Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Bigemperor

    senior tag

    válasz Exian #70294 üzenetére

    A bírói gyakorlat szerint, ha nincs külön a szerződésben erre irányuló kikötés, akkor bankkölcsön segítségével finanszírozott vételár/rész/ esetében, amennyiben a vevő a banktól mégsem tudja igénybe venni a kölcsönt és más forrásból sem képes finanszírozni a vételárat /hátralékot/, úgy a foglalót elveszíti. Az eladó ilyenkor a foglalót csak abban az esetben köteles visszafizetni a vevő részére és szűnik meg ekként annak szerződést biztosító mellékkötelezettség mivolta, ha a szerződésben ezt külön kikötötték, jelesül, hogy ezesetben az egyszeres! összegben visszajár.

    A szerződéskötéssel kapcsolatos költségek vevőt terhelik, míg a tulajdoni lapot általában eladó fizeti, mivel a tulajdonjogát ő köteles ezzel igazolni.

    Még egy fontos dologra érdemes figyelni! A szerződéseket mindig tartalma aszerint kell elbírálni (így a bíróságoknak is), attól, hogy valamit előszerződésnek hívunk, attól még nem biztos, hogy az is. Foglaló kikötése pedig alakszerű szerződéshez kötött, tehát, amit foglalónak hívunk, az csak meghatározott feltételek mellett lehet az.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák