Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Synthwave

    HÁZIGAZDA

    LOGOUT blog

    válasz perge666 #60968 üzenetére

    Akkor éppen itt az ideje, hogy ez változzon. :))
    Amúgy is egy alapvető követelmény manapság. El sem tudnám képzelni az életemet angoltudás nélkül. Internetezésem kb. 5%-a folyik magyar felületen. Már csak egy Wikipedia is 15x különb englisül, pedig az egy igazán parányi részlet - 1654654654 másik helyen / szitációban jöhet nagyon jól.
    Szóval nosza. Rendkívül primitív nyelv, pikk-pakk össze lehet szedni egy már használható tudást és az ölben keresős középszótárra sem vagy rákényszerítve, mint én annak idején.

    Egy játék végigjátszása nagyon sokat dobhat. Nekem anno pl. a Fallout 1-2 és Baldur's Gate 1-2 tekintélyes mennyiségben segített. Amúgy is ez a leghatékonyabb módja a nyelvtanulásnak (persze az eredeti közegben élés után); olyan dolgokat csinálni közben, amit élvezel. Játék, könyvek, képregények, eredeti nyelven nézett filmek, anime angol sub-bal (mondjuk ez egy olyan téma, ahol a nyelvtanulás része a miértnek elhanyagolható, de most erről inkább nem írok esszét), ill. az, hogy a létező legtöbb felületen körbevedd magad az adott nyelvvel (pl. OS, telefon GUI, software-ek, etecera).
    Számítástechnikában és szórakoztátásban nekem viszket a hátam a magyartól. Arról nem is beszélve, hogy egy magyar interface-en elveszek a gányba a sok gyökér fordítástól. Nekem ne Beállítások legyen, hanem Preferences, bázzeg. : D
    Sokszor előfordul, hogy egy szó már hamarabb jut eszembe angolul vagy japánul, mint magyarul. :DDD

    Szóval, ahogy már korábban is írtam, nagyon szép nyelv a magyar, talán a létező legkomplexebb, leginkább leíró jellegű és legdinamikusabban ragozható, de vannak dolgok, amikhez egyszerűen nem passzol. IT, elektronikai- és játékipar (+anime / manga) például ilyen.

    Nyilván némi energiát kell belefektetni, de nem vészes - főleg manapság, a szélessávú internet korában. Utána meg egy teljesen új világ nyílik meg előtted és rájössz, hogy igencsak megérte fordítani rá egy kis időt. Csak jót akarok.

    Amúgy japán kiadáshoz jó a japán is.

    [ Szerkesztve ]

    Full hiánytalan, kék Keychron Q9 knob ISO barebone aluházas billentyűzet ELADÓ – 20k + FOXPOST, Akko Silver kapcsolókkal 24k, komplett Epomaker Sailing (Cherry) doubleshot ABS kupakszettel 32k, és a FOXPOST-ot állom.

Új hozzászólás Aktív témák