Új hozzászólás Aktív témák

  • Julot

    aktív tag

    Sziasztok!

    A segítségeteket kérném, mert már megőrülök - lehet hogy a hozzá nem értésem miatt...

    Adott egy gigabites otthoni hálózat:

    Netgear R7000 Router
    3COM (HP JD007A ) 4800G Switch
    Digitus CAT7 kábelezés
    QNAP TS-869 PRO NAS

    Link aggregation bekapcsolva a switchen is, és a NASon is ( IEEE 802.3ad LACP )

    Az asztali számítógépben ( I5-7400 alapú ) egy dedikált IntelCT2 hálókártya.

    Nagy méretű fileok másolásakor a másolás indításakor 110-120 Mbyte/s sebességgel kezd el másolni a NAS-ra majd pár másodperc után elkezd visszaesni a sebesség 10-20 Mbyte/s körüli értékre.

    Mi lehet a baj? Minden beállítást végigpróbáltam a NAS.-on, (? - gondolom én...) a Switchet is megkerültem, az asztali gép hálókártyáján is próbáltam állítani, de semmi nem vezetett megoldásra! Kezdek gyanakodni a routerre, vagy esetleg maga a WIN10, vagy a NAS ennyit tud? Nehezen tudnám elképzelni... Nem tudom, teljesen tanácstalan vagyok! Itt van egy jó minőségű hálózat, atomstabilnak kellene lennie, hoznia a gigabites tempót ehelyett már hónapok óta küzdök, és egyre jobban felhúzom magam az egészen, meg az én balfékségemen! A NASon a rendszer egy SSD.-n van és WD RED-ek illetve WD Greenek és Toshiba DT01ACA300.-ak vannak benne. Van amikor "elkapja a fonalat" de ez 100 esetből 2-3x van, akkor 110-120 körül végig bírja. Amúgy teljesen mindegy melyik lemezre másolok, a probléma mindegyiknél fennáll..., Sőt sokszor - legtöbbször - a másolás indulásakor is már csak 20-30 Mbyte/s-el indul, és ez is marad!

    Kérlek benneteket adjatok tanácsot, mi vezetne eredményre? Fontos lenne, hogy 100 Mbyte/s körüli sebesség meglegyen stabilan, mert sokszor mozgatok nagy adatmennyiségeket a NAS és a Gép között!

    Nagyon köszönöm!

    Üdv.:
    Julot

    ...nincs tökéletes ember, csak tökéletes szándék!

Új hozzászólás Aktív témák