Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Xiaomi Mi A1 gyakran ismételt kérdések (Frissítve: 2018. 03. 08)
MobilAréna teszt
Új hozzászólás Aktív témák
-
grafnet
veterán
Miért olyan fontos a biztonsági frissítés?
Az 5 évvel ezelőtti készülékek nem kapnak, mégis működnek...Motorola Edge 40 5G; Samsung S10+ (8/512) + Honor Band 6
-
R0GERIUS
tag
Ezért...
Épp ez aggaszt az Android platformban, hogy az ilyen durva sérülékenységek nyitva maradnak, mert sok OEM nem foglalkozik a biztonsági frissítésekkel.
Erre a specifikus esetre a 2017. szeptemberi biztonsági frissítés jelent megoldást.
A Samsung még a Note 4-et is lefrissítette a mostani biztonsági frissítéssel emiatt.Ennek a telefonnak az az egyik erős marketing pontja, hogy stock Androiddal jön (az Android One programon belül a Google támogatásával), így hamar megkapja a biztonsági frissítéseket.
Azonban, ha egy ilyen nagy sajtónyilvánosságot kapott súlyos hiba esetén is képtelen hozni a javítást egy Android One készülék, a Samsung meg a 2014-es készüléket is le tud frissíteni, akkor már csak az maradt, hogy stock Android miatt gyorsabb a készülék.
Ekkor már erősen megkérdőjelezhető az életképessége a készüléknek a Redmi Note 4 mellett.Aki meg biztonság-tudatosság miatt vette volna meg (pl. én), az meg egyelőre úgy néz ki, hogy kereshet más készüléket...
-
-
R0GERIUS
tag
Sajnos nem valószínű; csak azon eszközöknél biztos, hogy javítva van, amik a 2017 szeptemberi frissítést megkapták.
Ritka kivétel a OnePlus, ahol ettől független, önállóan implementálják a javítást (mondjuk ez is még teszt fázisban van). Ez viszont nem jellemző általában, mert egyszerűbb az egész biztonsági patch-et kiadni, ott is más oka lehet ennek.[ Szerkesztve ]
-
blesius
csendes tag
UPDÉT: EUstock már listázza a telefont, hamarosan rendelhető lesz.
-
Helsing
aktív tag
Jelenleg Nexus 5X-em van. De a 32GB, nem bővíthető tárhely és a 2GB ram picit kevés nekem. Az akkuideje pedig botrányos. Kb 2 órás képernyőidővel rendelkezik.
A barátnőmnek Xiaomi Note 4-e van és kétnaponta tölti úgy, hogy kb egész nap a telón lóg. Tudom, hogy nagyobb akksija van mint az A1-nek, szóval nem mérvadó, de szerintem még így is ég és föld lesz az 5X és az A1 akkuideje.A Moto X4 a másik kiszemelt. Mindkét teló benne van az Android One projektben, ami számomra nagyon vonzóvá teszi ezeket a telókat.
Az A1 felé hajlok mert igaz, hogy nem vízálló és nincs benne NFC (amit néha szoktam használni) valamint a Galileo támogatása sincs benne, viszont dupla tárhellyel rendelkezik (32 vs 64) és 3GB ram helyett 4GB van benne. Valamint a Motorola minimum másfélszer annyiba fog kerülni. De valószínűbb a kétszeres ár.
A kérdésem az, hogy az eustock teljesen megbízható bolt? Olvasgattam itt a fórumon és kb csak jókat olvastam róla. A garanciális ügyek kezelésére lennék első sorban kíváncsi.
Esetleg mér az is érdekelne, hogy van e valaki aki inkább a Moto X4-et választaná az A1 helyett. És ha igen akkor miért.
-
Azt eustock maga megbízható, a szerviz már más kérdés. Eddig a waytek javította az eustock által árult telefonokat (őket nem ajánlom, mint szerviz), de úgy hallottam, hogy most bejött egy új szerviz a képbe, amiről sokat nem tudok.
Pénztárca bemutatók: https://www.youtube.com/playlist?list=PLYQxd5Rbby46cPtVVMQodEGZuxZm7csIo
-
R0GERIUS
tag
válasz tamass.szabo #557 üzenetére
Én még megvárom az első hibákat, illetve azt, hogy a frissítések milyen gyakoriak lesznek.
Teljesen megfelelne a telefon, ha rendben lennének a frissítések, mert nagyobb teljesítményre nincs szükségem (ha hozza a stabil 1 nap üzemidőt közepes használat mellett, a kamerát meg szinte sosem használom).
Azonban az jack port sziszegése aggaszt.
Alacsony impedancia mellett lép fel, ami sajnos jellemző a fülhallgatókat.Remélem, hogy nem hardveres és patch-csel megoldható a probléma.
-
veterán
Felmerült bennem a Moto X4 Anrdroid One verziója; az N5X, ill. N5 előtt volt 5 db Moto-m (Razr, 3 db Moto G és Moto X). Viszont inkább a Mi A1 felé húzok, mert:
1. a Motorolák kamerája elég foscsi; az N5 messze kenterbe verte a Moto X-et, (a Xiamomit nem ismerem)
2. 400 USD lesz, kb. 1,8x-eres ár,
3. nem vagyok benne biztos, de szvsz a Moto csak 1 SIM-et fogad,
4. még sosem volt kínai telefonom, ha nem jön be, akkor kisebb bukóval szállok ki a Xiaomiból az alacsonyabb ár okán.Ami miatt a Motorola szimpatikusabb:
1. Erősebb brand, "nosztalgia",
2. jobb formaterv,
3. NFC (nem használom, de még jól jöhet). -
veterán
válasz PowerBuldog #568 üzenetére
A brand erejéről - lásd pl.Coca-Cola.
Ha megkérdezi valaki, hogy mi ez a telefon a kezedben és mondod, hogy Motorola, mindenki felfogja. Persze nem olyan, mint a Samsung (hál'Isten).
Ha azt mondod, hogy "Saomi" - lövése se lesz a 99%-nak.., ha azt mondod "ksziaomi", akkor 10% legálabb megérti.A Lenovonak én se örültem. :/
[ Szerkesztve ]
-
Land
veterán
Azon agyalok, hogy ha jövő héten veszek egy A1-et, akkor addigra honnan érkezne meg bármilyen tok hozzá?
Ugye csúszós fém háza van és nem szeretném 2x pofára ejteni a rendes tok megérkezése előtt. Erre esetleg van ötlet, hogy honnan jönne meg 1 hét alatt a tok?Samsung S23 8/256 Gb | Sendiy M2 & KZ ED9 & QCY C13 és C17 | Citroen C5 Tourer 3.0 V6 HDI Exclusive
-
Roxbury
őstag
válasz PowerBuldog #574 üzenetére
Azt irja, hogy kisebb az uveg, mint a kijelzo uveg, mert lekerekitett ugye. Csak nem jon fel allandoan akkor. 😊
-
Land
veterán
Köszi!
Vékony, nem csúszós takony tokot keresek. Tehát vagy pattintós vagy matt, jó minőségű TPU tokot.
Ezeket ismeri valamelyikőtök?Alapból ilyeneket kedvelem: Pelosi, Nillkin, Cafele, Imak fekete tokjait. Cafele egész jó TPU tok, a többi pattintós, nem csúszós féle.
Samsung S23 8/256 Gb | Sendiy M2 & KZ ED9 & QCY C13 és C17 | Citroen C5 Tourer 3.0 V6 HDI Exclusive
-
bAtt001
addikt
A Xiaomi nagyobb név mint a Motorola, az, hogy nyugaton nem ismerik nem a brand hibája. Azért veszel bizonyos telefont mert azt más is felismeri majd? Kit érdekel más mit ismer és mit gondol Tőlem megkérdezi valaki milyen telefon ez, mondom neki, hogy kínai, meg sem próbálkozom azzal, hogy OnePlus. Aztán látom az arcán, hogy elkönyveli, hogy "szar kínai és nem csamcsung vagy zalma"
Itt van még egy teszt.
-
anorche1
őstag
En meg 13an rendeltem UK -bol 1 csomagban uvegfoliat+tokot+ujjlenyomat olvasora valamit 1200ert.
Viszont most nezem, hogy bar az item locatiom uk, a shipping metod az economy shipping from china
Szoval egyaltalan nem biztos, hogy megjon a telefon elott"It never gets easier, you just go faster." Greg LeMond
-
Obyboy
addikt
[ Szerkesztve ]
"Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye."
-
veterán
-
DarkChild
senior tag
Vajon ez az üveg mennyire lesz jó rá...?
Tegnap ezt már én is nézegettem eBay-en.
Csak mert az Amazonon több edzett üvegre - amit kimondottan az A1-hez valónak listáz az oldal - nyomtak 1 csillagot, azzal a megjegyzéssel, hogy túl kicsi az A1-re.
Pl. ilyen az egyik:[ Szerkesztve ]
-
tamass.szabo
tag
Én tokból ezen gondolkodom.
Mondjuk nem ilyen áron, hivatalos indiai xiaomi webshop ennek kevesebb, mint a feléért árulja.
-
tybsen
addikt
válasz tamass.szabo #591 üzenetére
Ezekkel a tokokkal szerintem az a baj, hogy nem védik teljesen a telefont egy esetleges esés esetén. De persze mindenki másképp használja, csak nálam ezért esnek ki az ilyenek.
[ Szerkesztve ]
-
anorche1
őstag
Sokan nem azért veszünk tokot, hogy ha esik a telefon ne törjön, hanem hogy a háta ne karcolódjon. Ezért szerettem a lumia 640-em és 820 -amat, mert mind2-n cserélhető volt a hátlap, és a hátlap egyben az oldala is volt. Vagyis ha kijelzőn végig tempered glass volt, és vettél rá új hátlapot, akkor kvázi újként árulhattad, mert nem volt rajta semmilyen sérülés.
"It never gets easier, you just go faster." Greg LeMond
-
tybsen
addikt
válasz anorche1 #593 üzenetére
Egyetértek, mindkettő volt nekem is egyébként (640 még mindig megvan), a legjobb megoldás.
Én csak azért nem szeretem ezeket a tokokat mert annak idején a Nexus 5öm egy ilyen tok miatt sérült meg. Pedig a legjobb, kissé gumis hatású spigen slim tok volt, de leesett és nem védte meg a telefont.
-
tamass.szabo
tag
Az én okom a tokra mindössze annyi lenne, hogy elvileg az A1 hátlapja igencsak csúszik. Szóval én nem attól akarom megvédeni, hogy ne törjön össze, ha leesik, hanem azt szeretném, hogy le se essen.
Persze fogalmam sincs ennek a toknak a csúszósságáról, de én úgy vagyok vele, hogy ha már eltakarom a (szerintem) nagyon jól kinéző telefon hátulját, akkor legalább a tok nézzen ki faszán. És ezen kívül még nem találtam olyat, ami kinézetre bejönne.
-
tomboy84
tag
Nekem ez lesz a harmadik telefonom Nillkin Super Frosted Shield-el, nekem nagyon bevált: LINK
-
veterán
Nekem ilyen olcsó flipes tok van a Redmi Note2 telefonomon, meg van rajta pluszban a kijelzőn egy fólia.
Bármikor el lehetne adni a telefonomat újként, mert ez a kombó mindentől megvédi
Az is igaz, hogy a telefon esztétikájából semmi sem látszik ki, ilyen tokban tök egyformán néz ki egy Samsung Note8 és egy Umi Rome
Minden jó, ha a vége jó. Ha nem jó, akkor még nincs vége.
-
Helsing
aktív tag
Másik topicban elég sokan írták, hogy a Xiaomi telefonjuk pixelhibás. Remélhetőleg erre a szériára ez nem lesz jellemző.
Gondolom ha magyar garit ad az eustock akkor van három napos cseregarancia ill a nyolcnapos elállási jog is.
Pixelhibára nem tudom, hogy Xiaomi vállal e garit. Monitoroknál ugye általában nem nagyon szeretnek a gyártók. -
huberpe
aktív tag
ez sajnos előfordul mindegyiknél. a monitorokra is az a jellemző, hogy adnak pár nap pixelgaranciát az elején, de sajnos később is előjöhet.
online rendelésnél marad a 14 napos elállási jog, mint pixelgari.
btw melyik xiaomi topikban panaszkodnak rá nagyon?[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest