Új hozzászólás Aktív témák

  • atesss

    addikt

    Üdv !
    Az általam sok eszköz távelérésére használt RealVNC távoli asztal ingyenes csomagja hamarosan megszűnik.
    Épp elkezdek körbenézni alternatíváknak. Csak hát nagyon multi-platform kellene, Win (Win7 is még), Ubuntu (jelenleg még 16.04 is), meg Raspberry (abból is akad ami akár 4-5 éves telepítés).
    Na most a Raspberry-k esetében gondolkoztam azon is hogy a legrégebbi setupok kaphatnának akkor most egyúttal egy nagy Update-et is.
    Ami van ahol nem kicsi, pl. OMXPlayer megszűnt már, helyette VLC alapú kell.
    Használok pl. egy PiPresents nevű multimédia keretrendszert. A fejlesztő nem győz kapkodni a folyamatos multimédiát érintő változásokra...

    A Raspberry Pi OS korábban szintén a RealVNC-t tartalmazta gyárilag. Ráadásul ott ment a helyi-hálózati elérés is (licenszelés / fizetős account nélkül).
    Viszont most már áttértek a WayVNC-re. Aminél a külső (internetről való) elérés teljesen más. Én egy kb. három hónapja ezt nem is értettem, egy frissen telepített rendszeren le is szedtem a WayVNC-t, és visszaraktam a RealVNC-t.
    Mint kiderült tulajdonképp hiba volt. Lehet a Raspberry-sek már tudták ezt a megszűnést...

    Mint kiderült a WayVNC tud olyat, hogy csinálsz egy accountot a Raspberry Foundation oldalán, oda hozzáadod az eszközt, és később be tudsz lépni és eléred a PI-ket. Külön alkalmazás nélkül, webböngészőből.
    Ami mondjuk nekem annyira nem tetszik, pl. böngészőnek a legfrissebbnek kell lennie (sajnos nem minden PC-n adott, vagy legalábbis van ahol újratelepítés kellhet, plusz memória a régi gépbe, stb.).
    Használja valaki a WayVNC-t ? Mik a tapasztalatok vele ?

Új hozzászólás Aktív témák