Új hozzászólás Aktív témák

  • Flashcash

    Közösségépítő

    válasz Oliverda #1351 üzenetére

    Ezt az eljárást nem minden bank használja. Gondolom Raiffeisenes vagy OTP-s vagy?
    Én most aktívan kb. 2 éve az MKB kártyámat használom és ott nem létezik ez az elszámolási mód amiről írtál. Amikor fizetek azonnal megtörténik az elszámolás az aktuális kereskedelmi középárfolyamon, SMS-ben megkapom hogy mennyibe kerül a vásárlás, és ez többet már egy fillért nem változik. Szerintem bőven több mint 100X vásároltam már így egyszer sem történt utólagos elszámolás sem pozitív sem negatív irányban, mindig pont annyit fizettem amennyiről a vásárlás pillanatában sms-t kaptam.

    Munkatársam mellettem meg Raiffeisent használ, és ott valóban ilyen módon működik a dolog ahogy írod, nekem nem is tetszik ez az utólag majd elszámoljuk rendszer.

    Paypal fizetés forintban:
    1, Paypal konverziót használsz, azaz nem történik semmi mert a paypal eleve forintban terheli a számlád (így a bank és a kártyatársaság nem konvertálhat) és FT-FT között a Paypal sem számít fel konverziós díjat.
    2, A conversion options alatt úgy van beállítva a rendszer hogy automatikusan a fizetés devizanemével terhelje a számlát ekkor sem lesz konverzió hiszen FT-ban terhelsz egy FT számlát.

    Hasonló érdekes kérdés, hogy mi lesz a dollár elszámolású VISA-val ha itthon bevezetik az EUR-t? :)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák