Új hozzászólás Aktív témák

  • Sk8erPeter

    nagyúr

    válasz cucka #14912 üzenetére

    Köszönöm, remek, hogy mindezt elmondtad :D
    Mondjuk eleve vicc, hogy most akkor kezdhetek el mentegetőzni, de felmerül a kérdés, hogy 1. miért nem csináltad meg szépen, ahogy illik (talán mert sok idő lett volna, és nincs kedved hozzá?) 2. ha mindenki így áll hozzá, és saját seggét vakarászva, utólag okoskodva kritizál, akkor a kérdezőnek hogy oldódik meg a problémája. Igaz, utólag aztán elszégyellheti magát, hogy hát bizony ő milyen tudatlan, és akkor jól megmondtad. Neki is, de azért nekem is, hát nehogy már.
    Elmondtam az elején, hogy pár percnyi szabadidőmben adtam tüneti gyorskezelést. Egy büdös szóval nem utaltam rá, hogy ezt így kellene csinálni (a Notepad++-ba gyorspötyögős dolgokat nem tartom annak :D). Az ilyen echózott megoldás gusztustalan lehet, igazad van, simán hívhatod spagettikódnak. Igazából szebb lett volna valami template-szerű megoldás, a fordfairlane által említett alternatív szintaktika, és így tovább. (De könyörgöm, nézz már rá a korábbi kódra. Remélem, nem várod el, hogy megtanítsam a kérdezőnek a PHP-alapokat is.) Jó, mondjuk a válaszolónak is felelőssége van abban, hogy az ember hogyan kódol a továbbiakban, ezt aláírom. (Ismét felmerül a kérdés: amennyiben mindenki minden architekturális és egyéb mintát, kódolási stílust a kérdezőknek meg akar tanítani, ki a tököm fog válaszolni? Nem beszélve arról, hogy a PDO-sítást sem végeztem el ilyen alapon, mert nincs se kedvem, se időm rá. Én rohadék.)
    Viszont tényleg kíváncsian várom a gyorsmegoldásodat, amit 5 percbe sokkal szebben lehetett volna sűríteni, csak úgy, hogy ne használd fel a kódomat még csak részben sem, mert úgy utólag könnyű. :DDD Szóval kérlek, állj elő a mutatvánnyal 5 perc alatt, ami mindenféle architekturális elképzelésednek megfelel.

    (#14913) fordfairlane :
    Hidd el, én is külön szoktam tenni, template-ezni (vagy ahhoz hasonló megoldást használni) már csak azért is kell, hogy az ember saját magát ne szopassa, meg azért, mert egyébként undormány kód születik. Ja, ez is ronda. (Ja, én is használom az alternatív szintaktikát.)

    [ Szerkesztve ]

    Sk8erPeter

Új hozzászólás Aktív témák