Új hozzászólás Aktív témák

  • wyll358

    tag

    válasz 1stVikman #70983 üzenetére

    Dehogy nincs! Offba rakom mert ennek kb. semmelyik aspektusa nem oled specifikus téma, hanem bármilyen megjelenítőre igaz... :)
    A kandencia helyes lejátszás és pl. a lassú teljes képernyős oldalirányú mozgás két külön dolog mégha lehet is köztük kapcsolat.
    Kicsit pongyolán megfogalmazva, plusz nem ez a szakmám csak sokat olvasgattam tv kapcsán a témában, szóval ha valamit nem pontosan írnék majd nálam hozzáértőbbek kijavítanak:
    Szóval az utóbbi pásztázós téma attól van, ha jól tudom, hogy a film "lassú" és pl. a 24fps miatt látod ezt a jelenséget (ezért is van pl. gyakorlat erre filmkészítő szakmában, hogy milyen sebességgel lehet pásztázni, hogy ez ne jelenjen meg), de ezt tudják mesterségesen is simítani mozgásjavítókkal ahol extra képkockákat szúr be a lejátszó az eredeti képkockák közé.
    A kandenciahelyes rész pedig azt takarja, hogy ha az eszközöd pl. megy 60fps-en erre pedig ráeresztesz egy 24fps anyagot, akkor valahogy meg kell oldani, hogy minden 60 képkockában legyen valami, gyakorlatilag szét kell benne húzni a filmet valamilyen módszer alapján. Erre van több féle megoldás attól kezdeve, hogy a kijelző skálázódik az anyaghoz, vagy a lejátszás a kijelzőhöz, sokszoroz képkockákat, feketét szúr be, stb... ott lehet megjelenítésben probléma, ha olyan fps értékbe próbálunk beletenni egy x fps anyagot ami nem egész számú többszöröse, mert így értelem szerűen mondjuk az első képkocka 4x második is 4x de a harmadik már csak 2x jelenik meg és így tovább megint 4,4,2... Ezt szintén lehet mozgásjavító technológiákkal simítani. A kandenciahelyes az amikor minden képkockád pontosan ugyanannyi ideig van megjelenítve, így ebből nem keletkezik megjelenítési probléma.
    Amúgy ez a dolog legalább annyira lejátszó függő, mint az eszköz képességeié, és androidra van a legjobb és széleskörűbb szofter támogatás, szóval ha azon nem lehetséges kandenciahelyes lejátszás akkor semmin... :) Illetve a mozgásjavító technológiák nem viccből vannak benne az összes gyártó tv-iben, a fent vázolt problémakörök kapcsán ezekre szükség lehet felhasználói igények függvényében. Ilyen tekintetben a müködési elvek kapcsán egyformák kb. a tv-k, plusz a mozgásnak/mozgásjavításnak nem az os-hez van, hanem magához az eszközhöz, így gyártó specifikus elsődlegesen.

Új hozzászólás Aktív témák