Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
viera
őstag
válasz Pro Koryak #60892 üzenetére
Jövőre ha nem lesz 77-es Panasonic akkor marad a 65-ös JZ1500.Addigra az ára is alacsonyabb lesz.
Soha ne mondd,hogy soha!!!
-
petisubaru
tag
válasz wallace 234 #60899 üzenetére
Úgy van
-
petisubaru
tag
Érdeklődni szeretnék, hogy akkor így összegezve a hozzászólásokat ez a Tv jó választásnak minősül csak játékra ps 5 -el ?
[link] LG OLED55CX3LA
Vagy érdemesebb várni az utódjára ? Lesz az is ilyen áron ilyen méretben vagy drágább lesz ? A keret amit rászánok az max 350 ezer.
[ Szerkesztve ]
-
Elektrosokk
addikt
válasz petisubaru #60904 üzenetére
Igen, ajánlott játékra. Én is ilyet fogok venni csak 65" méretben, ha csak nem lesz valami giga akció sonyra.
"Bárcsak elviselnétek tőlem egy kis esztelenséget, sőt viseljetek el engem is." Szabadságot Aweriotnak! ️
-
nagyúr
Samsung 55- & 65-inch OLED TV Confirmed for 2022 Launch, But What about Burn-In? (+Other Questions)
Mi lesz így a kúleddel, ha a Samsung szerint se elég jó prémiumnak?
Viccet félretéve, nagyon kíváncsi leszek mit alkotnak ezzel a QD-OLED technológiával.
[ Szerkesztve ]
Steam/Origin/Uplay/PSN/Xbox: FollowTheORI / BF Discord server: https://discord.gg/9ezkK3m
-
törölt tag
válasz FollowTheORI #60907 üzenetére
Az AVS OLED Technology Advancements Thread alatt indult róla diskurzus.
[ Szerkesztve ]
-
Pro Koryak
addikt
válasz alaves #60897 üzenetére
A Pana és az LG féle evo panelt azért ne említsük egy lapon. Ami valóban egy komolyabb fejlesztés. Így a HZ2000 folyamatosan tudja az 1000nit max fényerőt, nem csak 1-2másodpercig, mint a többi gyártónál pl. Sony A90J, aztán közbelép az ABL!
#60901 viera
Nem hiszem, hogy sokkal jobb/olcsóbb ára lesz, mint idén a HZ szériának. Szóval a jó Pana árakra várhatsz...[ Szerkesztve ]
-
wallace 234
őstag
Ha Samsungnak netán jól sikerülne, ez a QD-oled, és jobb képminőséget, ill jobb színek lesznek, ahogy mondták. Akkor az lg fel kötheti azt bizonyost. Több cikk is van már, hogy jövőre jön a tv.
-
viera
őstag
válasz Pro Koryak #60910 üzenetére
Ja nem is az árakra várok hanem a legalább 77-es méretre.Azt csak mellékesen jegyeztem meg,hogy talán olcsóbb lesz.De meglátjuk mennyi lesz az árkülönbség az 1500 meg a 2000 között. Ha nem sok akkor 2000,mondjuk nekem felesleges az a hangrendszer mert nem nagyon használnám.
krx21: Jó páros az biztos,meg nem semmi lejátszó.Anno nézegettem a 900-ast is de aztán elmaradt így a 9000 maradt.
[ Szerkesztve ]
Soha ne mondd,hogy soha!!!
-
quint
aktív tag
válasz petisubaru #60904 üzenetére
Biztos van jobb, de ennyiért a közelében sem (szerintem persze). Ha az LG dedikált Youtube alkalmazása tudna kezelni billentyűzetet, akkor nem tudnék belekötni. Meg ha a Horizonnak megfelelne az a böngésző, amiben simán működik a Youtube (igen, igen, mert annyira érdekel a tévé, hogy a nappaliból sosem fogok átkábelezni a hálószobámba, most viszont megnéztem volna pár hajnali döntőt...).
-
wallace 234
őstag
Közbe meg találtam, az egyik cikket. Ügyesen vitorlázik a Samsung. Mi lesz a qleddel? Quantum Dot OLED TV -ket a Samsung zászlóshajója, a QLED vonalak, például az idén piacra dobott NEO QLED mini LED TV -k és az ultra prémium MicroLED panelek között helyezik el, és ezért hozzájuk tartozó prémium árat vonzanak. Olcsó nem lesz. [link]
-
alaves
addikt
Logo fényesség: magas állásban véd a legjobban, de már alacsony állásban is megfelelő lehet. Felhasználástól függ, hogy mikor válik zavaróvá. Szerintem nézd meg magas állásban, ha túlzottnak látod a sötétítést a statikus elem környezetében, akkor indulj el a közepes, majd az alacsony irányába.
Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]
-
Kevin82
friss újonc
Sziasztok! LG tulajoktól kérdem, hogy hogyan lehet (ha lehet) képernyővédő témát választani? Jelenleg egy analóg óra jelenik meg időjárás adatokkal. Lehet ezen változtatni valamire? Ha igen, akkor hol?
-
petisubaru
tag
Egy ilyen beállítással ami a videoban van rövidül az élete ennek a modellnek LG OLED55CX3LA ? Mert ahogy így olvasgattam, hogy nem nagyon szabad őket kihajtani nem tudom egy ilyen beállítás mennyire veszi igénybe. Játékra használnám a tv-t.
[link] -
demeterf2
tag
válasz petisubaru #60921 üzenetére
Szia!
Hdr tartalom alatt semmi baja nem lesz 100-on. Van aki nagyon félti vagy sok neki egy picit, ezért lentebb veszi.
A videó készítője eléggé ért az Oled tv-hez, ha ő így állítja be akkor nem lehet nagy probléma. Én is így használom november óta. Semmi baja nincs neki. 65Cx.Ha nem hdr tartalmat nézel ne legyen 80-100 körül. Én pl.: 60-ra állítottam. A szememnek túl sötét volt 30-40-en.
Ha nem kapcsolod ki a védelmeket, akkor ne parázz tőle, mert nagyon jó élményt ad az Oled!
Ha baja lenne, akkor meg ott a garancia. Lg nagyon segítőkész mindenben.Androidos YouTube csatornám (hírek, alkalmazás/játék tesztek) : https://www.youtube.com/channel/UC9FSGvvHgx7kVx9rAqXitGQ
-
Rogiii
aktív tag
Sziasztok!
Átraktam a régi tv-ről a Xbox SX-et, a Sony A8-ra.
Több olyan játékkal is játszom aminek sajnos nem tudom a Hud részét kikapcsolni és folyamatosan ott van a bal alsó sarokban.
Kerestem a menüben, de a Sonynál nem találtam olyan funkciót hogy a logót elhalványítsa.
Csak a pixel eltolást találtam meg a beállításokban, az természetesen be is van kapcsolva.
Tudok ezen kívül bármit állítani vagy csinálni hogy védjem a tv-t?
Mire kell figyelni ha ilyen játékkal játszom? Olvastam itt talán olyat, hogy játék után érdemes valami változatos tartalmat futtatni, akár egy filmet vagy sorozatot, mert az segít a panelnek. Nem tudom ez tényleg így van?A pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt!
-
alaves
addikt
válasz Rogiii #60923 üzenetére
Statikus elem (pl. logó) védelem van a Sony-ban és a Philips-ben is csak nem kapcsolható ki. Ha egy ideig statikus elemet jelenítesz meg és utána kiteszel pl. egy 2%-os szürkét a kijelzőre, akkor látni fogod, hogy a statikus elem helyén egy sötétebb szürke folt van még egy kis ideig (nem 'image retention'), ott volt aktív a logó védelem.
A fórumon egyedül én szoktam javasolni még: napi sok órás (12+) statikus elem megjelenítése esetén a kézi 1 órás pixelfrissítő futtatását hetente-kéthetente (~200-300 üzemóránként).Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]
-
nagyúr
válasz Rogiii #60923 üzenetére
Így van, a vegyes tartalom segít alapból kiegyenlíteni a pixelek eltérő terhelését (mindegyik átlagban kb ugyanazt kapja hosszútávon, amennyire csak lehet).
Persze nem úgy értve hogy játszottál, akkor azonnal meg kell nézni egy filmet vagy sorozatot utána. Csak törekedni kell arra, hogy ne mindig hasonló/ugyanaz a tartalom menjen.És ahogy írták előttem, csak akkor van ezzel gond, ha valamivel hosszú hónapokig, évekig játszol "folyamatosan". Minden más esetben nem kell vele foglalkozni, csak használni és kész.
[ Szerkesztve ]
Steam/Origin/Uplay/PSN/Xbox: FollowTheORI / BF Discord server: https://discord.gg/9ezkK3m
-
Rogiii
aktív tag
Köszönöm mindenkinek a sok jó tanácsot.
Akkor megpróbálok arra figyelni, hogy a játékok is változatosak legyenek, ne menjen sokáig csak 1 játék.A pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt!
-
darvin555
tag
Sziasztok! LG CX55 PS5-el használva, én sima normál gyári módban használom asszem a gyári az az ECO mód, de amint a PS bekapcsol már automatikusan HDR 100 OLED-en pörög a TV.
Az lenne a kérdésem, hogy érdemes használni a GAME módot? Mivel nyújt ez többet? Csak Single Playerben játszom, online játékokkal egyáltalán nem! Gondolom az input lag csak ott fontos nem?
Illetve a másik kérdésem hogy a HDMI bemeneteknél a beállításokban a PS5-öt be lehet állítani konzolnak vagy amit többször is olvastam PC-nek állítják be mert így 4:4:4 kódolás van, ezt részletezné valaki, hogy mit takar? Érdemes beállítani PC-re vagy maradhat nyugodtan simán játékkonzol beállításon?
Előre is köszönöm a segítséget! -
belan
addikt
-
Rogiii
aktív tag
Van egy másik Samsung 65q80r tv-m is, ha valamivel nagyon sokat játszok akkor majd arra az időre vissza teszem erre a tv-re, de ehhez a Qledhez képest teljesen más élmény az oleden játszani, valahogy a kontraszt meg a képminőség egy másik kategória.
[ Szerkesztve ]
A pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt!
-
Kevin82
friss újonc
Sziasztok! LG tulajoktól kérdem, hogy hogyan lehet (ha lehet) képernyővédő témát választani? Jelenleg egy analóg óra jelenik meg időjárás adatokkal. Lehet ezen változtatni valamire? Ha igen, akkor hol?
-
Mizurichi
tag
Hello!
Megérkezett a 83a90j oled tvm, már a falon vigyorog Semmi tintin, egyelőre, remélem marad is így. Dobozból a képe szinte tökéletes, IMAX ,és Netflix módban. A tvadást pedig szépen kalibrálja az érzékelője, ugye itt már nem csak a fényt állítja, hanem a fehér egyensúlyt, szineket is, kontrasztot is.
A hdr pedig nagyon látványos. A sötét jelenetekben pedig minden csodásan kirajzolódik.
Egy panasonic 65Fz950-et váltott, ami kalibrálva volt. Annak is nagyon jó panelja volt, egy minimális, alig észre vehető, rozsaszín elszineződésel. A Sonynál semmit nem látok fehér képen.
Egyelőre nagyon megvagyok elégedve vele, jó választás volt.
Üdv: Mizurichi -
demeterf2
tag
válasz petisubaru #60933 üzenetére
Ha nincs hangrendszered akkor teljesen mindegy melyiket mire kötöd, mert az összes 2.1-es, csak az egyik rendelkezik plusz earc/arc funkcióval.
[ Szerkesztve ]
Androidos YouTube csatornám (hírek, alkalmazás/játék tesztek) : https://www.youtube.com/channel/UC9FSGvvHgx7kVx9rAqXitGQ
-
wallace 234
őstag
válasz Pro Koryak #60944 üzenetére
Ez már a saját oled panelal szerelt? Vagy ez is Lg panelt kapott? Mert volt szó, hogy jönnek saját oled panelal. [link]. Itt van bőven információ. Elvileg 800nit a csúcs fényerő [link]
[ Szerkesztve ]
-
Jorgi Kormi
senior tag
Én bevállalnám , de mán van egy óledem , szerintem jó kis tévék ezek (a kínaiak már a spájzban vannak)
Kocsi Nippon , az asszony Ungarische , a tévén még gondolkodom ! ( talán egy Junoszty 402 BC made in CCCP <Pana lett a vége , a "karma" hatalma.( Oled "szagértő" és crt tv tulaj)"Boldogok a lelki szegények , mert náluk a zseni is szegényebb".
-
Rogiii
aktív tag
Ezek szerintem nem túl jó árak, ha azt veszzük hogy most szeretnének betörni az Oled piacra és senkinek semmi tapasztalatuk nincs még ezekkel a panelekkel.
Akkor lenne szerintem sikerük ha a konkurencia alá áraznának.A pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt!
-
Jorgi Kormi
senior tag
válasz Rogiii #60947 üzenetére
Nyugi , lesznek még ezek az árak , még akciósabbak. (volt már nekik oled tévéjük pár éve)
[ Szerkesztve ]
Kocsi Nippon , az asszony Ungarische , a tévén még gondolkodom ! ( talán egy Junoszty 402 BC made in CCCP <Pana lett a vége , a "karma" hatalma.( Oled "szagértő" és crt tv tulaj)"Boldogok a lelki szegények , mert náluk a zseni is szegényebb".
-
aDtG
tag
Sziasztok!
65-ös OLED tv-t szeretnék vásárolni PS5-höz, filmezéshez, illetve néha PC játékhoz.
Mi az amit érdemes megnézni és mi az amit a leginkább ajánlanátok?Köszönöm szépen!
-
chris0000
őstag
#60801 lehet félreérthető volt, de igazából azt akartam megtudni, h az .mp4 formátumu (Dolby Vision fileok lejátszásával, a TV belső lejátszóján, külső vinyoról) nincs senkinek se gondja mostanában?
új frissítés kell esetleg ami majd a közeljövőben lesz...?
thx. üdv.
Új hozzászólás Aktív témák
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Nyomtató topik
- Dell asztali gépek
- Autós topik
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Horgász topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Okos Otthon / Smart Home
- Androidos fejegységek
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest