Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
AKG
tag
Üdv mindenkinek.
Előszóban,hétköznapi felhasználó vagyok,tehát nem kimondottan értek a számitástechnikához,ezért is teszem fel itt a kérdésem.
Van egy telefonom,amit nem szeretnék állandóan laptopomhoz csatlakoztatni kábellel,ezért valami wifis csatin gondolkodom.(nem iphone,hanem maemo)
Letöltöttem a winscp-t,gondolom ez jó is lenne hozzá,de otthon nincs wlan hálózatom.
Hogy tudnám azt megoldani,hogy csak a laptop wifijét használva csatlakozzak a telefonhoz?
Nem a netet akarom megosztani,tehát sem a lapos,sem a telefon nem használja a wifit másra,csak hogy egymás közt adatokat cseréljen.(Fájlok mozgatása)
Válaszokat előre is köszönöm![ Szerkesztve ]
-
flash-
veterán
sziasztok!
egy ilyen kábellel össze lehet kötni a pc-t a routerrel?Gembird KÁBEL UTP CAT 5 PATCH KÁBEL 50M (PP12-50M)
[link]
nem lesz jelveszteség?
Jól fog működni minden? -
jodován
tag
Ha a netes (pl. kábelnet) csatlakozási ponttól messzebb szeretnék csatlakozni, melyik kábellel érdemes áthidalni a távolságot. Az internetkábellel, vagy az Ethernettel?
Köszönet!
sanszos -> van rá esély, hogy ez a szó ne használódjon többé?
-
szaby_gyerek
tag
Hali!
Van egy nagyon érdekes problémám, a kérdést már feltettem a notebookos topicban is, nem tudom pontosan mivel lehet a baj. Próbálom érthetően vázolni a szituációt. Adott egy frissen vásárolt Packard Bell EasyNote TK85-GU-412HG notebook. Link
Ezt gyárilag win7-el szállítják, vagy linuxxal. Ezen linux volt, de már win7 home premium x86 van. Minden driver ami ehhez a géphez tartozik le lett szedve a packard bell letöltő központjából és telepítve. A windows le van frissítve, és egy Eset Smart Security 4 is van a gépen.
A gép a lakásban a helyi hálózatra lett csatlakoztatva. A hálózatért egy OfficeConnect Wireless 11b Cable/DSL Gateway típusú router felel, meg persze van egy modem ami valamilyen rádiós technológiával éri el a hőn áhított világhálót. Ez a hálózat működik, a benne lévő másik laptop, asztali gép minden gond nélkül megy. De ha ezt a PB gépet csatlakoztatom, akár wifin, akár utp-n keresztül valami furcsa jelenséget kapok. Ha böngészni akarok [ie, legújabb stabil firefox, legújabb stabil chrome] akkor nem minden oldalt tudok elérni. A magyarokat általában el tudom, pl.: citromail, startlap, iwiw, ph... de google.hu, vagy youtube.com már nem elérhető. Tölti-tölti majd időtúllépés miatt megszakad. Egyébként a netről azt kell tudni, hogy elég lassú, de nem ennyire.
Próbaképpen hazahoztam a gépet, és a saját hálózatomban működik.
Van valakinek valamilyen ötlete? Ez most router vagy laptop gond? -
dokee78
félisten
-
Soma01
veterán
válasz szaby_gyerek #13713 üzenetére
Próbálj más DNS-t használni, beállítani. (akár a google-ét is)
-
jodován
tag
Jájá. Ahova behúznák (állítólag az is vagy 15 m az utcáról a házba), onnan még kb. 50 m-re kellene elérni, a szomszéd telekre.
sanszos -> van rá esély, hogy ez a szó ne használódjon többé?
-
Drenalien
csendes tag
Sziasztok!
Egy olyan problémába futottam bele, amibe beletörött a fogam. Adott egy Des-1008D típusu switch, amire két PC van csatlakoztatva+ egyrádíós internet adapter. A probléma az benne, hogy az egyik gép (legyen a neve "A") nem tud csatlakozni az internetre, ha mindkét gép kábele csatlakoztatva van. Viszont ha a másik gép ("B") hálókábelét kihuzom a switchből, rögtön lesz net a másik gépen is. Utána ha visszadugom, akkor egy darabig van mindkét gépen net, de 1-2 óra mulva max az "A" gépen elmegy a net. próbáltam automatikus IP beállítással (DHCP), és fix ipvel is, de egyik sem adott eredményt, az "A" gépről még pingelni sem lehet a switchet, ráadásul DHCP-vel még normális IP-t sem kap. Mert a DHCP a "B" gépnek 192.168.0.36 os ip-t ad, a másiknak meg 192.168.202.xxx. Ahogy nézegettem googleban sok ember futott bele ebbe a problémába de sehol sem találtam értelmes megoldást erre. Tudna esetleg valaki hozzászólni ehhez a dologhoz? Bár igazából az a gond hogy én csak routert használtam eddig, és ott ugye van külön port a kimenő kábelnek. A switchen viszont nincs külön ilyen, ezért nem értem mi alapján ossza ki a DHCP az ip-ket. Mivel a rádiós antenna is DHCP-vel ossza az IP-t. Ha valakinek van valami ötlete az irjon ide. Köszi előre is.
További szép napot! -
shev7
veterán
válasz Drenalien #13718 üzenetére
a switch nem fog neked ip-t osztani, azt a radios vevon keresztul kapod. Tamogatott egyaltalan a szolgaltatodnal ket parhuzamos csatlakozas? Miert nem routert hasznalsz?
''Gee, Brain, what do you want to do tonight?'' ''The same thing we do every night, Pinky: Try to take over the world!''
-
Soma01
veterán
válasz jodován #13717 üzenetére
50m? Szabadba menne átfeszítéssel, vagy hogy? Esetleg kábel csatorna, vagy földbe ásva? Amúgy a kábel modemnek kevesebb jel is elég mint a tévének. Az xTP meg mehet 100 méterig. De kültérit kell venned, mert az UV álló. Én azt tanácsolom, hogy az UTP-t vidd (CAT5e, vagy inkább CAT6). Az szerintem olcsóbb is, mert a coaxból nem elég a sima RG6. A coax érzékenyebb is a törésre, kanyarokra és ha gáz van a jel erősséggel, akkor egyszerű tudod házilag erősíteni a jelet a netnek. (A tv-nek nem gáz, de a vissz irányt is .... áááá. )
Szóval szerintem STP vagy FTP kell és kell rá villám védelem is majd a 2 végére.
Wifivel nem is akarod megoldani? Hány megabitet akarsz átvinni? -
Soma01
veterán
válasz Soma01 #13721 üzenetére
...háát... Olvasgatok erről a coaxról. Több helyen is azt írják, hogy 100méteren a TV jel sem romlik sokat. Akkor a net meg pláne nem. Most akkor nem tudom már... Attól nagyon függ, hogy hol akarod vinni, milyen kanyarok vannak benne. Mert neked a kültéri merev kábel fog kelleni. De most úgy tünik jobb a coax, de nem az alap RG6, hanem 1el vastagabbat ajánlok. De a kábel TV-s témában biztosan tudnak ajánlani valamit.
-
club1
veterán
válasz jodován #13717 üzenetére
Koaxon csak akkor viheted tovább a netet, ha az eredeti bekötési pontnál nem akarsz netet és tv-t. Mert ahol azt bekötötték, ott először van egy internet-tv jelosztó, ennek az internet ágára van egy kábelmodem feltéve. A kábelmodemtől pedig csak ethernet van, azaz onnan csak cat5e vagy cat6 kábel használható.
-
mezis
félisten
Nálam először van két elosztó és a második elosztótól érkezik a "Webstar" kábel modembe a koax.
(A TV készülékeket nem zavarja az analóg TV műsorok (frekvenciák) vételénél az, hogy a kábelben (gondolom valamilyen frekvencia sávban) jelen van az internet digitális jelfolyama.)Ha a TV műsorok is digitálisan érkeznek, az más eset.
[ Szerkesztve ]
mezis
-
club1
veterán
Hivatalosan előbb kell lennie a tv-internet splitternek és csak utána következnek az elosztók, mivel az internet esetében cél a stabilitás, a splitter elé tett elosztók meg ugye hozzá tesznek néhány dbm-et (azaz elvesznek a jelszintből).
A lényeg viszont az, hogy mindenképp szüksége van két kábelmodemre és splitterre, ha koaxon viszi tovább csatornákat és szeretné a bekötési pontnál is nézni a tv-t és használni a netet. Azaz marad a Cat5e v. 6 a bekötési pont kábelmodeme utáni routertől. -
mezis
félisten
Szerintem nálam csak egy hármas elosztó van, ahonnan kettő koax megy analóg TV-khez, egy kétszeresen árnyékolt meg jön a kábelmodemhez.
Nem hiszem, hogy szűrő is lenne beépítve abba a 3-as elosztóba. (Meg fogom nézni amikor legközelebb tisztítom a csatornát, mert a cserepek alatt rejtőzik. Júniusban.)mezis
-
Tosee
őstag
Nálam úgy néz ki a dolog, hogy van egy 3-as elosztó a folyosón, ami szétosztja a jelet a 3 helységbe! Abban a helységben ahol a kábelmodem is található azon a kábelen van egy splitter is! Tehát valószínűleg nálad is lesz, csak eddig nem figyelted...
A4-es rajzlapom, hasonló típusú Audira cserélném!
-
veterán
-
Tosee
őstag
Elnézést rosszul írtam (mikor nem tőlük volt az internet akkor volt a 3-as elosztó)...
Szóval megnéztem, és így néz ki a dolog (3 splitter):
Folyosón van két szűrő, és egy abban a helységben ahol a kábelmodem található![ Szerkesztve ]
A4-es rajzlapom, hasonló típusú Audira cserélném!
-
Soma01
veterán
Van itt némi félreértés!
A kábelmodemnek nem kell nagy jel. (Ahol a TV már nem megy, a modem még igen, kis freki "messzebbre megy", kevesebb a veszteség a kábeleken, osztókon, toldásokon)
A splitter nem szűrő, csak osztó. És nincs egybe építve a szűrő és az osztó. Az osztó egy henger alakú fém...
A kábelmodem közvetlenül kell hogy legyen a hálózaton szűrő nélkül. De a többi ágra kell szűrő, hogy ne dolgozzon vissza a modem felé (zajt). Ha digitális csomag van akkor nem kell sehova szűrő, mert a kábel nem a TV-be megy közvetlenül. Ha oda megy, kell szűrő.
Tehát ha csak el akarja vinni a modemet, azt teheti koaxon IS és xTP-n IS! Meg kell nézni melyik kábel az olcsóbb, hol kell vinni (kanyarok, levegő, föld altt) és villám védelem sem árt, ekkora távon.Wifi nem lenne jó oda??
-
Yocó
csendes tag
A laptomon csak wifi vétel van,a telefon 3Gnet meg csak Bt-val érhető el,
kellene egy olyan összekötő közbe ami lényegében Bt-wifi adapter.
Köszönettel venném segitenétek létezik ilyen adapter. -
Yocó
csendes tag
válasz Soma01 #13733 üzenetére
Köszi,akkor érthetetlen voltam.A laptop QuickWeb csak wifi-n kapcsolódik a net-re
semmi USB-s dolgot nem kezel (LAN,DSL meg nincs)
/QuickWeb egy "könnyített" web eléréseket tartalmaz/
A telefon 3Gnet pedig a telo Bt-val tudnán befogni(a telo sajna wifi-t nem kezel)
Ezért wifi-Bt kellene vhogy összehozni.
A router-t nézegetem ami 3G-re kapcsna csak nem tudom hogyan.Mindent megoldana nekem ez a szerkezet
csak a SIM -et kéne ide-oda pakolgatni.[ Szerkesztve ]
-
gxyb
aktív tag
Szevasztok!
Vettem egy TP-LINK 841ND v7 routert.
Frissítettem a firmware-t, beállítottam mindent ahogy kellett/nekem tetszett, majdnem minden rendben is van vele.
Annyi gondom van vele, hogy néha kiakad szegényke, nem tudom elérni a konfig oldalát sem kábelen sem wifi-n.
192.168.1.1-en semmi, internet felől (dyndns.org, no-ip.org) semmi, pingre válaszol.
Ha kikapcsolom majd vissza ismét teljesen jól működik.
Visszavittem már a boltba ahol vettem, ott azt mondták, hogy náluk nem jelentkezett a hiba.
Tudom, hogy nem a legmegfelelőbb helyen érdeklődök, de a saját topikjában nem jött segítség.
Jelentkezett másnál is ez a probléma? Tud valaki segíteni?
Előre is köszönet! -
Soma01
veterán
A routerbe kell a SIM, vagy az USB csatijába egy 3G modem és abba a SIM. Aztán a modem osztja a netet Wifin.
Úgy kezeli mint a többi router a ADSL-t pl. Kapcsolódik magától, vagy te kapcsolódsz.
De ehhez a megoldáshoz ugye kell 1 másik SIM, pl. amin csak net van. (legtöbb embernek így van, csak netes SIM, nekem is így van) -
leroyclub
senior tag
Egy pár napja ha AD-HOC hálózatot állitok be akkor nem tudom megosztani rajta az internet kapcsolatot. Nem jelenik meg ott hogy internet kapcsolat megosztása :S. A kapcsolatom pedig meg van osztva. (egyébként mobil internet, de eddig müködött) Próbáltam már mindent. Ki majd be pipáltam. wifit ki és be kapcsoltam, stb. Segítsetek légyszi!!
-
Yocó
csendes tag
válasz Soma01 #13739 üzenetére
Nézegettem több 3Groutert,az USB miatt gondoltam oda a modem csatlakozna.
Van ilyen modem-em a Mobile Partner-t soft-al és a telot is kábeles vagy Bt-val
használtam net-ezésre.
A SIM kártyákat kell cserélgetni ezért modem esetén nem valami jó.
De nekem tuti lenne ha a router USB-be Bt adaptert dugnék és azt a
telefonnal mint modem összejönne.
Tizeskörül láttam ilyen rout-t,ha megveszem és nem funkci igy tehetem a polcra lomnak.
Köszi hogy megértettél,hátha valahol még látok ilyet müködni is. -
Soma01
veterán
Linuxban mennyire vagy otthon? Keress rá. Ez igéretesnek tűnik, csak épp fordítva csinálja. A telójának adja a netet BT-n. De ha találsz egy profit aki vágja a linuxot, az megoldja neked. Tuti!
[ Szerkesztve ]
-
Soma01
veterán
Csak milyen router tudja ezt és milyen telcsi? Spec firm (pl, az említett openwrt)? Vagy alapból tudja? Nem hiszem.
Itt azt írják kell hozzá rndis képes teló. A Tied tudja? -
Yocó
csendes tag
válasz Soma01 #13748 üzenetére
Köszi a segitséget most már legalább tudom mit akarok,
valahol felhajtok ilyen routert és elzongorázok rajta
Majd megírom mi sikerált.Leírom miért is buzgólkodok:
QuickWeb egy olyan progi a gépen ami a win beindulása
nélkül lehet web lapokat nézegetni,nagyon egyszerü
gyorsan indul,bookm lehet elhelyezni a kijelzőn és
rákattintással nézhető.
Mikor otthon vagyok beállítom a nagyfaternak ,olvasgathat.
El van vele,egy rendes böngibe mindig benyomott valamit
nem győztem visszaállítgatni,itt nincs mit elrontani,
az asztali géppel is megoszthatom igy a hálót, az öreg
meg a laptopon QuickWeb-ezik,a sávszélességből se sokatvisz.
A hálózatot nem tudtam hogy hozzam össze a wifi meg 3Gmiatt,
remélem most már összejön.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest