Új hozzászólás Aktív témák

  • Sk8erPeter

    nagyúr

    válasz #68216320 #17587 üzenetére

    Hát igen, az az egyik példa phpMyAdmin-alternatívának, úgy tudom, a phpMyAdmin egyáltalán nem működik MySQLi-kiterjesztés nélkül (pl. PDO-val).

    Igazából ha korábban MySQLi-t használtál, akkor nem szabad, hogy nagy érvágás legyen átállni PDO-ra. A PDO-nak más szintaktikája van, szerintem egy fokkal könnyebben használható (számomra legalábbis jobban "kézreáll" az API), a prepared statementeknél használhatóak nevesített placeholderek (érdemes használnod, nem pedig a MySQLi-ből megszokott kérdőjeleket, persze ezek is működnek, sőt, van olyan eset, amikor pont erre van szükség (pl. amikor dinamikusan állít össze az ember egy előkészített utasítást)), és egyéb előnyei is vannak, valószínűleg nem lesz túl sok problémád az átállással.
    Szoktam linkelgetni a topicban Tele von Zsinór kolléga PDO-val kapcsolatos cikkét, fusd át, mert igazából minden lényeges dolog benne van az elinduláshoz (pl. ami fontos, hogy a kapcsolat inicializálásakor a karakterkódolást kapásból UTF-8-ra állítja, ÉS hiba esetén exceptionök dobására utasítja a PDO-t).

    [ Szerkesztve ]

    Sk8erPeter

Új hozzászólás Aktív témák