Hirdetés
- Nintendo Switch
- Xbox Series X|S
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Elite: Dangerous
- Call of Duty: Warzone
- S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl - Befutottak az első tesztek
- Call of Duty: Black Ops 6
- S.T.A.L.K.E.R.: Shadow of Chernobyl
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
-
GAMEPOD.hu
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
V.Stryker
nagyúr
És kik lesznek azok, akik ezekre a csodálatosan erős hardverekre optimalizáláják a rendszereket?
Ez kb. ugyanaz, mint az android, hogy hú de sokat tud, hú de testre lehet szabni, csak épp b.sszák optimalizálni, egy 25k-s Windows Phone körberöhögi a 60k-s androidos készülékeket, csupán az optimalizálás miatt még ha fele olyan erős a hardvere is. Az almásról meg ne is beszéljünk... Na ez az rPi előnye, nem a hatszor annyi ram és a dinnyényi maggal rendelkező processzor.
-
-
V.Stryker
nagyúr
Sziasztok,
Volt már olyan,hogy kiakadt az openelec? Film nézés közben már másodjára játsza el, hogy egyszer csak megáll a film, mintha megállítanád és onnan nem lehet vele csinálni semmit. Mire hazaérek, pár óra után meg csak fekete képernyő. Viszont kifagyva nincs mert Putty-val elérem és újra is tudtam indítani.
Már volt újratelepítés és már eljátszotta a régebbi openelec-el is és most az új 4-es verzióval is. Van valami log fájl, ahol visszanézhetnénk, hogy mi a vihartól akadhatott ki?
[ Szerkesztve ]
-
-
V.Stryker
nagyúr
SZiasztok,
XBMC -nél be lehet az állítni,hogy a filminformációt a film mappájának neve alapján kérje le?
-
-
V.Stryker
nagyúr
válasz wassermann #7966 üzenetére
Ha esetben ma a közelben lennél és megnéznéd, akkor megköszönném.
-
-
V.Stryker
nagyúr
Sziasztok, mostanában az új Openelec-et használom, 4.0.3 , és az új négyes verzió óta mintha halkabbak lennének a filmek....sőt, biztos, mert eddig 12-es hangerőn néztük átlagosan, most meg 21-esen.
Mik lennének az optimális hangbeállítások, mert szerintem ott lesz valami.
-
-
V.Stryker
nagyúr
válasz UsagiYojimbo #8049 üzenetére
Jah, nekem nincs ilyen, én HDMI CEC-en tolom. Illetve openelec.....
Na mindegy.
-
-
V.Stryker
nagyúr
Sziasztok,
XBMC-nél hol kell beállítani, hogy ne nevezze át a mappát/fájlt filminformáció alapján? Mármint nem nevezi át, de azt látom, amit ő megtalált és nem tudom átírni, pedig egy ökörség.
Illetve egyetlen filmtől, hogy lehet a filminformációt törölni?-
-
V.Stryker
nagyúr
válasz golya87 #8066 üzenetére
Van olyan opció valahol, hogy ne a médiainformációt hanem a lokális elnevezést használja. - Én is találkoztam vele, de nem emkékszem, hogy hol.
Hát az van, hogy pl van egy dokumentumfilm mappa, azon belül dokumnetumfilmek, esetenként almappákban. Úgy van beállítva, hogy a mappa cím alapján keressen filminformációkat, mert a feleségem rendszeresen lesz.rja,hogy normálisan elnevezze a filmeket, illetve több cd-s verzióknál ez gondot szokott okozni.... na, most a dokumentumfilm törzsmappát az xbmc úgy gondolta,hogy jobb ha "Varga Ágota válogatott dokumentumfilmjei" -nek hívja. Hát ez kicsit b.ssza a csőrőm, mikor David Attenborough filmek és egyéb válogatott cuccok vannak, Varga Ágota meg sehol szóba se jön. De van ilyen meséknél is,hogy valami oltári ökörség van ott.
[ Szerkesztve ]
-
-
V.Stryker
nagyúr
válasz wassermann #8073 üzenetére
Hát persze, de maga a funkció kell, csak van hogy hibázik és azt kéne manuálisan felülbírálni.
-
-
V.Stryker
nagyúr
válasz wassermann #8079 üzenetére
Tehát a billentyűzeten az i betüt vagy a távirányító i - info gombját? Na, mindegy. Ma kipróbálom ha hazaértem.
-
-
V.Stryker
nagyúr
Srácok,
A Pi működhetne, mind DLNA lejátszó? Azon filózok, hogy otthon egy Synology nas-om van, ami hardveresen relatíve el van eresztve, így a kódolást simán átvehetné a Pi-től, főleg full HD filmeknél jól jönne. Van ennek az iránynak valami értelme vagy ne agyaljak rajta?
-
-
V.Stryker
nagyúr
-
V.Stryker
nagyúr
Sziasztok
Pi, licenszek megvéve, 900-ra felhúzva, openelec 4.0.6, gigabites kábeles hálózat és egy 1080p-s, 10gigás film akad. Van valami megoldás vagy ennyit tud a pi?
-
-
-
V.Stryker
nagyúr
Sziasztok,
Openelec/xbmc-t használok a raspberry-n. Olyan kérdésem lenne, hogy van valami olyan lehetőség, mint amit a chromecast csinál? Tehát,hogy a notin nézek egy youtube videót és az átlököm a tv-re a raspberry-n keresztűl? Nem akarnék venni egy chromecast-et.
-
-
V.Stryker
nagyúr
Sziasztok,
A Programozható elektronikák című könyv nincs meg valakinek?
-
-
V.Stryker
nagyúr
válasz odipapa #16581 üzenetére
Szerintem játszik, csak válogatós. Pl. van aviból amit nem volt hajlandó lejátszani. Nekem Synology a kiszolgálója filmek terén, így aránylag használható a kezelése is, bár inkább rPi-t használok film lejátszásra Openelec -el.
Az rPi viszont nyűgös szerintem youtube-ra.Nekem van mindkettő, tapasztalatból mondom.
-
-
V.Stryker
nagyúr
válasz FireKeeper #16626 üzenetére
Lehet én nézem rossz helyen, de én nem találok olyan kifejezetten sokkal olcsóbbat ebay-en, mint itthon. Mármint szállítási díjjal együtt.
-
-
V.Stryker
nagyúr
válasz lord.lakli #16673 üzenetére
Ha már ez a téma, mikor érdemes megvenni ezt a két kodeket, amit a PI-hez árulnak? Normál avi és mkv fájlok lejátszásakor érzem a hatásukat?
-
-
V.Stryker
nagyúr
válasz s_e_n_k_i #16776 üzenetére
Nemrég utána olvastam azt írták valahol,hogy az ISO-kban lévő rippel dvd tartalmakhoz kell az MPG-2... A VC-1 -nek meg blue-ray lemezekhez van köze... de még én is bizonytalan vagyok, hogy kell-e. MOndjuk az az ezres nem vág földhöz.
Vagyis mpg2 akkor kell ha Video_TS fájlokat is akarunk lejátszani.
[ Szerkesztve ]
-
-
V.Stryker
nagyúr
Sziasztok,
Ma megjött az új pi 2-öm. Erre is feltettem az openelec 5.0.8-ami a régi verzión is fut, de valamiért nem megy a tv távirányító play, stop, rew, stb gombjai. A régi Pi-vel meg ugyanezen szoftververzióval simán megy. A többi gomb, a nyilak, ok, option azok mennek.
Régebb volt még ilyen problémám, akkor valami másik szoftververzióval megoldódott, de most ugyanaz a szoftververzió van és tanácstalan vagyok. Van ötletetek?
-
-
V.Stryker
nagyúr
Jó reggelt,
Esetleg itt is megkérdezem, hogy openelec és wifi alatt másnál is volt-e néha filmben akadás és ezt hogy küszöbölte ki, Pi részről van-e valami beállítás lehetőség, puffer vagy mit tudom én... Bővebben a kérdés itt.
-
-
V.Stryker
nagyúr
válasz envagyok #16882 üzenetére
Nem úgy van... a raspberry pi a tv hátuljánál van, sosincs kikapcsolva... a tv nem wifi-s...
Kábelt nem tudok ide áthúzni sajnos. Viszont furcsa, hogy egy 150Mbps-es stick nem elég itt pár méterre egy 720-as filmhez.Az még tök érdekes, hgoy a Tomato firmware csatorna analizálás és a telefonon a wifi analizer más csatornákat mutatnak foglaltnak...
-
-
V.Stryker
nagyúr
Rpi 2-nél az openelec miért csak 738mb ramot lát?
-
-
V.Stryker
nagyúr
Sziasztok
Mostanság hol érdemes venni legjobb áron rPi 3-at?
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- UItra 9 185H / 32GB DDR5 / Intel Arc GPU / 1TB SSD - Beelink mini PC
- i7 es Lenovó IdeaCentre pc
- AKCIÓ!!! GAMER PC SZUPER ÁRON: i5-12400F/14600KF - RTX 3060 Ti - Új 16/32GB DDR4 - GAR/SZÁMLA!!!
- JGamer PC V2 R7 1700 RX 5700 XT 16GB DDR4 512GB NVME 1TB HDD
- Gamer PC , i5 13400F , RTX 3070 , 32GB DDR5 , 512GB NVME , 1.2TB HDD
- Ryzen Huawei MateStation S
- FUJITSU ESPRIMO E500 E85+ SFF /I3 - 8GB DDR3 - 128GB SSD/ WIN10 PRO - 15mp bootidő UTOLSÓ DB !
- GAMER / KONZOL MÉRETŰ (ITX)-PC /I5 8600-6MAG- ASUS ROG WIFI-BT-16GB DDR4 -RX6600-8GB-DDR6 -1TB SSD/!
- GAMER PC /ASROCK-B460-STEEL- I5 10400F(6MAGOS) + VÍZ - 1TB NVME - 16GB RGB - RX 6600-8GB DDR6 + RGB!
- BLACK FRIDAY AKCIO - i7 9700 + 16 gb ddr4 + gaming alaplap + huto + win 11 pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest