Új hozzászólás Aktív témák

  • Alteran-IT

    őstag

    válasz 0.44 #1943 üzenetére

    Tudod az az eszköz amit osztogatnak nem valami nagy cucc, de amúgy is saját eszközről is vezetéken keresztül mérik a sebességet, főleg hogy tudják, hogy a Wifit nagyon sok tényező befolyásolhatja, sőt még külön kábelt is visznek, ha esetleg valami probléma lenne az ott lévővel.
    Mindig a vezetékes kapcsolat az elsődleges, mert ezekben a modemekben lévő Wifi modul nem éppen a legjobb, bár hatótávban azt mondják hogy jó, de sebességben nem, jó hogy ha egy 60-as netet bír, nem hogy még 120-ast.
    Van egy csomó UPC-s akiknél szintén TC van, csak éppen normális szoftverrel és ők is szidják eleget, sőt a legtöbben bridge-be teszik és raknak mögé egy normális Wifi routert.

    Egyébként az oldalukon is ott van talán az útmutatóban, vagy az ÁSZF-ben, hogy csak a modemig és csak vezetéken keresztül garantálják a sebességet.
    Ezekben a modemekben lévő Wifi amúgy is csak azt a célt szolgálja, hogy ne kelljen feltétlenül két eszközt használni, elég legyen egy is, főleg azoknak, akik csak neteznek és a nagyobb csomagokat is csak úgy "divatból' veszik meg, mert "milyen menő vagyok már, hogy nekem 120-as van".

    Ami pedig a pinget illeti, ha a modemet router módban hagyod és még egy routert mögé kötsz, akkor persze hogy nő a ping, hiszen mind két router natol, meg még ott a tűzfal és egyéb hülyeségek.
    Ha csak a modemet nem rakod át sima modem módba, akkor a WR1043ND-n ki kell kapcsolni a DHCP-t és az egyik switch porton kell rákötni a PR-es TC-re, ha ezután is nagy a ping, akkor már ott valami más is van, bár lehet, hogy mindkét Wifi ugyan azon a csatornán van és zavarják egymást, de ez is csak beállítás kérdése.

Új hozzászólás Aktív témák