Új hozzászólás Aktív témák

  • kezdosql

    tag

    válasz K1nG HuNp #10365 üzenetére

    Vagy tiz eve panaszkodott egy nagy ceg vezetoje, hogy nagyon nehezen talalnak palyakezdo programozot, pedig a legjobb egyetemekrol toborozzak az embereket.
    Valami ilyesmi volt a mondandoja lenyege:
    "Az interjuk soran jonnek nagy onbizalommal, hogy mi mindent tanultak, mikozben csak az alap parancsokat ismerik, amikor felvettuk oket probaidore es adtunk nekik bemelegito feladatot, egymas utan jottek, hogy ha megcsinaljak, mennyi szerzoi jogra tartnak igenyt.
    Bevezettuk, hogy aki hozzank jelentkezik, kap egy kodot, a weboldalunkrol letolthet ket feladatot es par heten belul jelentkezhet a megoldassal. A tobbseg gyorsn eltunt, akik jottek, azok kezdtek rajonni, hogy mennyi mindent nem tudnak, es vegul azok valtak be, akik kepesek voltak folyamatosan tanulni."

    Ez csak azert maradt meg bennem, mert egyszer ismeros reven bemehettem egy egyetemi gyakorlati eloadasra es ledobbentem, hogy a tanar elvarta a diakoktol, hogy mire beulnek, mar teljesen ismerjek a programot, hogy mit, hogyan es milyen sorrendben lehet menukbol vagy parancssorbol elerni, es onnan kezdodott az oktatas.
    Ehhez kepest a ceg azt mondta, hogy meg a legjobban vegzettek se tudnak programozni, hat, orulok, hogy nem mentem programozonak. ;]

Új hozzászólás Aktív témák