Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
30z.Samu
félisten
Hát nem tudom...ismerve a Civ többi részét, engem valahogy nem indított meg ez az új rész. A régebbieknek pont az volt a lényege, hogy volt benne egy kis történelem, Napoleon, Stalin és társai. És hát ugye időszámításunk kezdete előtti kultúrával, fegyverzetével kellett boldogulni. Itt meg tök futurisztikus az egész. Nem vagyok maradi típus ilyen téren, de a Civ-nél ez valahogy nem jön be.
Sic Parvis Magna
-
FoxiestFox
félisten
Ennyi alapján nem rossz.
Csak még drága.
Milyen vason játszottad, és hogyan futott? -
BomiBoogie
MODERÁTOR
A diplomácia ugyanis továbbra sem hiányzik a játékból — de továbbra sem lényeges eleme, legalábbis én pont letojtam, hogy amikor a francia-spanyol, a kultúrájukra nagyon büszke, de gőgösen kommunikáló Élodie fővárosát két punishert használva kiiktattam, akkor majdnem az összes népcsoport vezetője elítélt. Mert ahhoz persze csirkék voltak, hogy hadat is üzenjenek...
Nekem egyébként tetszik, hogy semleges, tehát nem történelmi (nem is lehetne, nyilván), mert így jobban megvan az emberben a hódítás érzete, az, hogy valami újat alkotsz a stratégiáddal.
Jelenleg még drága, ez az egyik, a másik meg, hogy nyilván még jön hozzá 600 DLC...
-
válasz
BomiBoogie #3 üzenetére
Én is így vagyok vele, Civ V-ből kindulva lesz itt még Gold, GOTY, Ultimate&Epic, akármi kiadás, ráérek.
A Slime draws near! Command?
-
citkar
addikt
Szerintem nem lett rossz, igaz erősen a Civ 5 alapjaira épül (de hát mégis Civilization), de nekem is idegen a sci-fi jellege. (Remélem lesz Civ 6.)
Viszont vannak benne újdonságok, a fejlesztési fa igen szerteágazó, nehezen áttekinthető, bár vannak szűrők, hogy milyen irányú fejlesztéseket mutasson (pl Harmony, Purity, egészség, kutatás vagy energia stb irányába). A fejlesztési ikonok sivárak: az épületek, képességek és a csodák lehetnének jobban elkülöníthetőek. A korábbinál ha kikutattál valamit akkor arra utaló ikonja volt, de hát persze a futurisztikus kutatásban ezt nehéz megoldani.
Az idegen lények között a nagy féreg a régi Dune féregre emlékeztetett, de itt kevésbé genya...azért nagyon erős.
Ami fura, hogy a semleges kolóniák az elején ugyan jól jönnek, hogy az ember hamar (ha más távol van) küldhet oda "kerekedőt", adott esetben igen jó haszonnal (némelyik extraként egész sok kultúrát is ad), de úgy tűnik velük más diplomáciai kapcsolatot nem lehet létrehozni. Ha pedig idővel útban vannak nagyon könnyen lezúzhatja őket az ellenséges AI vagy mi (elfoglalni, átállítani nem is tudtam őket).
Összességében szerintem jó lett, de mint ahogy a Civ 5 is csak két kiegészítő után lett méltó Civ (szerintem), ennek is szüksége ilyen-olyan korrigálásra, fejlesztésre. Biztos vagyok benne, hogy lesz is kiegészítő, meg DLC, valószínűleg több is, ami növelheti a játék élményét.[ Szerkesztve ]
-
Nuada herceg
őstag
Na én 1 komolyabb civ játékos vagyok NEm úgy egy konkrét személynél, csak általánosítva.
, és hosszabb "értékelést", tapasztalatot fogok írni a játékról, úgyhogy csak az kezdje el olvasni, akinek van türelme.
Rengeteg órát eltöltöttem már a civ sorozattal. Egészen az első résztől, a most említett, tárgyalt részig. 30 éves vagyok, szóval az első még gyerekkoromban jött, a nulla angolommal úgy ahogy boldogultam vele, de nem láttam át az értelmét, csak játszottam.
A legjobb rész messze az 5 lett. Grafikailag és játékmenet szempontjából is. De kellett hozzá ez a 2 nagyobb DLC, hogy így legyen.
Amelyik rész számomra nagyon nagyon meghatározó volt, az az Alpha Centarui.
Ezért is vártam ezt a részt annyira. Féltem is, hogy túl nagy elvárásokat állítok és így nem fog tetszeni, de szerencsére ez nem történt meg.Ahogy a tesztben említve volt a diplomácia, én is eléggé fapadosnak találtam. De azzal nem értek egyet, hogy nincs is rá olyan nagy szükség. Szerintem igenis de! Az Alphában még azt is meg lehetett tárgyalni a szövetségesekkel, hogy merről támadjon, melyik város felől jöjjön, melyiket vegye be először és a többi.
Én nem tudom szövetségest hogy lehet kialakítani ebben a játékban. Sok törekvésem ellenére sem vált barátságossá senki, maradt a semleges viszony. Most viszont a második körben, az 1ik nép ugyanígy a harmóniát választotta, Ő kezdett el velem szimpatizálni, ajánlgatni a paktumokat, én mindent csak elfogadtam. Mivel előnyös volt nekem. És arra lettem figyelmes, hogy barátilag viszonyul hozzám. Megkérdeztem hogy szövetségesek leszünk e, és hát igen!Szóval az az érzésem, hogy ez kicsit olyan véletlen. A gép (adott nép) választ ki minket, nem mi őt.
Viszont igenis megvannak a beütéseik a frakcióknak. Itt úgy érzem, hogy a Brazíliai csapat vette át Bismarck helyét!
Semleges viszonyban álltunk, szomszédok kén! Semmi agresszió, semmi levélváltás. Egyből csak, nagyon meglepő modon jött az üzenet, hogy háábojúúú!
És azonnal bedarálta a határmenti városomat, olyan sereggel jött, hogy csak lestem.
Persze sem tartalékolt
pénzemenergiám nem volt, sem seregem, a békés utat választottam. Majdnem kezdtem is 1 újat, de mondom kihozom belőle amit lehet. Szerencsémre vált. 1 szorosnál, legyen hágó féle, nem fért át az egész sereg, én meg a maroknyi csapatommal ott tartottam fel őket, és bombáztam. "földön, vízen át.Mikor a serege nagy része odaveszett, akkor már jött a békével! Természetesen nem fogadtam el, erre felégette az elfoglalt városomat, és hátrált!
Még mérgesebb lettem, és jópár kör után én indítottam az offenzívát, tudván mivel állok szemben. Jelentem már nincs olyan frakció a térképen, hogy Brazília. Nekem pedig +4 városom lett!
De akárhányszor
felajánlottakönyörgött a békéért, egyre nagyobb fizetséggel, mindig visszautasítottam, és annyiszor lázadozott a többi frakció, hogy nem a földön vagyok, vegyek visszább. De nem mertek megtámadni.
A másik a skin. Az első játéknál beállítottam, hogy Föld szerű bolygón legyek. Egyébként vannak valódi bolygónevek,: Pl. Kepler akárhány C és ilyenek, amiken lehet játszani. Na a földszerűre én azt hittem, hogy kontinensek miatt kapta ezt a nevet. Szép zöld, már túl sokszínű volt a játék világa, de tetszett. Megvolt a hangulata. De mikor elkezdtem a második játékot, akkor randomba tettem, és meglepődve tapasztaltam, hogy kék színű minden, gyönyörű. Mintha a Holdon lennék, kicsit feltuningolva.Szóval ez is pozitívum. És akkor a tesztben itt meg látom, hogy van ilyen "sivatagos", dűnés bolygó is. Szóval tartogat meglepetéseket.
A kémkedés nagyon kihegyezett, tényleg sok hangsúlyt fektettek rá. Nagyon tetszik, sok mindent lehet ütyködni benne.
Az egységek száma tényleg szűkös. A civből hiányzik számomra a technólógiai fejlettség előnye, hogy tankokkal megyek a dárdások ellen.
Itt ilyesmi nincs, ennyire nem lehet elhúzni, de azért jóval erősebbek a fejlesztet katonák.
1 dallam sem maradt meg az én fejemben sem, de kimondottan tetszik, olyan misztikus hangulatot ad a játéknak.
Na sokat írtam és még lenne mit, én csak ajánlani tudom mindenkinek, hogy próbálja ki, megbánás nincs, nem lesz.Tényleg elég sokáig tart 1 kör átadása, amíg a frakciók lépnek, de a Civ 5-el is ugyanez volt a helyzet, aztán a DLC-kben javítottak az ilyen gondokon is.
Ehhez a részhez is kell még pár DLC, hogy finomítsanak a játékon, de számomra már most élvezetes!
Aki esetleg bátorkodott elolvasni, annak köszönöm!
Megöregszünk mind!
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz
Nuada herceg #6 üzenetére
Bár ez inkább élménybeszámoló volt, mint értékelés, de akkor összességében ajánlod.
Szerintem mondjuk a sorozatot nem ismerőknek inkább a Civ 5-tel kéne kezdeniük, az kiforrottabb és kézzelfoghatóbb is.
-
Nuada herceg
őstag
válasz
BomiBoogie #7 üzenetére
A szerkesztési időből már sajnos kifutottam, még a kommented előtt meg szerettem volna köszönni a tesztelőnek a cikket!
Élmény olvasni mindent erről a játékról számomra, mások tapasztalataival meglátásával együtt.Így visszaolvasva valóban inkább élménybeszámoló volt amit írtam.
Igen, én erősen ajánlom ezt a részt. Bár én csak 1 játékos vagyok, nem tesztelő.
Pontosítva elfogult játékos és ez az elfogultság nyilván a sorozat révén alakult ki.
Aki nem tudja, hogy mi zajlott ez a rész előtt, annak valóban a Civ 5-el kellene kezdenie.
Én már tönkretettem nem egyszer a Földet nukleáris támadásokkal, így tudom, miért kerültem ki az űrbe.[ Szerkesztve ]
Megöregszünk mind!
-
citkar
addikt
válasz
Nuada herceg #8 üzenetére
Aztán majd visszamész a Földre megsemmisíteni az emberiséget
-
mondjátok, hogy ebben nincsenek benne a gügye városállamok!
Tudod, mit jelent az, hogy nemezis? Az érintett, erősebb fél kinyilatkoztatása a méltó büntetés mértékét illetően. Az érintett fél jelen esetben egy szadista állat... én.
-
Nuada herceg
őstag
Jah igen, azt most láttam, itt a tesztben, hogy lehet olyat is....
Elég beteg.
De most épp harmonikus vagyok, ez a legszimpatikusabb.
Az első körben puszta dominanciával nyertem, de csak mert épp úgy alakult!
Majd most megépítem azt a virágot. Kíváncsi vagyok, írták, hogy nehéz így nyerni, ezekkel a speciális egyedi módokkal. Én örülök neki.(#10) cain69:
Igazából valami hasonló van itt is. Pontosan nem tudom, és nem értem.
Valami bázisok lennének, kutató labor meg ilyesmik. "Far Base One", meg a többi.
Úgy random jelennek meg a térképen, de más színűek, szóval valamit jelenthet.
Kereskedni lehet velük, elég sok pluszt adnak, de amúgy nem értem hogy mi lenne a sztori szempontjából.Megöregszünk mind!
-
blaca83
őstag
válasz
Nuada herceg #6 üzenetére
Köszi a beszámolót!
Nekem is nagy kedvencem volt a sorozat, de ez pont az "űrbéli" dolgai miatt nem hozott annyira lázba.
Inkább a történelmi vonalat vinném Én is tovább.A technika eszköz. Egy gép. Amely nem ad semmit, és nem vesz el semmit. Az ember az, aki a technikával rombol vagy épít.
-
végülis megvettem. az egyetlen problémám, hogy nem tudtam vele tegnap 10 órát játszani.
Tudod, mit jelent az, hogy nemezis? Az érintett, erősebb fél kinyilatkoztatása a méltó büntetés mértékét illetően. Az érintett fél jelen esetben egy szadista állat... én.
-
Hunpriest
senior tag
Valóban nem rossz játék, viszont az tény, hogy az Alpha Centaurihoz képest sokkal butább...
-
törölt tag
Kipróbáltam a demo-t. Arra pont elég volt, hogy szörnyen megutáljam az idegen lényegeket. Állandóan bedaráltak mindenem. Bár lehet csak én kapkodtam el, mert a 100 kör nem sok mindenre elég.
Egyébként a játék nagyon tetszik. Korábbi részekben is mindig a jövő cuccai voltak a kedvenceim. Illetve nagyon bejön ez az új technika rendszer is.
Amivel nem tudtam megbékélni azok az ikonok. Legyen az technológia v. bármilyen egység jele. Egyszerűen nehéz őket megjegyezni.
Arról egyébként lehet tudni valamit, hogy a különböző bolygóknak vannak egyedi tulajdonságaik? Vagy nem csinál mást, mint lecseréli a textúrát?
Bízom benne, hogy idővel kiforrja magát a játék és szerintem egyben fogom megvenni mindenestől, mert a mostani ára elég borsos.[ Szerkesztve ]
-
apatyas
Korrektor
Hali! A demo verzió mantle képes? Illetve, hogyan választom ki ezt az üzemmódot ebben, vagy a teljes játékban?
pezo77 #5 2017.12.14. 13:29 Hmm. És ez az e-hajó akkor hol is tud kikötni? Az e-bay -ben? ;)
-
Norb79
őstag
Gondolom ha 2,5 év alatt nem derült ki, akkor nem lényegi elem, de a CIV1ben nem II. Erzsébet az angol uralkodó (aki a jelenlegi angol királynő...), hanem I. Erzsébet (VIII. Henrik lánya).
Amúgy szerintem a Beyond Earth a kiegészítője nélkül elég semmilyen cucc volt, a kiegészítővel viszont fantasztikus, de persze azóta már jött a civ6 és az mindent vitt, bár arra ráférne pár kiegészítő, hogy kiteljesedjen.
Új hozzászólás Aktív témák
gp Elrugaszkodik a Földtől Sid Meier legendás sorozata, egy új bolygón kell úgy vezetnünk egy falkányi embert, hogy a végén egy új civilizáció jöjjön létre.
- Szürke zóna
- Diablo IV
- Érdemes gyorsan frissíteni a 2 TB-os Samsung 980 Pro SSD-ket
- Samsung Galaxy S21 Ultra - vákuumcsomagolás
- Hobby elektronika
- Ennyibe kerülnek itthon a Redmi Note 12 modellek
- Nem az olcsó elektromos autót hozza el az olcsó lítium, hanem a nagyobb profitot
- Tudományos Pandémia Klub
- Milyen monitort vegyek?
- Huawei P9 Lite (2017) - nevezzük nevén
- További aktív témák...
- Eladó egy jó állapotú Synology DS216j típusú NAS!
- Eladó egy jó állapotú, DJI Osmo Pocket (tehát Pocket 1) kamera!
- Eladó három darab, jó állapotú, DJI Pocket 2 Creator Combo szett!
- ÚJ Bontatlan iPad Pro M2 2022 11 12,9", Wi-Fi és 5g cellular 128--512GB DEÁK TÉRNÉL Azonnal Átvehető
- ÚJ Bontatlan iPad Air 2020 4 gen 10.9 64GB Space 1 ÉV APPLE GARANCIA AZONNAL ÁTVEHETŐ DEÁK TÉRNÉL
Állásajánlatok
Cég: pepris.de
Város: Budapest
Cég: Fluffy Stone Media GmbH
Város: Budapest