néztem négy modellt, majd két fórumban (itt és egy másikon) bedobtam, a kérdést, hogy 500-as kategóriában melyik legyen? Itt kaptam tippet, de tök más javaslatokat is, persze drágábban.
    Másik fórumon egyenesen csakis olyan tippet kaptam ami nem fért bele a keretbe, lévén 33 ezer ft volt. Na ekkor jött a baráti társaság, és persze a kéretlen hozzászólások, sikerült eljutni úgy 35 ezerig, hogy 22 a felső határ, és ebbe gyakorlatilag a munkadíjam is benne van. Persze ment a szöveg h most kell befektetni, igényesen megoldani, meg akkor várni kell (mondom nem opció, köv fizetés még 3 hétnyire volt, és akkor is max egy 5-össel tudta volna emelni a tétet). Rájöttem h van 1-2 nagyon okos ismerősöm, akiknek nem zavaró tényező, hogy a végén még én fizetek 10+ ezret h foglalkozhassak a géppel.
    Úgy voltam vele, hogy kellett nekem ez az egész, vettem volna inkább 5-6ezerért egy winyót, mondok 15-öt a végére, ahogy bármilyen másik random ember / szervizes is tette volna és a probléma elrendezve... de nem, én kerestem a bajt :D (na jó, azt akartam, ha már költ rá jobb legyen neki).

    Végül megrendeltem az itt javasolt 22 ezres SSD-t. Meg is érkezett. Elmentem (megjegyzem busz ktg 1360ft). Beszereltem. Volt némi komplikáció is a telepítés során ami miatt csak negyedik nekifutásra ment fel a rendszer, aztán egy egészségtelen szívásáradat a driverekkel (miután a laptop gyártójának az oldalán három féle kivitelű hálókártyás driver is fent volt, és egyik sem volt jó), aztán szerencsére előkerült a gyári driver CD és a probléma pár perc alatt megoldódott. :) dél körül kezdtem neki a szerelésnek, és este 6 körülre kerültek fel az apróságok is.

    Megkérdezte, ezután, hogy ezt úgy amúgy mennyiért csinálnám, vagy mennyit gondolnék érte? Megvallom meglepett, mert azt hittem, hogy 22 a vége. Nem is volt nagy bizodalmam, így hát azt mondtam : Hát ezt így ennyi komplikációval, MÁS-nak az SSD árán felül még úgy 15 ezer ft-ért. (másnak -ot, direkt kihangsúlyoztam és vártam az ajánlatot) Na láttam rajta, hogy lefehéredett, majd elhaló hangon megkérdezte : és ha majd meghívnálak pár boros kólára? vagy ő valami ilyesmi szintű dologra gondolt, mert látja ám, hogy mennyi volt az SSD, és hogy azért én is kapjak már valamit a szívásért. (megjegyzem azért egy ebédet kaptam meló közben).
    Végül azt mondtam neki, hogy mivel van isteni pálinkája abból féllitert-litert szeretnék. Ennek egy hete volt, azóta többször is beszéltünk, mindig oda meg vissza van, hogy milyen hihetetlen gyors lett a gépe, meg nem fagy nem melegszik annyira stb. (tudtam én, hogy nem kell ide 30+ ezres SSD) ami persze öröm :) Ha ezekután még a pálinka is idetalál, akkor happy endnek nyilvánítom a történetet, ha nem, akkor meg hozta azt, amire már az elején számítottam.

    Azért tetszett a hozzállása.

    Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...

Új hozzászólás Aktív témák