Új hozzászólás Aktív témák

  • tzsolesz

    nagyúr

    Más.

    Annak mi lehet az oka, hogy már az elejétől fogva iszonyatosan háklis a P5Q Pro a ramokra?
    tesztelve atom stabil. memtest is lefut 5 ször. Már tápot is cseréltem.
    Korábban kiderült hogy az egyik 2Gb-os noname ramomra volt háklis. Tápot is cseréltem ugye. Nem melegszik az északi híd sem, alapon van minden. Még is kékhalál volt, és fagyás. Észrevettem, hogy akkor nem csinálja ha benne van a két sárga-hűtőbordás Geil Ultra CL4 800Mhz.
    Már raktam bele ezer féle ramot. Sima Kingston CL5 800Mhz ramokkal random fagy, mindegy mit csinálok.Vagy 5 perc után nyugalmi állapotban, vagy 2 órahossza után, úgy hogy előtte még Maffia 2 is ment rajta stabilan.
    Most csak úgy hajlandó nem kifagyni random, hogy csak a 2db Geil van benne. De ez már látszik az elejétől fogva, hiszen ha más ram van benne, akkor már az elejétől dobja a hibákat az esemény napló. Egy csomó szolgáltatás nem tud elindulni, alkalmazások indulása hiúsul meg. Ezután ugye random kifagy. Friss Win7-el, és friss Win10-el egyaránt.
    Úgy néz ki, hogy megáll az egér, és kész. Nincs tovább, reset, NINCS KÉKHALÁL SEM, mint amikor még a régebben a 2GB-os modulra volt háklis.

    Vinyó jó, sata kábel már a harmadik, több sata portban is néztem, ugyan az. A slotok tiszták, a ramok tiszták.

    Vajon van rá valami okosság, hogy a többi rammal se fagyjon? Valamit engedélyezzek, vagy tiltsak a bios-ban?

    Jaaah, igen, minden ram (csomó Kingmax, Kingston, Apacer, stb ) másik gépekben atom stabilan futnak, nem fagynak. Ebben is stabilak, de mintha valami más lenne a gond.

    Itt letölthető egy kis txt file, ebbe másoltam bele pár esemény napló bejegyzést.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák