Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Sk8erPeter

    nagyúr

    válasz tothjozsi96 #16240 üzenetére

    Tehát akkor mégis működik a kódom, amit mutattam? :DDD Ahogy elnézem, csak annyi különbség van, hogy a get-metódusnál nem array-t használsz, és hogyha ez így működőképes, az számomra arra utal, hogy hibás/hiányos a hivatalos dokumentáció:
    http://hu1.php.net/manual/en/memcache.get.php
    itt ezeket a fejléceket írja:
    string Memcache::get ( string $key [, int &$flags ] )
    array Memcache::get ( array $keys [, array &$flags ] )

    Magyarul ezek szerint ha string kulcsot adsz meg, akkor stringet is kapsz vissza; de Te a kódod szerint tömböt kaptál vissza. Akkor itt a hivatalos doksiban kéne lennie még legalább egy mixed Memcache::get ( string $key [, int &$flags ] ) sornak is... Ez így logikus is lenne, hiszen a set-metódussal is mixed állítható be, így lekérésnél is nyilván mixed lehetne. Na, ezt is megtudtuk.

    DE:
    - jól érzed, ez az 'id' => rand(1,999999999) sor teljesen rossz. Mi van, ha a rand() eredményeként éppen olyan azonosító jön ki, ami már létezik? Sehol nem ellenőrzöd. De amúgy sem szokás sehol így generálni az azonosítót. Ja, és az azonosító nem feltétlenül kell, hogy szám legyen (lásd uniqid()), vagy ha mégis az kell, akkor oldd meg, hogy inkrementálva legyen, de akkor meg figyelni kell arra is, hogy ha több kliens is csatlakozik, akkor atomikusan történjen az inkrementálás, ne tudjanak korábbi/"kettő közötti" állapotot kiolvasni. Cél egyáltalán ezt feltölteni majd valami adatbázisba, hogy meglegyenek a régi adatok? Mert ha nem, szerintem simán használhatnád a uniqid() függvényt, és meg is vagy. Ha adatbázisba feltöltöd, ott max. akkor problémás, ha az id-hez egy automatikusan inkrementálódó int van beállítva; az nyilván nem fogadja el az angol ábécé karaktereit.
    Az inkrementálós megoldáshoz nem ártana valami lockolás, hogy egyszerre csak egy kliens tudja módosítani az értéket, de simán megtehetnéd azt, hogy egyszerűen a set/replace-szel egy MÁSIK kulcsot állítasz be, ami ezt a számot tárolja, azt lekéred, megnöveled, stb.
    - minek kéred le a replace/set után még egyszer az adatokat a get-metódussal? Hiszen már ott van a $conversations-tömbödben. Mondjuk annyiból jó lehet, hogy ha közben más kliens módosította az adatokat, akkor azt is megkapod...
    - erre a feladatra szerintem tényleg jobb lenne valami NoSQL-megoldás, amiről korábban írtam.

    "Amúgy ez a compress asszem valami tömörítés a memcache-ben."
    Igen (MEMCACHE_COMPRESSED), de ezt szerintem hagyd ott szépen, ahogy mutattam, lásd:
    http://stackoverflow.com/questions/2105663/what-is-compression-for-in-phps-memcache/2106096#2106096

    [ Szerkesztve ]

    Sk8erPeter

Új hozzászólás Aktív témák