Új hozzászólás Aktív témák

  • Soak

    veterán

    válasz Sk8erPeter #10483 üzenetére

    Az előző hsz.-edben az volt a problémád, hogy a function elött döntsük el, hogy if(isset($_GET['xyz'])) . Ami szerintem is jó, ezért van egy function ami akkor fut ha van, meg van egy ha nincs. De ezt irtam az elöbb is. Tehát az egyik esetben nincs probléma, mivel egy foreach van és kész. (abban a functionba) . A másiknál van az, hogy elötte kell egy foreach (nekem), hogy az arrayba szépen beírja kitől hány üzenet jött, mert nem tudtam úgy ezt megcsinálni, ha egy foreachel akartam megoldani. Amikor épp az adott elemet vizsgálom akkor honnan tudom, hogy van-e még több üzenet attól a feladótól időrendbe hátul? Lehet, hogy én nem értem amit te nem értesz és valamit benézek. Vagy csak egyszerűen a foreach mehanizmusát gondolom rosszul.

    Miért találna bármit is egy üres tömbben?
    Most gondolj már bele, ez olyan, mintha lenne egy tök üres kosárkád, és elkezdenél keresgélni benne izomból egy piros színű labdát, amikor tudod jól, hogy az a kosár tök üres.

    Értem, hogy mit mondasz, de épp ez a cél, hogy nem fog találni elsőre semmit, ha semmit nem talál akkor azt jelenti, hogy az adott usert sem. Most ha jól gondolom akkor arra gondolsz, hogy tegyem bele azt is, hogy ha az array üres akkor mivan? Mert akkor ugyan ott vagyok, nem?

Új hozzászólás Aktív témák