Új hozzászólás Aktív témák

  • Gicz

    addikt

    válasz blakey #90333 üzenetére

    "A 23,976 és a 24,000 esetében a TV-k 24Hz-et írnak, mint külső forrásból bejövő jelnek, ezt nem fogják ilyen alacsony frekvencián megjeleníteni, mert nézhetetlen lenne"

    Ez tök igaz a CRT meg plazmákra. Meg a mozira is, ahol két kép között el kell takarni a fényforrást.

    De egy sample and hold displaynél, mint az LCD, vagy az oled, abszolút nem igaz. Mi a helyzet az 1Hz-en frissülő always on displayre-re telóknál, szerinted ez 1hz-en villog? Mert nem. Csak simán 1 secenként frissül a tartalom, és ott ennek energia felhasználás okai vannak, hogy lemennek 1hz-re. De az 1 sec alatt folyamatosan kint van a kép, nem csak egy pillanatra mint CRT vagy plazma esetben lenne.

    Már értem honnan jön neked a kadenciá kérdésben ez a fura helytelen értelmezésed. Egy LCD frissülhet 5 hz-en is nem fog villogni. A CRT esetében azért volt 50hz a 25 fps esetén, mert a foszfor hamarabb kialudt mint egy frame idő, ezért vibrált volna. Sőt még 50hz-en is ezért vibrált, mert hamarabb kialudt mint fél frame idő, ezt maszkolandóan lett az interlaced megjelenítés. De ez LCD vagy OLED mivel sample and hold, nincs iylen.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák