Új hozzászólás Aktív témák

  • *Ropi*

    félisten

    válasz *Ropi* #81383 üzenetére

    Update: úgy tűnik, sikerült rájönni a Tronsmart Encore S1 BT füles / headset hangjának a titkára: annyira légmentesen zár a szilikon gumija, hogy egy picit hátrahúzva más "előfeszítést" ad a dobhártyának, emiatt érzékeli az ember olyan furcsán lebegősnek a hangokat és emiatt tűnnek el a mélyek is. Maratoni equalizer masszírozás után nagyjából kiegyenlített hangképe lett, bár a Sonymat még mindig rá akarom műteni a végére (ha valahogy sikerül megoldanom az akkuk kérdését), mert annak a hangjához képest fasorban sincsenek a saját membránjai.

    A Sony-t figyelmen kívül hagyva, összességében valóban nem rossz a hangja (a Shanling M1-ről APT-X-szel hallványosan, akarom mondani: látványosan jobban szól, mint az S7 Edge-ről Poweramp-al - FLAC forrásból).

    Amire érdemes figyelni: a BT antenna nem az erőssége, mert a Shanlinggal fél méterről is képes szakadozni, ha nem jó szögben áll. Ez pedig sűrűn előfordul, mert a kábele annyira merev (talán lecserélem valami lágyabb, szövet borításúra, ha egyszer rákerül a Sony), hogy amikor az ember gombot nyom rajta, akkor a kábel simán kifordítja a füléből. Egyébként nagy piros pont neki, hogy a távvezérlő része mind az S7 Edge, mind a Shanling távvezérlését jól csinálja (play / pause, számok előre / hátra léptetése hibátlanul működik). Még egy nagy plusz pont, hogy több eszközt is képes megjegyezni és azok újrapárosítás nélkül képesek csatlakozni hozzá. pl. zenét hallgatok a Shanlingról, közben jön egy hívásom a telefonra, akkor átveszi és átkapcsol, a Shanlingot meg közben pause-ba teszi (annak 10 percre van állítva az akkukímélő automatikus kikapcsolása, szóval ha annál többet beszélek akkor újra be kell kapcsolnom - itt van egy apró baki, hogy hozzá valamiért nem mindig sikerül elsőre újra csatlakoznia, ilyenkor kikapcsolom a headsetet meg vissza, akkor már megy - gondolom egy későbbi firmware frissítés majd segít rajta).

    Az aktív akkuidő egyelőre nagyjából 4-5-6 óra körül alakul, de ebben az is közrejátszik, hogy egyszerre 2-3 eszközzel áll kapcsolatban (2 telefon, a Shanling meg egy PC és egy laptop - erről jut eszembe: filmnézéshez minimális késése van, alig észrevehető).

    Összességében alapból sem rossz ez a headset (kis kompromisszumokkal), de nézhetjük úgy is, hogy nagyon jó alapanyag egy moddoláshoz. :K

    [ Szerkesztve ]

    Weboldalam: http://karpatisandor.hu

Új hozzászólás Aktív témák