Új hozzászólás Aktív témák

  • creation

    senior tag

    LOGOUT blog

    Szervusztok...

    Akadt egy kis nyűgöm, gondoltam itt is felteszem a kérdést.

    Adott egy céges server. Meg adott egy felhasználói tábor, meg némi wamp+php+js...

    A cél az volt, hogy a biztonsági szolgálatnak létrehozzunk egy "beléptető" rendszert. Azon felhasználóknak, akik abba a csoportba tartoznak, hogy felvihetnek és olvashatnak belépési engedélyeket a cég területére és azoknak, akik (portaszolgálat) csak olvashatják a kapott listát.

    Ezen felhasználói csoportokat LDAP lekérdezéssel érjük el. A felhasználó a gépre való bejelentkezés után belépve az egyik szerven levő apache-on futó helyi intranetes oldalon tudja ezt felvinni. Mivel az LDAP lekérdezés csak IE alól tud (nálam valamiért csak innen) futni, így egyszerű volt a dolog. user belép gépére jelszóval, belép IE-be, az lekéri a nevét majd név alapján LDAP beazonosítja a csoport tagságát és megállapítja a PHP oldal, hogy írhat e, olvashat e.

    A probléma a következő... Nem igazán programozási hiba... Valamiért a wamp-on futó oldal időnként nem nyílik meg elsőre IE alatt. Aztán meg van hogy simán lefut és megnyílik. Előbb az LDAP-ra gyanakodtam, de azt kikapcsolva is megmaradt a hiba. Aztán a user bekérést is kilőttem, de a hiba még fennáll. Nem minden esetben nyitja meg a wampon futó akár "Hello World" szintű oldalt sem.

    Server oldal: Virtuális Winfos 2008 server + wamp
    User oldal: IE9 (nem, sajnos nem változhat, ez a céges policy által meghatározott)

    Ha tudtok valami ötletet adni, hogy mi okozhatja, azt megköszönném :R

    "Mert Ő küld 100 csodát, csak Benne Bízz!"

Új hozzászólás Aktív témák