Új hozzászólás Aktív témák

  • Sk8erPeter

    nagyúr

    válasz Soak #10435 üzenetére

    Nem értem, a direkt link miért generálna felesleges forgalmat, ezt még nem fejtetted ki. A hotlinkelés generálhat felesleges forgalmat, ezt esetleg lehet szűrni .htaccess-szel.

    Meg lehet írni úgy is a query-t, hogy az előző és utána lévő pár képet is behozza.
    Viszont a wis által javasolt dátum szerinti rendezés tényleg jó ötlet, egy áthidaló megoldás a problémádra. A query-nél egyszerűen dátum szerint rendezve kéred le a képeket, az adott dátumnál kisebb vagy épp nagyobb sorrendbe rendezve; így az sem gond, ha közben törölték a képet, mert akkor egyszerűen nem fog szerepelni a találatok között, és kész.
    A (#10437)-ben írt kérdésed viszont megint nem világos, hogy miért ne lehetne ugyanezt a címsorból linkelni. Egy újabb $_GET paraméterként a dátumot is megadhatod, aminél előbb vagy később feltöltött képeket szeretnél megjeleníteni.

    (#10437) szerk. utáni rész:
    Itt a "direkt link" alatt nem azt értettem korábban, hogy megnyitod a képet külön fülön mondjuk (bár jogos, tulajdonképpen általában erre vonatkozik), hanem arra, hogy közvetlenül a kép id-ja szerint tudod belinkelni, és ezt a felhasználó is el tudja menteni kedvencek közé, elküldheti, stb... Míg ha ilyen nincs, akkor konkrét képre nem tud hivatkozni, csak dátumokra, az meg gáz. Engem legalábbis idegesítene.
    Egyébként ha meg szerzői jogokra hivatkozva nem akarod, hogy megjeleníthető legyen külön, akkor már eleve buktad a dolgot, ami az internetre felkerül, az már csak úgy védhető le, ha föléraksz egy vízjelet, vagy legalább nehezíted a dolgát a júzernek. Viszont az nem megoldás, hogy ne tudjon közvetlenül hivatkozni egy képre, ha az mondjuk tetszett neki, és később is meg akarja nézni, az oldalad keretével együtt; mert ahogy most szeretnéd, úgy első ránézésre nem fogja tudni csak azt a képet megnézni.

    Remélem azért már kezdünk kevésbé elbeszélni egymás mellett. :DDD

    [ Szerkesztve ]

    Sk8erPeter

Új hozzászólás Aktív témák