Új hozzászólás Aktív témák

  • DM-Fan

    nagyúr

    válasz olbaidhun #25682 üzenetére

    "Nem értek egyet, a ps3 könnyedén módosítható."

    Az lehet, hogy módosítható, de akkor meg kizáratod magad az online játékból, amire a konzolt sokkal inkább használom, mint filmlejátszásra. Ráadásul soha nem lesz olyan tökéletes, végletekig ezen formátumokra kiélezett, minőségi szoftver rá, mint amilyet egy Dune, vagy Popcorn készülékre fejlesztenek az ezen területen évek alatt profivá vált fejlesztőgárdák, tekintve hogy homebrew szoftver tudná ezt megoldani, vagy ha lesz is, az sem most lesz.

    "Ha egy kicsit még kivársz, sok meglepetéssel találkozhatsz, a konzol ugyanis el fogja érni eredeti ígért "média szerver" funkcióit (és még sok mást is, ha akarja a sony, ha nem.."

    Részemről nem kívánok várni semmilyen hackelt meglepetés-megoldásra a konzollal kapcsolatban, mert nem fogom módosítani, a Sony-ra meg hiába is várnál ilyen téren, pláne, hogy már zajlik a PS4 fejlesztése. A DivX Sony lejátszóiba való bekerülésére is igazából már akkor került sor, amikor már küszöbön volt a Blu-Ray, addig semmilyen formában nem támogatta a cég a formátumot. Ez most is így lesz, ebben biztos vagyok.

    Én megkíméltem magam a szentségeléstől és vettem egy erre a célra dedikált, high-end eszközt, ami olyan gazdag funkciókban és olyan fejlett felülete van, amilyen a PS3 gyárilag soha nem lesz. Mindez nem volt drágább, mint egy minőségibb DVD-lejátszó, ráadásul minőségi anyaghasználata van, szálcsiszolt alumínium és ami a legfontosabb: teljesen passzív, egy darab mozgó alkatrész nincs benne a HDD-n kívül, így teljesen néma, ellentétben a PS3-mal. Már fél éve használom és ez még igen sokáig így lesz, a saját, gyári lemezeimet is le tudom archiválni, kényelmesen tudom tárolni és kategorizálni a belső HDD-n és igényes grafikus felületen tudok köztük böngészni, gombnyomásra bármelyiket elérni.

    Persze, akinek arra van ingerenciája, az várjon csak a homebrew-ra, de szerintem az is jelentős idő lesz, mire olyan szintre tökéletesednek ezek az alkalmazások, hogy használhatók legyenek. Ráadásul a PS3-ba nem is tudsz 2-3 TB-os belső HDD-t pakolni, így eleve arra kényszerülsz, hogy rögtön ráaggasd a külső HDD-ket.

    Amúgy meg jer1cho kollégával teljesen egyetértek: olyan árszintre jutnak lassan a BD-k, amelyet azért a legtöbben már megengedhetnek maguknak, havi 1-2 lemezenként szépen be lehet gyűjtögetni azokat a filmeket, amiket igazán kedvel az ember. Szerintem 3-4 eFt már nem összeg azért a filmért, amit igencsak kedvel az ember, ráadásul a jelenleg elérhető legjobb minőségben ott lesz a polcon, adott esetben egy ízléses kiadvány formájában.

    [ Szerkesztve ]

    Get Moded!

Új hozzászólás Aktív témák