Új hozzászólás Aktív témák

  • Penge_4

    veterán

    válasz birno #6115 üzenetére

    Na egy opera6.ini update után én is sikeresen kinyírtam a középsőklikkes gombmegnyitást. :((( De szórakoztam egy kicsit a beállításokkal és találtam egy félmegoldást.

    Ctrl+F12->Advanced->Shortcuts->Mouse Setup (csinálj egy másolatot először, ha még nem szerkesztetted, mert az eredeti írásvédett, majd a másolatot szerkeszd a következőképp):

    Nyisd meg, gyorskeresőbe írd be "button" vagy keresd meg az Advanced->Button Widget részt, itt készíts egy új bejegyzést, "Input context and shortcuts alá írd: "Button3" az "Actions" alá pedig "Click button"
    Ha ez kész, akkor mentsd el a beállításokat, válaszd ki a másolat egérbeállításokat miután bezáródott az ablak és klikkelj próbaképp bármely olyan gombra, ami könyvjelzőt tartalmaz és nem a személyes sávon van, hanem például az URL sávon a címsor mellett.

    Az egyetlen hibája a dolognak, hogy a "Reuse"-tól függetlenül mindig az aktuális tabon nyitja meg, illetve ha a gomb több URL-t tartalmaz, akkor az elsőt az aktuális tabon nyitja meg. Próbálkoztam az & paraméterrel is, de nem jött össze. Így viszont akár balklikkelhetek is.

    Másik megoldás ugyanerre a problémára: fogod a könyvjelzőt, amit majd később ráhúzol a kívánt eszköztárra, de előtte megnyitod és az URL-t a JavaScript kódba szerkeszted bele, így: javascript:window.open('IDE_ÍRD_AZ_URL-T'); majd ezt húzod rá az eszköztárra. Ennek hátránya viszont, hogy így már minden esetben új tabon fog megnyílni.

    Jól halad az Opera. Lassan kiölnek belőle minden olyan funkciót, ami más böngészőkben megoldhatatlan volt. Először a shift+klikk/ctrl+shift+klikk-es beállítások módosításának lehetősége, utána a shift-es megerősítős eszköztárra húzás, most meg ez... :(

Új hozzászólás Aktív témák