Új hozzászólás Aktív témák

  • KROK640

    veterán

    válasz KROK640 #3066 üzenetére

    János, folytatás, hatodik rész :

    Szóval 2015 tavaszán elmentem külföldre, ami most ezen történet szempontjából lényegtelen hogy kint mi történt, leszámítva azt az egyet, hogy augusztusban előléptettek és akkor lehetőségem volt, itthonról ismerőst kihívni. (fura mód sokakat érdekelt a dolog de senki sem jutott el a tettek mezejére). Jánosnak is felajánlottam a dolgot, mint utolsó utáni embernek, de közölte h nem tudja a nyelvet, mondtam h alattam dolgozna, magyarul megoldjuk, de jajj a reptéren se igazodna el... végül benyögte h meg amúgy a franc se akar dolgozni, van pénze.
    (Honnan volt neki pénze? Egy örökségből).

    2015 okt végén a legnagyobb titokban hazajöttem, és csak a közvetlen barátaimnak szóltam, hogy itthon vagyok, és kéne egyet bulizni ennek örömére. Na el is mentünk, na persze hogy belefutottunk Jánosba és Juliba, de végül mindkettőjüket igyekeztem maximálisan leszarni, miközben mindketten igyekeztek maximálisan rám ragadni, pedig többször határozottan elküldtem őket. Hajnalig tartott a móka, majd hazamentem.
    Másnap reggel fél 7 körül arra ébredek, hogy valaki szerintem beragasztotta a csengőt. Kinézek, hát Jánosunk az, hogy ő akkor jött a laptopért de gyorsan, gyorsan. Félévet kibírt nélküle, most azonnal kell neki. Arra alig volt időm h a cuccaimat lementsem róla (kb 6GB) annyira sürgős volt neki, majd távozott. Bevallom, itt megfordult a fejemben, hogy talán van szerencsém és örökre megszabadultam tőle, de persze nem így lett.

    Pétertől megtudtam, hogy János vett egy Wartburgot 80 ezerért, még én külföldön voltam. Holott Péternek lemondtam h ne hagyja h hülyeséget csináljon (Jánosnak nem volt jogsija) de azt mondja ő sem tudott róla.

    kb 2 nap múlva meglátogatott János, eldicsekedett az autóval. Mentünk is egy pici kört, de a faluhatárba lerobbant, így tolhattuk hazáig. Esküszöm még valahol élveztem is a dolgot, ahogy hazatoljuk a büszkeségét, és megállapítom, hogy ezért maximum a felét lett volna szabad adni. Náluk aztán szomorúan elővette a telefonját, jókora repedéssel a képernyőm és azt mondta h ráült, és eltört és kéne neki egy új teló... ugyen már vegyek már neki egyet, én most úgyis tele vagyok mint a déli busz.
    (ezt csak szerintem olyan magyar érti meg aki valaha kint dolgozott, mikor hazajön minden ismerőse azt hiszi, hogy Rothschild báró lett az illető odakint. Jó van aki erre rá is játszik, én pont igyekeztem megfogni a pénzt, lévén a bankot ki tudtam fizetni, de nem sok maradt utána nekem).
    Mondtam neki h ok, kap egy Nokia 1600-át ingyen, hogy legyen telefonja. jah, neki az nem jó... neki csakis(!) olyan telefon kell amilyen nekem van. (65000ft-nyi €urért vettem). Mondtam neki h ezt már most felejtse el. Akkor jött h komolyabb tartozást halmozott fel a UPC felé, legalább azt fizessem ki. Mennyi kérdeztem? Mondja 30. Mivel nem nagyon hittem el, mondom neki h mutassa a csekket... hát az nincs meg, csak adjak neki 30-at ő majd lerendezi. Mondtam neki, hogy ilyet sem játszunk. Erre kitalálta, hogy akkor a VGA-mat, amit 20ért árulok, adjam oda neki ingyen és "rendben leszünk". Mondtam neki, hogy nem, szó sem lehet róla. 20 az ára. pont.

    Röviddel ezután jött, hogy jujj eltűnt minden dolga a gépről, nézzem már meg. Mondtam neki h ha pénz az asztalon akkor megyek. Volt pénz, minden rendben volt. Konkrétan az összes (kivéve a rendszer) meghajtó minden tartalma eltűnt. Mondtam neki h legalább nagytakarított egyet mert ezt vissza adat menteni (6TB körül, sok-sok szemét) nem érné meg, újraraktam neki a gépet, kifizetett ahogy kell. Adtam neki rengeteg cuccot. Volt pl, hogy mindenhez (facebook, war Thunder, email) 3-4-5 accountja volt, mert mindig elfelejtette az előzőeket. Felírtam neki a jelszavait TXTbe az asztalára, majd füzetbe a gépasztalára, de valahogy mindig elkeveredett, szal ha nem emlékeztem én sem a jelszavára, akkor csináltunk újat. Nagyon untam... Végül azt javasoltam neki, hogy mindenhez legyen ugyanaz a jelszava így talán menni fog. Mert képes volt felhívni h mi az e-mail jelszava? Mondom neked kéne tudni...
    3-4 nap múlva újra jön, hogy megint eltűnt minden. Megint újraraktam neki a rendszert visszamásoltam olyan cuccokat ami nekem volt meg, egyszerűen nem volt pofám teliárat kérni tőle, azt mondtam h félár, meg egy üveg bor. Minden rendben ment. Pár nap múlva ismét jött, hogy ugyanaz a probléma ... na ekkor nekem feltűnt, hogy minden egyes nap amikor eltűnnek a dolgai előtte egy bizonyos site-ot látogat meg, és minidg pont ugyanúgy tűnnek el a dolgai (a rendszer érintetlen, a többi partició üresre törölve/formázva). Persze kérdeztem hogy hogy áll a porno siteok látogatásával? Jajj hát ő olyat nem csinál.... Sajnos az tnem tudta h az előzményei mégis tele vannak vele. Mondtam neki h helyes, ne is tegye, akkor minden rendben van ha nem megy ilyen helyekre, nem lehet vírusos stb. Asszem még aznap felvetettet Péter, hogy ok, ha nem jár ilyen helyekre akkor ott bizony HW hiba lehet. (Tudtuk mindketten, hogy nem erről van szó, világos volt mint a nap, hogy azt hiszi átverhet minket, így kitaláltuk hogy nem hagyjuk magunkat). Miután még egyszer eltűnt neki minden adata (ismét a site meglátogatása után) azt mondtam neki, hogy bontásra megvenném a 2TB-os winyóját, ami nyilván hibás. Neki meg kell a VGA-m üzleteljünk. Volt képe 12000ft-ot kérni a 2TB-os szerinte is hibás HDD-ért (a használt hibátlanok, amiket annak is ismertek akkoriban 14K körül mentek, szóval olyan nagyot nem is nyertem rajta) de mondtam neki h ok adjon 8 ezret, meg a HDD-t és itt a VGA, be is szereltem neki ennyiért. Volt öröm. Mondjuk az is megérne egy külön misét, hogy ez milyen délután volt, de erre most nem térek ki. Viszont innen datálom vele a "hidegháború"t, amikor a felszínen jóban voltunk, de már elkezdtem én is kitolni vele.

    Ezután úgy kezdtek a dolgok a rendes kerékvágásba lendülni, nyilván az oldalt ami leformázta a gépét letiltottam, így kevesebb baja volt. Julit leépítettem eddigre, kezdett nekem alakulni más. János továbbra is lejárt bulizni, de javarészt már lerázta a társaságunk, ugyan az akkorra alakuló barátnőjelöltemre is rárepült, de nem sok vizet zavart. Illetve élmény volt mikor a lány megmutatta facebookon a beszélgetésüket, én meg a fejem fogtam, hogy szivatja a csaj Janikánkat :D
    Esténként még néha játszogattunk, olyankor nem hagytuk nyerni, egy idő után kezdett is elmenni a kedve, így főleg már csak Péterrel játszottam / beszélgettem. Azonban ez a HDD ügy, egy veszélyes kaput nyitott ki : Péter elkezdett átverésekben gondolkodni, meg, hogy hogyan tudná megkopasztani Jánost. Rendszerint igyekeztem lebeszélni a "zseniális" terveiről, amik csak szerinte voltak azok.
    Akármennyire is akármilyen is, eddigre valahol sajnáltam Jánost és próbáltam legalább "haver" szinten viselkedni.

    Szilveszter : itt érdemes megemlítenem egy move-ot : a nagy tömegben a kedvenc helyemen, egyszercsak találtam egy 2000-est a földön. Sáros volt, látszott h valaki rálépett. Mutattam Jánosnak h mit találtam, de sajna sáros. Jajj akkor biztos nem jó nyafogta. Sikerült még aznap beváltanom egy havernál két ezresbe. majd egyszer előkerült János, hogy jajj adjam már neki azt a 2 ezrest, mert neki kéne. Persze azt kamuzta h nem lehet beváltani de neki emlékbe kéne. Mondtam neki, hogy kidobtam a kukába. Odament és kiborította a kukát(!) leült mellé(!) és lekzdte válogatni a szemetet. Mi meg a haverokkal röhgögtünk, hogy könnyünk folyt! Amikor végzett odamentem "mit csinálsz??? Nem ebbe a kukába dobtam ki, hanem ott a pult mellettibe!" Odament és auzt is kiborította, na ekkor majdnem kidobták a helyről :D Végül nem lett meg a 2 ezeres (hogy is lett volna) és hazafelé egész úton azt hallgattam, hogy én tartozok neki 2 ezerrel, mert igaz h én találtam a pénzt, de kidobtam

    Tavasszal kétszer is beszedett egy-egy zsaroló vírust, másodjára - ugyan nem érdemelte meg - de "hitelből" csináltam meg neki a gépet.
    Közben János többedjére is megbukott a kresz vizsgán, úgy tűnt sosem lesz jogosítványa, Péternek pedig ez remek ötletet adott, pláne mikor János felkereste, hogy valahogy "intézni" kellene egy jogsit. Péter ekkor egy nagyívű átverést vázolt fel nekem, amelyről végül sikerült lebeszélnem nagy nehezen, mert ez már bőven bűncselekmény kategóriája lett volna.
    Valamint vett egy iPhone 5SE-t Pétertől, amihez nem értett. Állandóan nekem hozta mindenért, végül egy bő hónap múlva 30 ezer bukóval eladta, mert a hülye fejével "szar"nak árulta, és a vevő így hibásként vette meg. Mellesleg az autójához hasonlóan itt is mindent a hátam mögött intézett.

    Azt hiszem pont itt érdemes beszúrnom a kocsija történetét : Szóval míg kint voltam valamikor 2015 nyarán megvett egy wartburgot 80 ezerért. Ez nem volt egy túl jó autó, vagy János nem volt jó gazdája, mert hiába vezette rendszeresen jogsi nélkül, olykor ittasan, az autó mégis gyakran lerohadt alatta valamiért. Ezért aztán egyre több minden lett kicserélve belőle, végül még lakatolás és egyebek is elvégezve olyan ismerőssel akinek ez a szakmája. A 80 ezres autóra így 2016 késő tavaszára 300 ezer ft lett ellocsolva, legalábbis állítása szerint. Ezután vidám volt vele, de a felhőtlen és boldog, ittas és jogsi nélkül vezetés nem tartott sokáig... Ugyanis pár nap múlva ismét lerohadt alatta az autó, és bömbölve hívott fel, hogy jöjjek át megnézni, ő felgyújtja az autót. Nem győztem lebeszélni róla, mondtam neki hogy 100 ezret tudok is érte adni, ha gondolja megveszem inkább. Mondta, hogy ő többet gondolna érte, nem volt üzlet, de a kocsi sem lett felgyújtva, örültem. :) Pár nap múlva büszkén újságolja, hogy eladta a kocsit 40 ezerért. :Y Kérdem, aztán meg miért, meg hogyhogy? Hát mert neki azt mondta a vevő, hogy ez ennyit ér. Mikor megkérdeztem, hogy akkor miért nem volt jó nekem 100 ezerért, akkor azt állította, hogy ő nem emlékszik arra, hogy én ilyet mondtam neki, hogy ennyit adnék érte. (persze, mert amikor bömbölve felhívott, hogy felgyújtja, akkor részeg is volt ám).

    2016 Késő tavaszra eljutott arra a pontra, hogy teljesen elfogyott minden pénze az utolsó fillérig! volt egy nem túl menő gépe (Phenom 9500 4GB RAM), két monitorja, egy HD4890-es VGA, 6TBnyi winyó tele szeméttel, két laptopja, amiből az egyik gyakorlatilag kuka volt és ennyi.
    Ekkor Péterrel szereztünk neki állást. Építőipari segédmunkás lett egy cégnél ahol volt ismerősünk. Jánosunk persze hálálkodott, nagyokat ígért, hogy mostmár minden kört ő áll majd, meg lesz itt kánaán, Péter dörzsölte is a tenyerét, én meg úgy voltam vele, hogy hiszem ha látom.

    #János #lucus

    [ Szerkesztve ]

    Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...

Új hozzászólás Aktív témák