Új hozzászólás Aktív témák

  • frescho

    addikt

    válasz F.E.K.. #30822 üzenetére

    Ez a developer aki üzemeltet, vagy üzemeltető aki fejleszt. Ha az alábbiakban valakire ráismertek, akkor az csak a véletlen műve.

    Ha fejlesztő, akkor arra kényszerítik, hogy rendszergazda legyen, bár nem ért hozzá. A végén az összes fölösleges csomag fel van telepítve és még mindig nem megy. Amikor már feladná a küzdelmet befixál valami úgy-ahogy működő configot és lecsapja a tűzfalat, file-ból authentikál és kiírtja a https-t.

    Ha üzemletetésben járatos, akkor a végeredmény összedrótozott sed-awk-perl-bash-python scriptek gyűjteménye jól körülbástyázva és megtámogatva cronjobokkal, tűzfalszabályokkal. Aki natívan pötyögi a regexpet és ismeri a fél oldalas onelinerek világát az sikongatva tallózik örömében a termékben. Üzemeltetőnk meg törölgeti a homlokát, mert gyűlöl programozni, de most is jól meg tudta kerülni a feladatot hithű linuxos módjára.

    Alternatíva: Éppen konténerizációból szabadult zöldfülűdevops-os 77 konténerbe csomagolja a 3 daemonnyi cuccost. 4 keretrendszerrel, 5 felhős szolgáltatással oldja meg, mert így tanulta és másként sose lenne skálázható a napi 2500 lekérdezést kiszolgáló napi menüs oldal. Boldogan ereszti ki a világba a felhőbe az elkészült művet miután kitöltött 2 json file-t. Igaz, hogy 6-7x annyiba kerül és 10x annyi erőforrást eszik, mint kellene, de a git-be committolt kóddal bármikor fel tud rántani még 1-2-3 másolatot. Ezt tesztként meg is teszi, elfelejti letörölni és nem érti miért hívogatják a pénzügyesek. Hogy mások is tanulhassanak a művéből a githubos repót elérhetővé teszi a community-nek, csak elfelejt szólni a többieknek akik vígan dolgozzák bele a különböző certeket, jelszavakat és mindent amit csak lehet.

    szerk: i400 kedvéért scrummaster. Szóval az egészet nyakon csapják a good enough és ciklikus fejlesztéssel. A mester dolga lenne, hogy az elkészült (eddig összetaknyolt) fejlesztést megmutassa az ügyfélnek, felmérje az eddigi igények (háát nemtuggyuk, de jó lenne) és az újak (nem ezt akartuk, de nem is tudom, lehetne lila?) kombinációját és szintetizálva a csapattal kijelölje a következő kört (Öhh aszondták lila legyen, de majd ha odaérünk a hídhoz kitaláljuk milyen árnyalat. Addig is legyen lila a jövőhétre.) Az amúgyis hiányos/nem létező/esetleges specifikáció és a fejlesztés közbeni cikcakkos fejlesztés hatására 3 réteg loadbalancer, 2 keretrendszer, queue, job framework, legalább 2 fajta adatbázis kerül be a rendszerbe. Át nem látja miért, de nem is ez a dolga. A végleg beletörődött customer és az csonttoronyból kicsapongó bóbitás egyszarvús fejlesztők között ingázva ha eddig épp ésszel megúszta, akkor szektás/alkoholista/scrum hívő lesz belőle. Ha nem előbb, akkor utóbb...

    [ Szerkesztve ]

    https://frescho.hu

Új hozzászólás Aktív témák