Új hozzászólás Aktív témák

  • Sk8erPeter

    nagyúr

    válasz PumpkinSeed #18027 üzenetére

    "meg is értem, hogy nagy a kereslet Java szakember irányába, mert abból tényleg szinte nulla a szakember"
    Ekkora hülyeséget hogy lehet leírni? :) Már hogy lenne nulla szakember Javából? Lehet, hogy Te nem találkoztál komoly, hozzáértő szakemberekkel abban a jelenleg még kicsi világban, amiben szakmai téren mozogsz, de rengeteg ilyet találni - ha már itt tartunk, inkább nehéz kifogni jó szakembert PHP-s területről, mint Javásról. Nem véletlenül fizetik meg jól. Nyilván itt is bőven vannak kóklerek, mint mindenhol. És ugyanez igaz lehet C#-vonalra (nagyon jó és nagyon rossz szakemberek is vannak, és jók tudnak lenni a fizetések), felesleges is azon rugózni, melyik a jobb. Ott dől el igazán a kérdés, hogy valaki melyikre állt rá jobban - aztán lehet később váltani, csak nehézkes (meg ugye az adott nyelvből tudsz felmutatni igazán komoly szakmai tapasztalatot, és akárki akármit mond, hogy nem a nyelv számít, hanem az algoritmusok, meg a programozási szemlélet, blabla, ez a gyakorlatban bullshit, mert igenis számít, hogy mennyire vagy ráállva a nyelvhez kapcsolódó infrastruktúrára). Sőt, egyébként C/C++ területen is van kereslet, és ott is komoly fizetéseket el lehet érni, mivel ezek sokszor kapcsolódnak speckó területekhez (pl. beágyazott fejlesztés, ilyesmik), meg léteznek jó Python-állások, stb., de ha megnézed az állásajánlatokat, akkor tényleg brutálisan sok Javás kínálat van.
    Egyébként uncsi picit visszatérően olvasgatni a topicokban, hogy sokan mindig valaki másokat hibáztatnak azért, ha nem sikerült kiképezni magukat valamilyen nyelvből. Igen, az oktatás többnyire szar, ritka a pozitív kivétel, ezért kell autodidakta módon tanulni, jó forrásokból, és rengeteg energiát, időt, szorgalmat kell rááldozni, és folyamatosan képezni magadat, utánanézni, megérteni, ha valamit nem látsz át. Ez ilyen, nem fogja megtanulni helyetted senki. (BTW nekem sem tanította senki a webfejlesztést, és nem a BME-t szidtam azért, amiért elhanyagolható a jó webfejlesztés-oktatás (konkrétan ASP.NET-hez kapcsolódóan találkoztam csak ilyennel egy szabvál keretében).)
    Hogy egy olyan szeletével találkoztál a Java-programozásnak, ami épp az adott területhez kapcsolódó gyengébb infrastruktúra (keretrendszerek, fejlesztőeszközök, és minden egyéb, ami befolyásolja a fejlesztést) miatt nagyon nagy szopókör volt, vagy rosszul választottad meg az eszközöket, az még önmagában egyáltalán nem minősíti magát a nyelvet (mert arról nem írtál, hogy maga a nyelv miért lenne hibás ezért).

    (#18024) szupermacs:
    Annyiból szokott számítani a szakmailag RELEVÁNS papír, hogy legalább annyiról tanúskodik, hogy képes vagy magad átvergődni különböző megpróbáltatásokon, tehát képes vagy tanulni, megoldani problémákat. Ettől még egy egyetem elvégzése sem garancia semmire, olyan ocsmány munkát végző emberekkel lehet találkozni még komoly egyetemeken is, hogy elkeserítő, de itt legalább szerencsére számtalan nagyon jó példával is lehet találkozni. Egyébként jó esetben állásinterjún úgyis kiderül, hogy mennyire lehetsz alkalmas a feladatok elvégzésére (azért írom, hogy "jó esetben", mert van, hogy élesben kiderül, hogy mégsem az igazi a munkavállaló, vagy épp az interjú menete van elcseszve, és az interjúztató szopatja feleslegesen a munkakeresőt).
    A Python tanulásnak egyébként azért lehet jó, mert hozzászoktat a megfelelő kódstrukturáláshoz (kényszerítve vagy az indentálásra (behúzásra)), meg viszonylag gyorsan tanulható, és nem túl nehéz belekezdeni sem a kódolásba (mint általában a scriptnyelveknél).

    (#18001) PeachMan:
    Valami ilyesmi, de azért a user is tudja módosítani a saját avatarját. :D De maga a feltöltés menete nyilván ne a felhasználó osztályában legyen implementálva, csak áthív egy másik osztály megfelelő metódusára.

    Sk8erPeter

Új hozzászólás Aktív témák