Aktív témák

  • V.Stryker

    nagyúr

    Én is itt élek!


    Hadd kezdjem azzal, hogy ez az írás nem szól senkinek, csupán az én feltevéseim, gondolataim. Nem kívánok befolyásolni vele senkit. Sőt, aki másképp vélekedik,mások a meglátásai, azt kérem, hogy ha van ideje, energiája, az írja meg részemre, hátha csak én látok rosszul.
    Miről lenne szó? Természetesen a jelenlegi magyarországi helyzetről, konfliktusokról és magunkat meg nem tagadható magyar mentalitásról, sajnos. Természetesen mindez, egy mindebben közvetlenül részt nem vevő(nem demonstráló), így talán valamilyen szinten mindkét oldaltól független, ember szemszögéből.
    Egy ideje már, hogy részemre és talán nagyon sok honfitársam számára is, megszokássá váltak a jobb és bal oldal közti ellentétek, viták. Az, hogy az ők napi teendője a másik oldal akadályozása, javaslatuk elutasítása és nem megvitatása, azt megszoktuk. Viszont a helyzet a „csomag” megjelenése óta igencsak elmérgesedett. Ekkor kezdtem el agyalni, hogy miért vannak ezek a dolgok, hogy ez így nem stimmel(bár ezt már régóta tudtuk, de igyekeztem távol tartani magam a politikától) Nos, a nagy keleti gondolkodó tanácsát megfogadva, igyekeztem eltávolodni a problémától és annyira leegyszerűsítettem a dolgot, amennyire csak tudtam….
    Sok évvel ezelőtt az embereknek lehetőségük volt arra, hogy kis országuk, közös pénzügyeik, gazdaságuk, közös jólétük megteremtéséhez egy kisebb embercsoportot válasszanak, hogy Ők majd ezt megszervezik és kivitelezik, addig amíg mi, dolgozó emberek, mindennapi életünket éljük és !dolgozunk!, ebből a közös kasszába befizetünk. A közös kassza lényege, hogy a rendszer jól működjön és jólétünk legyen. És itt kezdődött talán az egész. Véleményem szerint teljesen mindegy, hogy melyik „csoport” került oda, mert nem hiszem, hogy máshol tartanánk… Történt ugyanis, hogy az általunk megbízott embercsoport nem végezte úgy a dolgát, ahogyan azt kellett volna…most mondhatnám közhelyesen, hogy loptak, csaltak, hazudtak. Az általunk, havonta befizetett pénz nem oda ment ahová kellett volna, nem a mi jólétünk felvirágoztatásához , hanem az Ők és a körülöttük lévő emberek tulajdonába, ki tudja már követni,hogy milyen formában…Bár az sem kizárt, hogy csak néhány nem hozzáértő ember rossz döntése alapján kidobott pénz lett.... Továbbiakban maradnék is a „kidobott pénz” mellett, nehogy a „lopott pénz” fogalma bárkiben is bűntudatot okozzon.
    Visszatérnék ahhoz, hogy a sorozatos „rossz” döntések hatására a nép által befizetett pénz már nem volt elég az embercsoport tervei(a nép jólétét szolgáló) megvalósítására. Sőt, a régi közmondásra sem hallgattak, hogy „Addig takarózz, ameddig a takaród ér!”, mert igyekeztek fenntartani azt a látszatot, hogy jól választottunk és hogy Ők tényleg alkalmasak arra a célra, hogy 10 millió ember mindennapi életéről döntsenek. Az egész oda vezetett, hogy a kis embercsoport kölcsönt kért más embercsoportoktól, leegyszerűsítve. Az adósság meg csak nőtt és csak nőtt…a cél,hogy a látszat meglegyen! Jól döntöttünk !? Sajnos a rébuszban beszélést itt most befejezem, mert az indulattól képtelen vagyok a további gondolataimat leírni….elnézést.
    Igen tudom, van államadósság….talán nem is az aktuális, hatalmon lévő emberek tehetnek róla…talán foghatnám Trianonra vagy akármire, sajnos ez itt már nem segít. De értem az embereket, értem azokat, akik nem a balhé miatt mennek ki tüntetni. Mert igenis rosszul esik, átvertnek érzem magam én is, hogy az általam befizetett (jelzem, nem kevés) pénz nem elég, rossz helyre megy, hasznát nem érzem, jobban nem élek és még kevés is….sőt többet költenek fent, mint amennyi van, ráadásul rossz helyre. És még van képük kötelezővé tenni, hogy többet fizessek. Azért többet fizessek, mert Ők, akiknek bizalmat szavaztunk, rosszul végezték dolgukat, hogy a családomnak kevesebb jusson…és itt a lényeg… nem jobban élünk, hanem rosszabbul, az általunk befizetett pénz nem elég, és nem nekünk nem elég…kicsit átfordult a dolog….nem Ők vannak a mi jólétünkért, hanem mi vagyunk azért, hogy az Ők jólétük megmaradjon, a mienk pedig ne rosszabbodjon. Sajnos rosszabbodik, de ugye nem félünk,mert annyira azért nem fáj….(Most hozzáfűzhetném, hogy:Anyád!- de nem teszem  ) És a jelenleg a mi nem tetszésünket, a pofátlanság továbbiakban való nem tűrését, tüntetéssel kifejezni próbáló embereket elítélik. Jelenleg ott tartunk ,hogy ha kimennék demonstrálni, akkor nekem kell kellemetlenül érezni magam. Ez olyan, mintha tolvajt fülelnék le a boltban és ha szólnék, akkor még én vagyok a hibás….csak jelen esetben, elméletileg enyém(mienk) a bolt. Ez talán rosszabb….
    És mit csinál ilyenkor a jelenlegi, miáltalunk megválasztott embercsoport vezetője? Kisgyerek módjára bedugja a fülét és kiabálja, hogy „Úgysem hallom, amit mondasz! Nem is érdekel!”- talán még nevet is. És van képe kijelenteni, hogy Ő marad, Ő ezt csinálja és ez van…ha meg nem tetszik és ezt ki is jelentheti,hogy „- akkor majd jön az apukám, aki rendőrbácsi, és majd elfenekel.” Igen, ilyen volt, akkor amikor még nem igazán volt jogunk megválasztani, hogy ki legyen a mi jólétünk őre, de az már elmúlt. És ha tehetném, akkor nagyon szépen elmagyaráznám a Tisztelt Miniszterelnök Úrnak, hogy immár majd két évtizede elmúlt az az idő, amikor pl. el lehetett érni valamit úgy ,hogy előtte valahonnan (pl. pártbizottság)odatelefonáltak, hogy Gy. Ferenc ma vizsgázni megy és akkor mindenki tudta a teendőjét. De Ő ezt tudja, csak emlékeztetni kell rá. És itt kicsit megállnék, mert elgondolkodva a dolgokon, rájövök, hogy ez ellen nem tehetek semmit. Tényleg nem!?Nem…
    ( O.Viktort azért nem bírálom, mert jelen helyzetben nem Ő osztja nekünk a lapokat - mielőtt még elfogultnak tartanának sokan.)
    Sajnos a demonstrálást átviszik egy más irányba a balhét kereső emberek.(A francé nem mennek dolgozni!- talán nincs hová,vagy nem látják értelmét.. nyögdíj?ugyan már, hamarosan úgyis összeomlik, addig meg nyomom feketén,hetente kétszer és akkor is jobb vagyok, mint az adózó…) Őket a békés demonstrálóknak kell kizárniuk maguk közül és akkor lesz esély. Viszont ahogy kinéz a dolog, nem biztos,mert tisztelt Gy.Ferenc kijelentette, hogy Őt semmi nem érdekli, marad. Ha nem tetszik, akkor jön a pofon a rendőrbácsitól-lassan a múzeumot, mely az „egyik” út 60. száma alatt van, visszaállítják eredeti szolgáltatási rendjéhez… Talán ez röhejesen hallatszik, de aki nemcsak a tévét nézi, hanem beszél emberekkel és figyel, az igencsak szembesül azzal, hogy a módszerek emlékeztetnek valamire….
    Én megértem, hogy a provokáló, rongáló, békességet zavaró tömeget csak rendőrségi módszerekkel lehet és kell megfékezni, de elég ha csak a médiát nézzük(bármennyire is emberbutító), azt a hülye is látja, hogy válogatás nélkül ütik a huligánt, a családanyát, az öreget…próbálják ezt úgy, hogy elméletileg példát kéne mutatni… a jelen példa úgy néz ki, hogy ha valaki a földön van, akkor vagy rúgjál bele, vagy üssél rá legalább egyet, lehetőleg minél többet. Ne félj, sisak van rajtad, úgysem ismernek fel…
    Mit mond az, aki otthon a médiából figyeli a történteket? Azt, hogy ha látod, hogy mi folyik, akkor ne menj oda. Ne menj oda sem csatlakozni, se kíváncsiskodni, sem fényképezni, sem az anyádért, sem a gyerekedért, mert akkor jogosan kapsz te is…Igen, lassan rávezetnek arra, hogy 20:00 óra után nem mehetsz az utcára, mert bármikor bevihetnek, mert lázítod a tömeget vagy nincs rajtad sapka…valami hasonlóra emlékeztünk(volna) a napokban...

    Talán hibásak vagyunk, hogy itt tartunk, mi dolgozó nép, mert rosszul választottunk. Igen belátom kell a csomag. Hisz még támogatnak is érte.(Kíváncsi lennék, hogy mennyi lesz ebből föl és mennyit látunk mi belőle,mint tej. És hová lesz a föl a tejről?) De ébredjünk fel, tartunk ott,hogy nem kell a csomag mellé, az aki kitalálta…ha mi nem akarjuk. Talán a föl is megmaradna…ki tudja?!
    Megmondom őszintén, hogy nem szeretem Gy.Ferencet, de egyszer majdnem hittem neki…majdnem. Hirtelen figyelni kezdtem, amikor a „szívére tette a kezét”, hogy itt az őszinteség ideje és igen, Ő bevallotta, hogy hazudtak és nem oda költöttek, ahová kellett volna. Sajnos amikor kérdezték,hogy mennyivel költöttek többet a MI PÉNZÜNKBŐL ÉS MI MENNYIT KELL VISSZAFIZESSÜNK ABBÓL AMIT MÁR BEFIZETTÜNK, akkor erre valami olyasmit mondott, hogy nem adja ki mert úgy sem értenénk…..És itt észbe is kaptam. Kérdezem én, hogy miért nem adja ki ha úgysem értjük?Akkor úgysem tudja felelősségre vonni senki. Meg egyébként is, vannak olyan független(!) szakértők, akik ezt a mi „paraszt” (kimondom helyette) nyelvünkre is lefordítják. Talán pont ezért?!

    Zárógondolatként talán annyit írnék, hogy gondolkodjunk el mindnyájan. Gondolkodjunk el azon, hogy milyen a lelkünk, a közérzetünk akkor, ha nem tudjuk azt elérni,amit szeretnénk, ha nem tudjuk azt nyújtani másoknak,családunknak,amit szeretnénk, ha nem biztos a munkahelyünk és ezáltal a megélhetésünk .Milyen ha nincs biztonság?! Távolodjunk el attól, hogy mivel butítanak bennünket és lássuk be, hogy nemcsak az államot, hanem saját magunkat is eladósítjuk, mert lassan egy átlagember egy tévét sem tud megvenni teljesáron, csak részletre, pedig már nem luxuscikk. És vegyük észre, hogy ha a mindennapi dolgok előteremtése gond, akkor rossz lesz a közérzetünk, hangulatunk ,akkor a családunkhoz, a körülöttünk lévő emberekhez nem normálisan viszonyulunk és ezáltal tönkre megy a család, rámegy a házasság…ha rámegy a házasság, akkor a gyereknek rossz gyerekkora lesz, talán a személyisége is sérül….ha már úgy csöppenünk bele ebbe világba, hogy már eleve sérül a személyiségünk, akkor hová jutunk? És az utolsó kérdésünk legyen az, hogy megtettük amit tudtunk?Dolgoztunk ott ahol lehetőségünk volt? Személyes tapasztalatom leírását szándékosan kerülöm…nincs szándékomban befolyásolni senkit!

    Én is itt élek!

    Stryker
    (v.telrad@gmail.com)

    Organic Maps - ingyenes, offline navi iOS-re és Androidra.

Aktív témák