Új hozzászólás Aktív témák

  • Szőrmeteg

    csendes tag

    Én is köszönöm mindenkinek a segítséget!
    Végül is a 42PFS7109 ambi2-es mellett döntöttem, így utólag úgy gondolom nem érte volna meg a 7509 azt a közel 60.000 Ft-os felárat.
    Az edigital-tól rendeltem meg csütörtök délután és péntek délben asszony már bontogatta a dobozt, hogy a készülék akklimatizálódjon az otthoni viszonyokhoz. :)
    Idő hiányában beüzemelve végül is csak szombaton lett, de szinte csak pozitívumokat tudok róla mondani. Egyenlőre minden funkciója tesztelés alatt van. A képe gyönyörű, én nem vettem észre a sarkainál sötétedést és a falra szerelve az ambi2 is szépen teljesít.

    EmThor:
    Elképzelem min mehettél keresztül mire megkaptad. Azért az 1 hét az sok, főleg úgy, hogy az MM-ben elvileg készleten volt a termék. Én is gondolkodtam rajtuk mivel egy árban voltak, de a digitálosok 40 napos visszavételi garanciája döntött a javukra.

    Csatorna kezelés:
    A csatorna hangolásnál először Magyarországot választottam ki, de úgy csak analóg csatornákat talált (UPC menüpont??? alatt), azután kiválasztottam Nagy-Britanniát és ott jöttek szépen a digitális csatornák.
    A csatornák közötti váltás szerintem nem idegőrlően hosszú. Ami kimondottan tetszik, hogy váltásnál, még mielőtt az adás képe megjelenne, kiírja felül a csatorna nevét, logóját és az aktuálisan futó műsor címét. (Ez egy hasznos funkció lenne, ha az óra normálisan működne, lásd később.) Ha eleve nem tetszik amit kapni fogok, már lépek is tovább mielőtt a kép is megjönne. Ha hosszan nyomom a csatorna léptető gombot, akkor pörgeti a csatornákat, csak legyek elég sasszem, hogy tudjam olvasni. :)
    A csatorna rendezést még nem próbáltam, ugyanis nincs idegzetem a 112 csatorna átrendezéséhez. Jó megoldás viszont a keresésre a csatornalista gomb a távirányítón. Lapozni lehet a listázott csatornákat, ami számomra jobban átlátható, hogy egyáltalán milyen adóim is vannak. Lehet keresni is benne. Kedvenceket még nem mentettem.

    Óra beállítás:
    Ez egy kicsit felbosszantott, mert az automatikus beállítást kiválasztva a magyar időhöz képest 2 óra mínuszban volt a rendszeróra, akár ki/be volt kapcsolva a nyári időszámítás. Kézire állítottam és beírtam a pontos időt, de a smart felületen, ahogy azt már korábban valaki írta előttem, nem az általam beírt idő jelent meg, hanem a 2 órával elcsúsztatott. Az időeltolódásból fakadóan a futó műsorok nevei is hibásan jelentek meg. Gondolom ezt a problémát lehet valahogy orvosolni, de hogyan. Aki tud segítsen, hogy mit milyen lépésekben kell beállítani!
    Felmerült bennem az is, hogy mivel a hangolásnál Nagy-Britanniát választottam és nincs bekapcsolva a nyári időszámítás, ebből adódóan a 2 órás csúszás magyarázható, de kedvem és türelmem nem volt kipróbálni az áthangolást magyarra.

    Hálózat:
    Hétvégén még lábon állt a kicsike, tegnap jött meg a konzol hozzá és került végleges helyére a falra. Amíg lábon állt (hát elég tré módon hegesztették össze a talpat, a pontos illesztésre nem figyeltek), addig utp kábelen kapta a netet, a wifi-t csak tegnap este lőttem be rá, amikor felkerült a konzolra.
    A wifi vevőjével meg vagyok elégedve, mert az 5G-re csatlakozva max. jelerősséget jelez (miközben a telefonom csak 1-2 csíkot) és korrektül hozza a netes tartalmakat.
    Volt egy érdekes jelenség is tegnap, amit én igazából a wifi használathoz kötök. A smart funkcióba beléptem, de még nem volt hálózatom. Intelligens a rendszer, mert felajánlotta a beállítást. Ezt meg is tettem, majd kipróbáltam a Vimeo-t, de belefagyott, a tv adásra kapcsolás után is ott maradtak a menüpontjai, csak egy ki/bekapcsolás segített a készüléken. Ezután már nem volt probléma.

    FW frissítés:
    A fw frissítésével már egyből az első bekapcsolás után megpróbálkoztam. A tv dobozán és a tv-n lévő cimkén 2014. novemberi szerelésű a készülék, gondolom akkori fw-el. Gondoltam jobb előbb a frissítés, mint utóbb, de azt írta hosszas gondolkodás után, hogy nem talált frissítést. Most olvastam pár hozzászólással feljebb, hogy ezt csak wifi-n megy!? Ez mos komoly??? A net, az net még kábelen keresztül is. Wifi-n tegnap nem próbáltam.
    Jut eszembe, mivel jár ha lefrissítem a fw-t? Elfelejti a csatornákat, szín beállítást, akármit?

    Hirtelen ennyi jutott eszembe, ha lesz még tapasztalat, akkor megírom.

Új hozzászólás Aktív témák