Új hozzászólás Aktív témák

  • s3toraph

    senior tag

    válasz Pulsar #26984 üzenetére

    Köszi! :R

    Próbáltam szépen megoldani, minél kevesebb fúrással, tiplivel, mert albérlet. Ebben a formában minden módosítható, le- ill. átszerelhető, és oldható kötéseket használok. Mondjuk alapanyagom nem sok minden volt, ilyen kimaradt hulladék bútorlap darabokkal tudtam megoldani, amire rászereltem, ezek nem túl szépek de a célnak megfelelnek.

    Azt megköszönném ha némi instrukcióval kicsit részletesebben el tudnál látni. :R Főleg a mysql vonal érdekel (és a távoli elérés + biztonságos kapcsolat), mivel ahogy látom az rrd-nél ha létrehozok egy adatbázist akkor annak struktúrája utólag nem módosítható, ha több szenzor lesz, nem lehet hozzárakni azok hőmérséklet értékeit, újat kell létre hozni.

    A pi-n milyen szoftverek futnak amivel megoldod a weblapon megjelenítést? Rrd + mysql + munin + apache web szerver? A VPN-en keresztül elérhető a weboldal "kintröl" is? Ezt hogy oldottad meg, regisztráltál mondjuk a dyndns-en és hozzárendelted a routerben a létrehozott url-t a raspi belső hálózati ip címéhez amit fixre állítottál?

    (#26985) r0by: Ezen én is gondolkodtam, weboldalon valami szoftver ami ezt biztosítja (nem tudom mi kell hozzá, apache ?), és akkor mondjuk javascript-el megoldani.
    Nem rossz ez az api-s megjelenítés sem, bár én nem ezen a vonalon fogok mozogni valószínűleg.

    (#26988) apezka:

    Szia!

    MySql felé tendálok én is. Mondjuk még át kell valami anyagot olvasnom a használatához mert gyakorlati órán használtam eddig csak, jó régen.

    A NAT-ot (hálózati címfordítást) hasonlóan oldottad meg mint amit fentebb kérdeztem külső elérésre Pulsar-tól? Ha nem, kicsit részleteznéd, hogyan? Nekem is kell egy megoldás arra hogy a monitorozást, grafikont megjelenítsem és ezt a grafikon bárhonnan el lehessen érni, de csak a grafikont, tehát magához a pi-hez, a belső hálózatomhoz nem lehessen kívülről hozzá férni.

    #26989) aryes :

    Akkor elvileg elbírja a PI2 egyszerre a programot, az adatbázis kezelőt, a szoftvert ami kitolja egy weblapra az eredményeket és a weblapon grafikont rajzoló szoftvert is? Netbeans-ben írom most már python3-ban, de persze majd a kész program amikor fut akkor ugye már a netbeans-nek nem kell futnia.

    Mindenkihez:

    Újra kell raknom a raspbiant mert véletlenül újra allokáltam a boot partíciót, vagy mit csináltam (raspy-config, félrenyomtam este... :W :W ). Biztonsági mentés van a progiról, szóval nagy baj nincs.
    Kérdésem, hogy mit rakjak fel inkább? Raspbian fullos jessy legújabb, vagy noobs legújabb? A noobs-ban ugyanaz a verzió van benne mint ami külön is elérhető?
    Raspbian image esetén tudom hogy a win32diskimager-t kell használni. Ha a noobs-t akarom microsd-re rakni, ott a fájlokat kell átmásolni kicsomagolás után. De ebben az esetben mivel készítsem elő a kártyát? Ezzel az sd card formater-rel? Korábban ez volt ajánlva, nem tudom most is ajánlott-e erre a célra.

    [ Szerkesztve ]

    Régi rendszerben: 59 + / 0 - | A legújabb rendszerben (2020.02.28-ig összegyűlt): 162 + / 0 -

Új hozzászólás Aktív témák