Aktív témák

  • Soulfly842

    addikt

    válasz wintikek #1195 üzenetére

    Abban egyetértünk, hogy az indexes cikkekben nagyon sok a lehet, abban is, hogy az sem helytálló, ha bunkereket építünk, falat húzunk magunk köré és kisebb boltot pakolunk be a házba.

    Sőt, az, hogy sok ember nem törődve legyint - még úgy ahogy azt is megértem. Még azon is fujtatnak sokan, hogy ezzel egésszel, mint ingerrel többet kell foglalkozniuk, mint ahogy szeretnék. Pedig úgy tűnik, hogy ezt a témát - mivel egy élő probléma - már nem lehet megkerülni. Unalmas lenne a világ végletek nélkül, vagy ha mindenki ugyanúgy gondolkodna.

    Engem inkább az európai nem törődömség akaszt ki, a szabadelvűség, a liberalizmus, a nyitott határok, hogy látszólag városokat se akarnak lezárni, nem hogy nagyobb gazdasági központokat.

    Nem tudom, hogy mi lenne az a türelmi küszöb, amikor már lezárnak egy Milano, egy Berlin, egy Brüsszel, egy München vagy egy London szintű várost, hogy bezárjanak pl. több német autógyárt egy pontenciális gócpont kialakítása miatt - de egy dolog biztos, amire belátnák nagy készakarva ennek a szükségszerűségét - már késő. Pedig ennek a súlyát a kínaiak is érezték, amikor a gazdaságuk egyik fő pillérét Vuhant lezárták.

    Elég megnézni Dél-koreát, vagy kínát - hogy valahogy úgy tűnik kívülről, hogy ezeket a dolgokat ők jobban a helyükön kezelik és valahogy jobban megértik ennek a súlyát.

    [ Szerkesztve ]

Aktív témák