Új hozzászólás Aktív témák

  • sebgutkopf

    őstag

    válasz XTaki #1311 üzenetére

    Mostanában divatos lett évente teljesen új készülékcsaládot kiadni. Ennyi idő alatt persze lehet érdemi technikai változás is, de igazából nem minden évben van valós ugrás a technológiában. Bizonyos években jön valami igazi újítás, míg máskor csak új design, vagy áttervezett menü stb...
    Amíg panelből illetve a vezérlő elektronikából új generáció nem jön, addig a kép és szín minőség nem változik. Egy egy újabb technológia bevezetésekor a frissített modellben már finomított verzió van az első példányokhoz képest. Ha egy technológia már nem újdonság, akkor ott az érdemi javítások már megvannak.
    Tehát ha jól választasz készüléket, akkor nem lesz semmi kényszered arra, hogy 2 évente újat vegyél helyette.
    Nekem pl kimondottan heppem volt, hogy inkább vettem a ccfl világításos 5405-öt mint egy foltos edge ledes drágább készüléket. Szintén nem szeretem a túlszaturált képet, a természetesebbre törekszem (mások azt mondják erre, hogy fakó) és erre könnyebb rávenni a ccfl-es panel elektronikáját. A sokat emlegetett fogyasztási különbség se valami hatalmas. Gyári adat szerint a tipikus teljesítményfelvétel 40"-os ledes esetén 84W, míg a 42" (nagyobb méret) ccfl esetén 95W. Kemény 11W a különbség. A valós érték persze a te beállításaidtól függenek. Nálam este 65W, nappal 105W a fogyasztás.

    Szóval a kérdés mi és mennyiért jön helyette? Ennyi pénzért kapsz-e jobbat, vagy mennyivel többet áldoznál egy valóban jobb készülékre?

Új hozzászólás Aktív témák