Új hozzászólás Aktív témák

  • Sk8erPeter

    nagyúr

    válasz Speeedfire #9497 üzenetére

    Legfeljebb annyiban "egyszerűbb", hogy ha ránézel phpMyAdminban a tábla adott sorára, akkor egyből láthatod, milyen tagek tartoznak az adott id-hoz... :U
    Amúgy viszont gáz megoldás.
    A megfelelő táblastruktúrát és query-t viszont csak egyszer kell jól megírni, de az sem túl sok idő, ha elsőre nem látod át, le kell rajzolni magadnak egy papírra, hogy hogy is néz ki, és akkor máris érthetőbb lesz, az alapján a query-t megírni is könnyebb. De tényleg, ha olykor nem megy "fejből" vagy monitoron nézegetve a dolgokat, akkor elő kell venni egy papírt, és írogatni-rajzolgatni, nem szégyen az, sokszor gyorsabban eljutsz a megoldáshoz.

    Attól még, mert két lehetséges megoldásból mindkettő működik, nem biztos, hogy mindkettő jó is. :D

    ===

    (#9498) Jim-Y : most előbb írtam egy leegyszerűsített példát arra az esetre, ha egyből úgy szeretnéd megjeleníteni a divet betöltéskor, hogy el legyen rejtve vagy sem. Abból nem tudom, mi nem volt világos (nem mondtad, hogy azt értetted-e vagy sem, ha nem, akkor mit nem).
    Ha meg már azután szeretnél változtatni a megjelenítésen, miután az oldal betöltődött, akkor marad a kliensoldali programozás (JS-sel eltünteted/megjeleníted, ha ehhez szükséged van szerveroldali változó értékére, akkor AJAX-ozol egyet), vagy az oldal újrafrissítésével történő megoldás.

    [ Szerkesztve ]

    Sk8erPeter

Új hozzászólás Aktív témák