Új hozzászólás Aktív témák

  • Sk8erPeter

    nagyúr

    válasz Soak #10442 üzenetére

    "JS jobb klikk védelmet"
    Na ezt inkább ne. Legalábbis ne globálisan (úgy értem, max. csak akkor legyen érvényes, ha ténylegesen a képre kattintasz jobb gombbal). Vagy akkor már valahogy flash-sel jelenítsd meg a képet, az is nehezíti a dolgot (ehhez képest a jobbklikkes tiltás tényleg nem sokat ér). De ez a jobbklikk-tiltás engem legalábbis megőrjít, utálom, hogy egy oldal még a böngészőmnél is okosabb akar lenni, a felhasználók nagy része számára szintén rendkívül frusztráló lehet. Meg a JS-t akkor kapcsolod ki, amikor akarod.

    "Ez lenne a cél végsősoron amit mondasz, csak egy léptethető, értelmes galériában. Olyan linkel ami nem évül el (kivéve nyilván ha törölve lett a fotó)."
    Én is erről írtam korábban, hogy a photo_id-s $_GET-paraméter sem évül el... Hacsak nem törölték a képet, ekkor pedig megjeleníted a komplett galériát, és kész. De őszintén szólva még mindig nem világos számomra, ez miért is nem jó neked. Ha oldalakat akarsz megjeleníteni a képekből dátumra szűrve, az megint más. Ettől még én azt mondanám, inkább többféle megjelenítési módra is kellene gondolni: ahol összegyűjtve, galériaszerűen, albumba rendezve akarod megjeleníteni a képet, ahol dátum szerint rendezel (és nem feltétlenül albumba rendezve, hanem mindent megjelenítesz, ami adott időperiódusban készült), ahol user szerint rendezel, aztán tagek szerint, stb., és van egy, ahol csak egy képet jelenítesz meg nagyban, meg thumbnaileket (kisképeket) a nagyobb kép alatt, amire kattintva tovább tudsz menni a többi képre, meg van előző-következő nyíl.

    Ha az a gond, hogy több query kellene a lekérdezéshez, meg lehet oldani egy query-vel is, biztos van egyszerűbb is, de most hirtelen ez jutott eszembe, egész gyorsan lefut:

    SELECT *, 'previous' FROM `photographs`
    WHERE fid < 34
    LIMIT 2

    UNION
    (SELECT *, 'current' FROM `photographs`
    WHERE fid = 34)

    UNION
    (SELECT *, 'next' FROM `photographs`
    WHERE fid > 34
    LIMIT 2)

    Így összesen 5 kép jelenik meg, a "középső" az aktuális kép. (Persze nem "középső" lesz a 'current', ha az adott id előtt vagy után nincsenek képek.)
    Most ezt csak példaként írtam, ahogy hirtelen eszembe jutott, nem feltétlenül ez az optimális megoldás.

    Egyébként lehet, hogy érdemes lenne keresni egy open source galériamodult PHP-hoz, és azt felhasználni, ahol már a legtöbb ilyen problémát kezelték.

    Sk8erPeter

Új hozzászólás Aktív témák