Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Manitou
veterán
válasz ArmanD. #4799 üzenetére
Nah próbálgattam egy kicsit. Leírom mi volt:
Biosban Cpu frevencit nem tudtam 200 alá állítani, az volt a legkisebb, csak felfelé lehetett pakolni.
Annyit csináltam, hogy overclockot átállítottam autoról manualra, úgy mint itt látható-->
[link]
majd kiléptem biosból , úgy hogy mentem a változásokat, ekkor újraindult a gép, biosba belépve már 2200MHz várt a 4917 helyett. Ezekután még egy pár percig nézelődtem a biosban, azután lekapcsolt. Újra bekapcsoltam, elindult de éppen hogy bejutottam a biosba már le is kapcsolt. Majd újbóli indításnál már viszonylag hosszabb ideig ment, de nem tovább mint máskor eddig legtovább. Ekkor vettem észre, hogy már megint 4917MHz-et ír a proci órajelére Közben kerestem a memóriaidőzítések hol vannak, de nem találtam meg.
Jó lenne egy jófajta táppal is megnézni, ha azzal is ezt csinálja, hogy pár perc után lekapcsol, akkor szerintem rossz az alaplap. -
-
Manitou
veterán
válasz ArmanD. #4805 üzenetére
De akkor egyszer csak jó volt előzőleg is a gép, ha wint fel tudtad telepíteni, nem?
Vagy volt egy meglévő rendszered és procit cseréltél az alaplapban?
Biosbeáálításaidat le tudnád írni? Mi mire van beááltva?
pl: ez az APIC mód enableden vagy disableden van?
Hynix D43-as ramodnak mi kódja nem tudod megnézni? Kétoldalas?
[Szerkesztve] -
ArmanD.
őstag
válasz Manitou #4806 üzenetére
Volt a vinyón rendszer, de a gépet újként raktam össze. Azzal a winnel nem indult ezért újat telepítettem mikor már nagynehezen elindult a gép.A ramokon borda van így nem tudom hányoldalas és milyen chippes vagyis mi van még ráírva
A rendszert alapon telepítettem ennyi.Öreg vagyok már bohócnak!
-
Kloss
őstag
válasz ArmanD. #4811 üzenetére
Bocs, a végeredményt elfelejtettem lefilmezni, most meg már nem is tudom.
Ez elég nagy kép, itt minden látszik. [link] A bal oldalon, ahol a piros csík véget ér, oda kell forrasztani egy vékony 1 eres kábelt. PR71-es ellenálláshoz, alsó végéhez. A jobb oldalon, ahol a rögzítő furat van, oda forrasztottam a 2.2k-s potit. A furat ónozott is, így nagyon könnyen és stabilan oda lehet forrasztani a lábát. A vezeték másik végét a poti középső lábára kell forrasztani, a 3.-ik lábra nincs szükség.
Vigyázni kell, hogy az a pici ellenállás amihez forrasztod, ne sérüljön meg, ill a helyén maradjon, mert ha véletlenül nem érintkezik, akkor a gép nem indul. Első nekifutásra nem sikerült, mert a panelhez odaforradt a vezeték, de az elenálláshoz nem, így a chip csak 0.8V-ot kapott, szal azzal el se indult Picit több ónnal kellett megpakolnom, mire minden jó lett. Ehhez azért kell némi tapasztalat és biztos kéz.
Sok sikert! -
YODA mester
senior tag
Így kell mindent..
Nagyobban: [link] -
ArmanD.
őstag
válasz YODA mester #4813 üzenetére
Neked is van voltmod? Az az ott a képen?
Öreg vagyok már bohócnak!
-
gólya
tag
Fiuk egy kis segitséget kérnék tőletek. Arról lenne szó, hogy hogyan tudnám beállitani, hogy az USB-n ne legyen fesz, ha kikapcsolom a gépet. Egy Trust elosztóm van, amit a gép vezérel úgy, hogyha bekapcsolom a gépet feszt ad a többi csatlakozóra és forditva.
-
gólya
tag
VALAKI!
-
ffodi
veterán
Sziasztok!
Probált már valaki a deluxe verzióra premium biost tenni? Mert akkor elvileg állítható lenne a ht+nb freki is. Itt van egy kis leírás: [link]
Érdemes lenne megpróbálni."A minőséget régen gyártották, ma már csak biztosítják." Magassy I. axiómája
-
ffodi
veterán
-
ZüD
tag
ide is berakom.hátha.
sziasztok,
most léptem be a táborba, és van néhány furcsaság amit nem értek.
a lap ugyebár passzív, de mégis olyan hangos, hogy ihaj.halk,de idegesítő sípoló hangja van, melynek hangszíne változó ha pl. egeret mozgatok akkor intenzívebb.....!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ezt oldja meg nekem valaki mert megőrülök tőle. -
Kloss
őstag
Alaplapi hangkártyából jön a hang vagy valahonnan a panelről? Mert egyes félvezetők (alkatrészek) sípolhatnak.
Első esetben bedugsz egy hangkarit és már kész is.
A második esetben alaplapcsere lesz....esetleg elviszed egy alaplap javítóhoz, aki mond rá valamit. De ha olyan alkatrész sípol, amit nem tud cserélni, akkor ámen.
Asus-nál tipikus betegség, hogy az alaplapi hangkártya hangjába belehallatszik az egér mozgatásától kezdve minden. -
ZüD
tag
hello, megoldottam
beraktam egy pci bővítőt és most onnan megy a net.igy már nem serceg.vszinű vmi fesz gond volt az alaplapi kimeneten -
Kommy
veterán
Sziasztok!
Van má 1805-ös bios és nem béta. Nekem eddig nincs vele semmi gondom. -
Kommy
veterán
Sziasztok!
Valaki meg tudná mondani, hogy a molex csati ami az alaplapon van , azt be kell e dugni 1 kártyánál,vagy csak sli-nél kell. -
Sztanik
tag
Nálatok mekkora feszt lehet adni a RAM-nak.
Vennék egy mushkint, de 3.3 - 3.5V-ot kér. Nem sok az egy picit?
[Szerkesztve]Robi
-
Sztanik
tag
Szerinted 3V-on beindulna, vagy mennyit vinne el?
Azért azt nem momdanám hogy nem tuninglap.
Nekem A64 3000+ (1800 Mhz) 2760-ig léggel, gyári hűtővel, ami nincs is ráfeszítve mert görbül a lap, + Kingmax Superram 400 Mhz 496-ig alapfeszen atomstabil.
Biztos hogy vannak kifejezetten tuning lapok, de ez sem semmi!Robi
-
Szten Márs
nagyúr
válasz Sztanik #4832 üzenetére
DDR memória 3,3-at kér... nanemár... pontos típus, valamint hol látod, hogy ennyit kér? Én személy szerint elképzelhetetlennek tartom.
MOD: esetleg azt láthatod, hoyg akár annyi feszt is képes elviselni garantáltan a gyártó szerint, nem azt, hogy annyit kér...
[Szerkesztve] -
Sztanik
tag
válasz Szten Márs #4837 üzenetére
Először Én is hitetlenkedtem, de utánajártam.
Bővebben [link]
Bal felső sarokban nem az van írva hogy max ennyit bír, hanem annyi fesz kell neki.
A jobb oldali linkeken tesztek vannak, amelyeken kiderűl, hogy az 500Mhz-es RAM
500, vagy az feletti működéséhez 3.1 - 3.5 V-ra tették a feszejt.
Cserébe 2-2-2-6 időzítéssed van 1T-n. Hát a lapom miatt úgy néz ki nem veszem meg.Robi
-
Kloss
őstag
válasz ArmanD. #4840 üzenetére
Érdekes, nekem pedig simán visszaírta. Csak a /qi kapcsolót használtam.
Más: mekkora teljesítmény különbség van, ha 400-as vagy 500-as ramot használsz?
4-5%-ért nem akarok venni, mert elég nagy az árkülönbség. Most nekem 450-en 2T-ben mennek a ramok, de ha 500-on menne esetleg 1T-ben, akkor arra azért kíváncsi lennék, mivel tudna többet? -
ArmanD.
őstag
A lényeg hogy gond nélkül sikerült visszaírnom
Amúgy semmi gond nincs a 1805-ös biossal sem, szóval a hőfokok is ugyan annyi mindekét biosnál, és lehet újra visszarakom a 1805-öt
Hát van különbség sebességben. 1T-ben nagyobb az írási sebességed mint 2T-ben, 2T-ben pedig az olvasás sebessége növekszik meg, jahh és 500 felett már lehet erősen érezni a ramsebességet szóval szerintem megéri, de 600-ra képes ramokra érdemes akkor már beruházni.Öreg vagyok már bohócnak!
-
Darken
aktív tag
Á-há-hoj!
Van valamilyen lehetőség, a lapról tápolt 2x12 cm(elől, hátul) automatikus rpm szabályzására?(potméter beiktatásán kívül) Unom, hogy hangos És proci ventillátor szabályozásra?
Előre is köszönöm a segítséget!
[Szerkesztve]http://darken.hu
-
ArmanD.
őstag
-
Darken
aktív tag
válasz ArmanD. #4848 üzenetére
Köszönöm. Ezt a Qfan-t még nem találtam meg a biosban, lehet érdemes lenne a legújabbra updateleni, vagy csak láma vagyok
Érdemes a Cool n' Quite üzemmódot is enabled-re állítani? Emelett fel kell telepíteni a Winfos alá az AMD processzor drivert is? Csak mert volt egy kis problémám, kicsit hosszú, de leírom hátha érdekel valakit
Szóval:
Vettem egy új házat(Gigabyte Triton), és áttelepítettem a cuccost.
Nforce Sata 1-re ment a fő winchester
Ide 0-ra a második wincester
Ide 1-re a DVD/RW
(ahogy eddig)
El is indult a gép, de valahogy a bios mintha resetelődött volna, ugyanis a dátum 2005-lett. Ezt nem értettem, miért. Mind1 beállítottam. Utána a boot során állandóan kiírja a hdd/cd eszközök felsorolása utána, hogy:
Ide 0 80 conductor cable not connected
Ide 1 80 conductor cable not connected
Valszeg nem pontosan idézem, de valami ilyesmi.
Persze működött mind az ide 0-án a hdd, és az ide 1-en a DVD/RW. Így nem foglalkoztam vele.
Majd később, feltelepítettem először az ASUS Cool n' quite processor driver progit, majd azt leszedve inkább az AMD oldalról leszedett hasonlót(bár szvsz ua. mindkettő).
Viszont a Winfos betöltése után(ez még az előbb említett driver install előtt is fenn állt), állandóan ismeretlen hardware ablak jött fel, pedig az Nvidia NForce4 AMD series 6.86 driver változatlanul felvolt telepítve, hiszen csak házat váltottam. Megtettem a driver reinstallt, semmi hatás. Gondoltam uninstall, és driver cleaner, majd reinstall. Sajnos ezután, már többet nem indult el a Winfos, töltés közben 1 ms-os kék halál infó, és auto reboot. Minden módban(normál, biztonsági stb.). Aztán winfos reinstall, és most szépen működik.
Viszont a korábban emlíetett:
Ide 0 80 conductor cable not connected
Ide 1 80 conductor cable not connected
üzenet feljön a boot során, viszont minden müxik.
Nos sorry ha hosszú lett
Tehát a konkrét kérdéseim:
- érdemes engedélyezni a CPU beállításoknál a biosban a Cool n' Quite üzemmódot?
- érdemes telepíteni az AMD porcessor drivert?
- hol található az általad említett QFAN beállítás? Ez kihat a két 12 cm venti-re is? (mindkettő egy kábelen a CHA1 Fan-ra vannak rákötve)
Előre is köszi a segítséget
[Szerkesztve]http://darken.hu
-
Kloss
őstag
Hali!
1. Qfan-t megtalálod a biosban a Power--> Hardware Monitor menüpont alatt
2. Ez csak a proci ventilátort fogja lassítani
3. Cn'Q-t akkor kell enabledre állítani, ha szeretnéd, ha az alaplap csökkentse ill növelje a proci órajelét, feszültségét attól függően, mekkora a terheltsége
3. Ha enabled-re raktad, akkor kell a driver is hozzá, egyébként nem. (kivéve ha a Cn'Q helyett egy progit használsz, pl RMclock)
4. Ha tuningolod a procit, akkor nem lehet enabled-en a Cn'Q (ezért használok én is RMclock-ot)
5. Ez az üzenet ''Ide 0 80 conductor cable not connected'' azt jelenti, hogy nem 80 eres kábel van az IDE0 (merevlemezre és a dvd-re) csatlakozóra dugva, valszeg sima 40 eres
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest