Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
callmeakos
veterán
tiszteletem.
Regisztrálnék én is noxwill névenAll→M8
-
Pá
addikt
válasz callmeakos #4003 üzenetére
kövesd a #4000-ben leírtakat
''Annyira vagyunk egészségesek, amennyire a gondolataink humánusak.''
-
Honey Bátyó
csendes tag
Szia,
Honey néven ismét jönnék!
Angol fordítás olcsón, igényesen és gyorsan! Just call me - this is not a joke!
-
Pá
addikt
legyetek üdvözölve
-
FireKeeper
nagyúr
válasz callmeakos #4008 üzenetére
majd meglátod, sokkal másabb élmény futamot nézni ha mellette ligázol is
steam, GOG, uPlay: @petermadach || HotS: PeterMadach#2675 || Xperia 10 VI || Ultrawide & SFF masterrace || Unofficial and unpaid VXE R1 shill
-
DemonDani
addikt
válasz FireKeeper #4009 üzenetére
Néha az ellen szurkolsz, aki mellett szurkolsz
Főleg az idény végén, ha esetleg jó helyen vagy...NEM FIZETETT REKLÁM! >>armegoszto.hu<< Folyamatosan friss akciók.
-
Zso2
őstag
Zso néven kérelem elküldve. 1. évadom, kíváncsian várom. Nem értem teljesen a pontozást. Annak örülnék a legjobban,ha Ferrari-t választhatnék mindenből..
Tényleg ha ferrari nyer ,akkor a motor pontoknál ugyanannyit kapok ,ha Ferrari motoros ,de nem Ferrarit választottam?Van még egy Ph-s cspat,ott 5 tag van.Miért nem csatlakoznak ide?
[ Szerkesztve ]
Adelante ALONSO - Forza Ferrari | BF3-- satazso | Intel Core + Windows = Jaguar, behúzott kézifékkel.
-
Qorthral
őstag
Légy üdvözölve!
Nem, csak akkor kapsz a Ferrari után pontokat, ha bent van csapatként a motor/karosszéria/személyzet hely egyikén. Az egyébként mindegy, hogy egy adott csapatot melyik helyre raksz ezen háromból, ahogy a két pilótahely is ugyanannyit ér. Ami fontos: a kezdő 100 millióból mind az 5 helyre pakolnod kell valamit és ez nem is olyan egyszerű. Pl Alonsóval esélytelen kezdeni, mert ha megveszed, már nem fogsz tudni mindenhova betenni valamit. A komponenseid után pontokat kapsz (minél jobban szerepelnek, annál többet), aminek segítségével fejlesztgethetsz a futamok között és így egyre jobb és több pontot termelő felállásod lehet. Ugyanakkor a cserék némi pénzbe kerülnek, szóval ésszel kell játszani.
Érdemes előretervezni 2-3 futamot időnként vagy akár még annál többet is. De ez már a haladó szint[ Szerkesztve ]
PH!antasy F1 Liga! 2010: 2nd :), 2012: 1st + overall 1st :))
-
MODERÁTOR
Sziasztok!
Most találkoztam először ezzel a "mókával", így én is csatlakozni szeretnék hozzátok. A tagsági kérelmet beadtam.
-
Pá
addikt
válasz FireKeeper #4017 üzenetére
50 körül volt tavaly, sztem ez nagyjából ideális is.
Persze nem baj, ha most többen leszünk. Főleg, hogy szezon közben azért mindig van egy kis lemorzsolódás is.''Annyira vagyunk egészségesek, amennyire a gondolataink humánusak.''
-
FireKeeper
nagyúr
válasz werszomjas #4019 üzenetére
mi ez a klikkesedés?
steam, GOG, uPlay: @petermadach || HotS: PeterMadach#2675 || Xperia 10 VI || Ultrawide & SFF masterrace || Unofficial and unpaid VXE R1 shill
-
TESCO-Zsömle
félisten
Üdv srácok.
Idén először én is leadtam a nevezésem. Nem volt könnyű, és biztos, hogy menet közben változni fog a dolog.
A csapatos részt nem teljesen értettem, mert fizetni ugyan 3-fele kell, de pontozás terén nem láttam külön tabellákat, gondolom akkor a csapat-pontot kapom az adott csapat motorja, karosszériája és személyzete után is.
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
IreN!CuS
őstag
válasz TESCO-Zsömle #4022 üzenetére
A pontok menüpontban pontosan le van írva , ha mondjuk neked az egyik csapatod a Merci és valamelyik pilóta megnyeri a versenyt akkor 45 pontot kapsz ezért + a 2. pilóta helyezése ami legyen a 10. hely akkor azért kapsz még 14 pontot . Így a Merci komponensért kapsz 59 pontot a versenyen elért helyezésért. Ugyan ez van a maradék 2 csapatnál is.
Talán így egyszerűbb :
Ám ezt szedjétek ti is le. [link]
[ Szerkesztve ]
Smoke weed Everyday :D / Aki beperelte magát és nyert / ".....A fiú barát akkor is barát marad ha berakja ...""Go for the eyes Boo, GO FOR THE EYES!! RrraaaAAGHGHH!!!"
-
Pá
addikt
válasz DemonDani #4021 üzenetére
Itt van a tavalyi tabella, ha valakit érdekel
4-5 emberrel többel indult a szezon, de őket év közben ki kellett szórni inaktivitás miatt.
-
M3oH
addikt
válasz TESCO-Zsömle #4025 üzenetére
Igen, szoktunk. Nyugodtan kérdezhetsz, biztos, hogy kapsz tanácsot. Az persze más kérdés, hogy jó lesz-e a tanács, de a jó szándék megvan
-
IreN!CuS
őstag
Persze lehet ötletelni nyugodtan , csak nem mindig lesz egyetértés
Smoke weed Everyday :D / Aki beperelte magát és nyert / ".....A fiú barát akkor is barát marad ha berakja ...""Go for the eyes Boo, GO FOR THE EYES!! RrraaaAAGHGHH!!!"
-
Pá
addikt
Igen, elvileg pont arra van a topic, hogy ezeket ki tudjuk tárgyalni.
Persze az egészséges versenyszellem is megvan, de ha valakinek kérdése van, szívesen segítünk egymásnak.
[ Szerkesztve ]
-
Pá
addikt
Qorthral-nak volt néhány postja tavaly, amiben összegyűjtötte a tippeket / tanácsokat kezdőknek, de én ki nem keresem ebből az tööbb, mint 500-ból. Talán ő tud segíteni merre érdemes keresgélni.
-
TESCO-Zsömle
félisten
Akkor első körben elmondanám, hogy a költséghatékonyság okán én a lehető legkevesebbet költöttem a pilótákra, cserébe próbáltam minél több Merci és Ferrari motoros csapatot behúzni arra apellálva, hogy az első néhány futamon még a kis csapatok is szerezhetnek jobb helyet, ha pár francia erőmű elpukkan... Aztán persze fene tudja, mert ha Ausztráliában tényleg égzengés lesz, nem biztos, hogy a hűvösebb/esősebb körülmények közt kapnak akkora terhelést a motorok, hogy pukkanjanak...
Szabadedzések után valszeg még finomhangolok.
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
DemonDani
addikt
William-Merci-Meki trióra érdemes pl szerintem figyelni így induláskor. Mercinek pl alig volt műszaki gondja, így vagy pilóta vagy csapat szinten mindenképpen érdemes velük számolni.
Egyébként itt a ligák között is folyik a verseny, tehát értelemszerűen a csapat érdekét is érdemes szem előtt tartania annak, aki komolyan veszi.
(korábban írtam egyébként, hogy Massat viszem, végülis meggondoltam magam és Bottast tettem kezdőnek, mert így be tudtam zsúfolni a mercit a ferka helyett )
NEM FIZETETT REKLÁM! >>armegoszto.hu<< Folyamatosan friss akciók.
-
TESCO-Zsömle
félisten
válasz DemonDani #4031 üzenetére
Még vacilálok, mert ha a Merci helyett a McLaren-t vinném, akkor beférne a Williams vagy a Force India is, ami szintén Merci motoros, és a FI rohadt gyors tud ám lenni, főleg Hülkenberggel. Marussia is sötét ló, mert ha kihullik 1-2 Renault motoros versenyző, akkor a Ferrari motorral máris előrébb vannak, mint várnánk.
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
DemonDani
addikt
válasz TESCO-Zsömle #4032 üzenetére
Merciben jobban hiszek, hogy egész évben top komponens lesz, és első körben mindenképpen ajánlott olyannal nyitni, amiben már eleve van egy olyan, ami a végéig bent maradhat.
Van ráció abban is amit te mondasz, csak én nem hiszek a mekiben annyira.
-
TESCO-Zsömle
félisten
válasz DemonDani #4033 üzenetére
Értem, akkor próbálom a Mercit megtartani.
Igazából kényszer a helyzet, mert nincs pénz... Alonso-t, Hamiltont el is felejthettem...
Jelenleg akkor Kvyat, Chilton, Merci, Force India, Caterham. Ha bejön, a Cat-et lecserélem majd Williams-re, aztán jönnek a pilóták...
[ Szerkesztve ]
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
FireKeeper
nagyúr
válasz DemonDani #4033 üzenetére
az a baj a mercivel hogy ha őket berakja az ember akkor minimum 2 renault-os csapatot be kell vállalni (caterham, toro), mert máshogy nem fér bele.
-
TESCO-Zsömle
félisten
válasz FireKeeper #4035 üzenetére
Dehogynem: Kvyat, Ericsson, Mercedes, Sauber, Marussia.
A kérdés, hogy mered-e kockáztatni a kis csapatokat és az újonc pilótákat a motorikus megbízhatóságért cserébe?
(#4037) M3oH: Avval a trióval meg pilótára nem fogja futni...
[ Szerkesztve ]
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
M3oH
addikt
válasz FireKeeper #4035 üzenetére
Hát igen, Merci nem olcsó. Én inkább lemondok róla és megkockáztatom a Meki-FI-Williams triót.
-
FireKeeper
nagyúr
válasz TESCO-Zsömle #4036 üzenetére
és tényleg. de így csak egy top komponensed van, a második legerősebb csapat a sauber, ami nem túl jó ómen...
egyelőre én is a meki+williams+force india trió felé hajlok inkább.
-
FireKeeper
nagyúr
válasz TESCO-Zsömle #4036 üzenetére
bottas befér. sőt, máshogy asszem nem is fér be ez a trió, csak ha pilótának bottast választod.
-
DemonDani
addikt
D. Kvyat M. Chilton Mercedes Force India Caterham
Ez sem annyira rossz kombó igazából, így viszonylag kerülve vannak a Renaultok. Egy csapat meg egy pilóta, de azok amúgy sem hoznának sokat, ha hoznának is.
-
M3oH
addikt
válasz FireKeeper #4039 üzenetére
Így van. Aztán, pénz és az első futam eredményétől függően lehet továbblépni.
-
Xirtam
veterán
Sziasztok,
Idén én is bepróbálkozom.
-
TESCO-Zsömle
félisten
válasz FireKeeper #4038 üzenetére
A másik lehetőség, hogy utolsó csapatnak bevállalod a Caterham-et, és akkor másodiknak jöhet a Williams vagy a Force India.
(#4039) FireKeeper: Közben látom, hogy elnéztem, a Mekit Mercinek vettem. Meg is vannak a hiányzó milliók.
A Mekivel az a baj, hogy sötét ló. Nem tudni mi várható Magnussentől idén, Buttonról meg tudjuk, hogy sosem volt az a kimondott időmérő mágus, míg Rosberg és Hamilton összeszedett pár pole-t tavaly is, mikor az autó hosszú távon szenvedett a gumikkal.
A pontozás és a variancia végett én a csapatokat sokkal fontosabbnak látom, mint a pilótákat, így egy jó motorral és pilótapárossal megáldott csapat többet hozhat, mint egy pilóta egy jó csapatból. Hosszú távon lehet, hogy megéri majd a Force Indiát hanyagolni a Williams-el szemben, és onnan inkább majd csak Hülkenberget berántani sofőrnek. Bottas jó, Massának nincs mit veszítenie és végre nincs rajta nyomás. Hülkenberg szintén jó, ráadásul hozzászokott már, hogy minden évben más csapat, könnyebben veheti a váltást, Perez viszont eléggé viharosan távozott a Mekitől és kérdéses, hogy egy ilyen visszalépés milyen hatással volt rá.
[ Szerkesztve ]
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
FireKeeper
nagyúr
válasz TESCO-Zsömle #4043 üzenetére
amúgy most nézem még 1x amit írtál (kvyat, ericsson, merci, sauber, marussia), ugyanúgy azt az állításomat igazolja, hogyha berakod a mercit, mellette valamilyen leosztásban mindenképp két renault-motoros komponensed lesz (ez esetben a két pilóta). tehát 1 merci motor, 2 ferrari motor és 2 renault motor.
ellenben a bottas-fi-meki triónál 3 merci motor, 1 ferrari és 1 renault motor ami szerintem jóval jobban hangzik, már csak megbízhatóság terén is.meki: igen, Button nem egy időmérős mágus, viszont a futamokon jellemzően elég jól helyt szokott állni, amiért a ligában több pont jár, mint az időmérőért, ráadásul az árfolyamok is kizárólag a verseny eredményeitől függően változnak.
sztem az elején érdemes a csapatokra építeni, főleg egy ilyen idényben amikor a megbízhatóság nagyon fontos faktor. ugyanakkor pilótánál a nagyobb rizikó mellett nagyobb lehet az esetleges nyereség is (több ligapont).
[ Szerkesztve ]
-
TESCO-Zsömle
félisten
válasz FireKeeper #4044 üzenetére
Én előre megmondtam, hogy az elején a csapatokra koncentrálok, épp ezért a pilótákon szorul leginkább a nadrágszíj. Tekintve a nagyobb bizonytalansági faktorukat, itt kevésbé érvényesül, hogy Renault motorokat visznek, a kérdés épp ezért inkább a csapatokra vonatkozik. 1 Merci és 2 Ferrari, vagy 2 Merci és egy Renault? Utóbbinál ugye fontos megjegyezni, hogy az a két Merci -elvileg- már maradandó, míg nem lesz elég pénz egy Merci-Force India-Williams felállásra.
Meglátjuk...
[ Szerkesztve ]
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
TESCO-Zsömle
félisten
Azon gondolkodok, hogy ha tényleg esős lesz a nagydíj, akkor talán a Ferrari-t is be lehetne vállalni főcsapatnak.
Eléggé altatás gyanúsak. Az kiszivárgott állítólagos nyilatkozatok, hogy nem jó az autó, a szenzorhiba, a nyilatkozat, miszerint 75 lóerővel erősebb a merci... Ugyanakkor ott a legerősebb pilótapáros... Lehetnek még meglepetések...
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
IreN!CuS
őstag
válasz TESCO-Zsömle #4046 üzenetére
Esőben vigyázni kell a Ferkaval mert voltak hírek arról ,hogy nehezen viszik át az erőt az aszfaltra még szárazon is nem hogy esőben.
Amúgy az elején persze lehet érdemes csapatokra menni de minél előbb annál jobb beszerezni 1 top mellé 1 "sötét lós" pilótát(anno ilyen volt gro meg maldonado)
[ Szerkesztve ]
-
Qorthral
őstag
válasz TESCO-Zsömle #4030 üzenetére
+ Pá: Első körben ezeket javasolnám.
PH!antasy F1 Liga! 2010: 2nd :), 2012: 1st + overall 1st :))
-
echterion
nagyúr
Sziasztok!
Szeretnék én is csatlakozni a ligához, ugyanezen felhasználónév alatt. Kíváncsi vagyok, mire jutok vele.
Üdv.******
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Milyen alaplapot vegyek?
- Milyen SSD-t vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- 180 Hz-es VA panellel jön az MSI 34 hüvelykes kijelzője
- PlayStation 5 Pro teszt
- További aktív témák...
- XFX Radeon Speedster SWFT 319 RX 6800 - BONTATLAN - ALZA GARANCIA
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" 2K Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G3: i7-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" QHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14s - i5-10G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest