Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
sz_lali
újonc
Sziasztok,
TX-40EX700E divx / xvid videot le tud játszani?
A specifikációban nem látom csak a mpeg4 avc-t, asp-t nem.
üdv.
Lajcsi -
kovadika
őstag
Sziasztok
Azokat kérdezném akiknek Panasonic TX-65EX780E készülékjük van. Mennyire vészes a bevilágítás? Sülyra tényleg megvan a 40kg? Ki mennyire van megelégedve vele?1-2 vélemény róla? -
Talala
senior tag
Sziasztok! Van egy panasonic 50ds630e TV-m. Vennék hozzá ps4 prot/slimet még nem döntöttem. Használja valaki vagy van tapasztalata ezzel a tv+konzol párossal?
-
modflow
veterán
Panasonic EX780E TV-n van service menü ahol látom az üzemidőt?
Hogy érhető ez el? -
Draken
őstag
pip funkciót használta valaki? miképp kéne előhozni?
-
Talala
senior tag
válasz tothjani81 #6811 üzenetére
ezt sajnálattal hallom, tvt nem akarok venni még a konzol mellé
akkor a samura kell majd kötni -
kezo0
addikt
Az EX780-tulajoktól kérdezném, hogy van-e náluk is ilyen választási lehetőség a tévé menüjében? Nekem fontos lenne a külön kiválasztható 1.4-es opció, mert van olyan eszközöm (konkrétan egy UPC-s Cisco HD DVR box), ami csak ilyen beállítás mellett ad képet az AX800-asomon.
Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…
-
kezo0
addikt
válasz modflow #6815 üzenetére
Ahogy írtam: TX-58AX800.
Ha nem ilyen nálad a menü, akkor csak az a lényeg, hogy a külső HDMI-bemenetről érkező jel feldolgozására beállítható-e a HDCP-szabvány akár 1.4-re is. Van-e erre vonatkozó beállítás bárhol az EX780-as menüjében?Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…
-
wierra
senior tag
válasz modflow #6817 üzenetére
Benne van a beepitett sugoban és a nettó letölthetők manualban egyaránt, hogy mire való ez a beállítás.
"In fact, success represents 1 percent of your work which results only from the 99 percent that is called failure. Success can be achieved only through repeated failure and introspection.” – Soichiro Honda
-
kezo0
addikt
válasz modflow #6817 üzenetére
Igen, az teljesen normális, hogy ez a menüpont csak akkor jelenik meg, ha a HDMI-bemenetek valamelyikére váltasz, de azt hittem, ez egyértelmű is abból, amit írtam.
Időközben elmentem egy MM-ba, ott elkértem egy kiállított EX780-as távirányítóját, és kicsit belemásztam a menüjébe. Ezt az 1. módot és 2. módot megtaláltam én is, de a tévé e-Súgójában sem találtam erre vonatkozó bővebb leírást – igaz, túl sok időm ott nem volt rá, hogy nagyon keresgéljek a súgóban.wierra: akkor elárulnád, hogy mire való az említett beállítás, ha nálad rendelkezésre áll a manual?
-
wierra
senior tag
58. oldal
Magára valamit adó gyártó részletes dokumentációval támogatja a termékét. Csak meg kell keresni azt a honlapon."In fact, success represents 1 percent of your work which results only from the 99 percent that is called failure. Success can be achieved only through repeated failure and introspection.” – Soichiro Honda
-
kezo0
addikt
Na, akkor rögtön válaszolok is magamnak, mert gyorsan leszedtem egy manualt, és ott ez áll:
Őszintén szólva ettől nem lettem okosabb, mert nem tudom, ezek a módok hogyan függnek össze a HDCP 1.1-gyel és HDCP 2.2-vel, ami az én tévém menüjében választható. És az én UPC-s boxom csak akkor ad képet a tévén, ha a tévé menüjében a HDCP 1.1 van kiválasztva.
(Érdekességképpen hozzáteszem, hogy pl. a HiMedia Q10 Pro és a Dune HD Duo BASE 4K lejátszóknak mindegy, hogy melyik opció van itt kiválasztva, míg egy Oppo-203 csak a HDCP 2.2 kiválasztásakor ad ki normális képet a tévére. Minden eszköz jele egy Onkyo TX-RZ900-as AVR-en keresztül jut el a tévébe, de az AVR passtrough-ban, változtatás nélkül küldi tovább a jelet.
wierra: köszi, hogy próbálsz itt oktatgatni, de én valószínűleg kicsit régebben tudom, hogy a Panasonic az egy „valamirevaló gyártó”, mint te. És nekem nincs EX780-asom, de nézelődök, hogy ha eljön az idő, mire cseréljem a jelenlegi AX800-ast. A saját tévém dokumentációjával és kezelésével tökéletesen tisztában is vagyok, de ha nem muszáj, nem akartam nagyon feltúrni a netet egy másik tévé részletes manuáljáért, amiről csak annyit tudok biztosan, hogy azért nem ugyanaz a minőség, mint az enyém. Gondoltam, megkérdezem inkább azokat, akiknek már van EX780-asuk, hátha ők kapásból képben lesznek. Szerintem erre való a fórum.
[ Szerkesztve ]
-
wierra
senior tag
Egyébként miért a gombhoz akarod varrni a kabátot? Használod a STB azon funkcióit, amit egy CI+ kártya nem tud?
Valószínűsítem, hogy ha a két TV-n tök ugyanott található az adott beállítási pont, akkor tök ugyanazt fogod tudni beállítani vele."In fact, success represents 1 percent of your work which results only from the 99 percent that is called failure. Success can be achieved only through repeated failure and introspection.” – Soichiro Honda
-
kezo0
addikt
Használom pl. a műsorvisszanéző funkciót a boxon, de rögzítek is vele műsort a beépített HDD-jére. Plusz a tévébe tett 2 db kártyát is kihasználom, amennyire csak lehet. A boxra és a két külön kártyára is szükség van, mert megesik, hogy nem vagyok otthon, és egyidejűleg kell rögzíteni három különböző csatorna műsorát.
De ez itt off, az a lényeg, hogy ha cserélném a tévét, akkor jó lenne, ha az újon is lenne képe a boxnak. Ahhoz meg kell egy külön kiválasztható HDCP 1.4, és most csak megtippelni lehet, hogy az vajon megfelel-e az „1. módnak”... De majd megkérdezem a szervizt, hátha ott van valaki, aki tudja.Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…
-
kezo0
addikt
Még egy kérdés. Ha elérhetők lesznek itthon a 2018-as modellek (talán májusban?), akkor azokra várhatóan fognak adni 5 éves kiterjesztett garanciát? Szokott ilyen akció lenni az új modellek megjelenésekor, vagy ez mindig csak év végén/elején van? Nem emlékszem.
Ja, és idén foci VB is lesz, az is egy indok lehet az akciózásra, ami akár a kiterjesztett garanciára is vonatkozhat.
Szóval szerintetek várható ilyen akció hamarosan, vagy legközelebb már csak karácsony előtt?Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…
-
junior19
senior tag
Hali!
Szerintem működnie kell a tévének azzal a UPC box-al. Annak max a HDMI kimenete 1.3-as, annak még a 2.0-ás bemeneten is meg kell jelennie. Pont fordítva nem lehet csak kép, ha magasabb hdmi kimenetű forrás készüléket csatlakoztatsz alacsonyabb hdmi bemenetre.
Nem is értem egyébként minek ez a menüben. Ha minden bemenet HDMI2.0-ás, akkor minden forrás készülék jelének meg kell jelennie rajta.[ Szerkesztve ]
codec project
-
kezo0
addikt
válasz junior19 #6825 üzenetére
A HDMI-szabványnak nincs közvetlenül köze a HDCP-hez, ami egy másolásvédelmi technológia, amit a 4K-s tartalmak védelmére hoztak létre. A box - AVR - tévé láncban a tévém csak akkor adja ki normálisan a box képét, ha a tévén a HDCP 1.4 verzió van kiválasztva. Azt lenne jó megtudni, hogy ami az EX780-ason az „1. mód”, az megfelel-e az én AX800-asomon a HDCP 1.4-nek vagy sem. De hagyjuk is, mert ezt itt nyilván nem fogja tudni senki megválaszolni.
-
LilProphet90
senior tag
Sziasztok! Az a kérdésem, hogy a My Home Screen 2.0 rendszerre van elérhető Spotify alkalmazás, vagy van valami alternatíva, amivel kilehet küldeni? Köszi.
Zenei alapok, remixek: http://www.reverbnation.com/lilprophetmusic
-
modflow
veterán
Az EX780 ismer többféle HDR-t is.
Hogy lehet hogy film alatt, PS4 alatt és Xbox alatt is mindig HDR PQ-t ír ki?
Ez normális? -
modflow
veterán
válasz #Morcosmedve #6829 üzenetére
Ez oké, de ha van HDR, akkor miért mindig PQ-t ír? Miért nem ír soha mondjuk HDR10-et, vagy bármi más HDR szabványt??
-
modflow
veterán
válasz #Morcosmedve #6831 üzenetére
Nem. A PQ egy a sok formátum közül. De kizárt, hogy nekem mindenen ez van, véletlenül sincs pl. HDR10...
Ezt nem értem...[ Szerkesztve ]
-
hetn
tag
Sziasztok
a TV Anywhere (Panasonic 50EX780 ) beállításához keresek szájbarágós leírást. Azonos wifi hálózatról működik, de külső hálózatról nem érem el a TV-t. Mire szolgál a TV Anywhere menüben megjelenített felhasználónév és jelszó, hova kell beírni, hol kell használni? A wifi router-t (UPC) hogyan kell beállítani a külső hozzáféréshez? -
szigpet8283
csendes tag
Képzeljétek el. Megint bogaras lett a CS630-am. 2016-ban vettem, majd 2 bogár lett a kijelzőben, majd nagy herce hurca árán kicserélték egy ugyanolyan típusúra 2017 augusztusban, amire azt mondták új, de a menüjében már volt 2500 óra használat, ja és ugrott az 5 év gari mert ha cserélik arra már csak 2 év van.
Számlát, uúj gari levelet nem kaptam a Videoparttól, csak egy szállítólevelet, mert szerintük ilyenkor csak ez a szokás. És láss csodás most ebbe a tv-be és belement egy rohadt bogár, úgy hogy 1 db nincs a szobában ahol van a tv. Mindig tavasszal jutnak bele.
Most ezek után már nem tudom mit csináljak. Megpróbálom visszakérni az árát a Panasonictól.
Ötlet?[ Szerkesztve ]
-
Pro Koryak
addikt
válasz szigpet8283 #6838 üzenetére
A végén feljelentenek állatkínzásért, vigyázz!
"kicserélték egy ugyanolyan típusúra 2017 augusztusban, amire azt mondták új, de a menüjében már volt 2500 óra használat"
Na ekkor már verni kellett volna az asztalt vagy a tv-t valamelyik fejébe...
Csak keményen, kihasználják az ember jóhiszeműségét!!!
-
szigpet8283
csendes tag
válasz Pro Koryak #6839 üzenetére
Igazság szerint tudom. Akkor nem akartam balhézni, mert előtte volt műtétem pár nappal és úgy voltam vele, hogy hagyom a fenébe.
Most nem is ezen van a hangsúly, hanem a bogáron megint. A múltkor szétnyomtam és csak egy pacni maradt a helyén. Most nem nyúltam hozzá. Még a szárnyait is látni. Árnyékot vet. :-)
Hihetetlen számomra. -
Pro Koryak
addikt
válasz szigpet8283 #6840 üzenetére
Vedd fel velük a kapcsolatot, fotókkal alátámasztva + neked nem kell ilyen tv, amin azt kell várni, mikor lesz megint hasonló probléma.
Cseréljék ki a francba, a gari úgyis újraindult, szóval ... adjanak egy normális tv-t, amit használni is lehet hiba nélkül! -
szigpet8283
csendes tag
válasz Pro Koryak #6841 üzenetére
Az lesz. Köszi.
Amúgy a múltkor a Panasonic korrekt volt, mert küldtek egy levelet, hogy az egy csereutalvány amit beválthatok a Videopart boltjában, csak éppen még aznap felhívtak a Videoparttól, hogy mehetek a tv-ért.
Mondom milyen tv-ért?
Hát kapok egy ugyanolyat mint volt, mert hogy 3D-s és nem is tudtak volna újabból 3D-et. És ők ugyanilyet akartak, hogy ne érjen kár. :-) (Milyen figyelmesek)
Nem is volt lehetőségem választani, hanem megkaptam ezt az "új", nem null km-est. -
Pro Koryak
addikt
válasz szigpet8283 #6842 üzenetére
"megkaptam ezt az "új", nem null km-est."
És ahhoz mit szóltak, hogy használt tv-t adtak újként?????
Nem is szóltál nekik? Mert most már sehogy vagy elég nehéz bizonyítani. -
szigpet8283
csendes tag
válasz Pro Koryak #6843 üzenetére
Nem szóltam, mert azt tanácsolták, hogy a műtétem miatt ne idegeljem magam ezen.
De lefotóztam úgy hogy látszik az üzemóra és meg van nyitva mögötte a böngésző, amin látszik a dátum.Amúgy a Videopart hülyének nézett, mivel a bogaras tv-t bevették, hogy panelt cserélnek. 2 hét után felhívtam őket, de nem jött alkatrész, mert Németországból jön. Legyek türelemmel, mert augusztus révén szabadságolások vannak Németországban is. (Kamu duma) A 28-29. napon hívtam őket, amikor mondták, hogy még mindig nem jött meg. Majd a 30. napon hívtak, hogy megjött, de sajnos össze van törve.
Na ekkor pöccentem be és írtam a Panasonicnak, hogy cserét kérek, nem várok tovább. És így kaptam meg ezt a tv-t.Röviden ennyi.
De most vissza fogom kérni az árát, vagy legalábbis megpróbálom. Bár vannak félelmeim.[ Szerkesztve ]
-
Pro Koryak
addikt
válasz szigpet8283 #6844 üzenetére
"De most vissza fogom kérni az árát, vagy legalábbis megpróbálom. Bár vannak félelmeim."
Ne legyenek, ha javítani nem tudják, kénytelenek lesznek újat adni megint, ja ami valóban új!
-
modflow
veterán
válasz szigpet8283 #6842 üzenetére
Én most vettem új 4K-s TV-t és 3D-s. EX780E
-
luigi106
tag
Köszi a gyors választ, én is az edigitalt találtam a legolcsóbbnak. Bár lehet hogy még megvárom a foci VB-t, hátha lesz valami jó akció. Igaz nekem az 50 colos is elég lesz.
[ Szerkesztve ]
-
modflow
veterán
EX780-os használ valaki PS4 PRO-t?
Ma vettem egyet és nem bírom beállítani. Nem megy csak 1080p-ben és mindig azt írja, hogy 4K HDR-t sem tud, állítsam át a tv-t. De könyörgöm hol és mit?
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest