Új hozzászólás Aktív témák

  • idrimbe

    csendes tag

    válasz Glaz-dozfhut #2598 üzenetére

    Értem, köszi.
    De sajnos vannak rosszul sikerült alaplapok, amelyek egyébként lehet, hogy sokat tudnak, de valamilyen okból a chipset, buszok, stb. nem tökéletesen illeszkednek. Így inkább a kukába valók, hacsak nem valaki szeret nagyon sokat szenvedni.
    Ilyen volt az Abit BE6-II, amelynél nem volt mindegy hová és milyen sorrendben szereled be a meghajtókat és a kártyákat, mert egyébként nem ismert fel néhányat. Ha jól emlékszem, főleg a flopi meghajtót nem szerette.
    Aztán egy MSI alaplap a GRUB-ot nem szerette, és be sem töltötte. Aztán egy merevlemezt elfelejtett, és kicseréltem egy másik típusra, mivel biztos a merevlemez nem jó. Végül is úgy működött. Aztán a Samsung DVD írót nem akarta felismerni, ekkor rájöttem, hogy egyszerűen az alaplap a hibás, ahogy lecseréltem az alaplapot, minden megoldódott.
    Kicsit hasonlóan ez az ASUS H370 PRIME PLUS is szenved apróbb hibáktól. Azonkívül, hogy néha úgy gondolja, hogy ledobálja a pendrive-okat, a DVD ill. blu ray meghajtókat is fűrészelteti. Legalább is most úgy tűnik, hogy inkább a vezérlő hibája, mint a meghajtóké.
    Az M.2 meghajtóról sem akarta GRUB-on keresztül Windows 10-et boot-olni, ez azonban BIOS frissítéssel legalább ez megoldódott. De ez is jelzi, hogy nem túl jól sikerült alaplap, és ilyenkor nem biztos, hogy más gyártók chipseteivel még tetézni is kell.

Új hozzászólás Aktív témák