Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Derron
aktív tag
válasz Czimby #59301 üzenetére
Köszönöm mindenkinek,
Egyébként ez okozhat károsodást a kijelzőn? Mármint ha 1 órán keresztül végig ugyan az a tartalom megy rajta? Vagy ez még az elhanyagolható időtartam.
Karácsonykor például kiraktam tévére egy égő kandallót, ott ugye a tűz égése dinamikus (bár nem túl változatos), viszont maga a kandalló statikus.Ui: Vagy B opció, hogy nem fizetek elő a youtube prémium szolgáltatásra, és az 5-10 percenként fél perc reklám rendbe rakja a kijelzőt
-
mglita
tag
A legújabb firmware-ről vissza lehet valahogy menni egyel régebbire?
SETUP 1 — LG OLED 77 CX / DUNE Vision 4K Solo / JBL 9.1 / Synology +920 / AudioQuest Pearl HDMI — SETUP 2 — JVC X7500 Projektor / DENON X3700 AVR / DUNE Vision 4K Solo / Klipsch 115sw / MONITOR AUDIO / Screen Research 270cm / AudioQuest Pearl HDMI
-
allein
addikt
válasz CptAdamica #59306 üzenetére
Nàlam működik.
-
kisbalazs83
aktív tag
65JZ1000, 65PUS7506, 55OLED754, FTXF42D
-
powerup2
addikt
Az új fw botrány a cx-re dv filmnél vannak villanasok a fényerőnél... Zidoo média lejátszóval.
TV: 77" LG C1 Erősítő: Arcam AVR10 Hangfalak: Revel Performa3 F208 , Revel Performa3 C208, Focal Aria 900SR , Focal Aria 906 , Sub: 2x Rel HT1510 Predator Lejátszó: Zidoo Z9X PRO, Panasonic DP-UB9000 Kábelek: Kácsa Norstone Oehlbach NF 214 Isotek Tápszűrő és elosztó: Isotek EVO3 Aquaris
-
DVlad
őstag
válasz kisbalazs83 #59311 üzenetére
"Az ön megtakarítása: 102 Ft"
[link] -
mglita
tag
Sziasztok! Az új firmwarenél sok helyen írják, hogy az SDR és HDR kép sötétebb lett. Sajnos azt látom nálam is, pedig szenvedek a fényességgel egy ideje így ennek egyáltalán nem örülök. Tapasztalta ezt más is? Van bármilyen sufni megoldás amivel hozza lehet jutni a korábbi firmwarehez és vissza rakni? Nagyon bosszantó
SETUP 1 — LG OLED 77 CX / DUNE Vision 4K Solo / JBL 9.1 / Synology +920 / AudioQuest Pearl HDMI — SETUP 2 — JVC X7500 Projektor / DENON X3700 AVR / DUNE Vision 4K Solo / Klipsch 115sw / MONITOR AUDIO / Screen Research 270cm / AudioQuest Pearl HDMI
-
alaves
addikt
válasz mglita #59316 üzenetére
Nem gondolnám, hogy véletlenül lett sötétebb. Valószínűleg a gamma követés és az EOTF további finomhangolása történik a fekete közeli megjelenítési problémák megoldása érdekében.
Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]
-
mglita
tag
válasz alaves #59317 üzenetére
Úgy oldanák meg, hogy jobban sötétítik? ( vagy mert az új modelleket pont a fényességgel szeretnék eladni )
-
alaves
addikt
válasz mglita #59318 üzenetére
Pl. ez is sötét?: [link] ... mert tapasztalatom szerint nagy a szórás a SDR és HDR/DV filmek codec beállításainál (pl. netflix és társainál nem tudom minősíteni), arról nem is beszélve, hogy a rendező v. az operatőr hogy állítja be a dolgokat és hogyan masterelik utána. Ne a QLED-eket vedd alapul, mert az olyan messze van a referencia képtől, mint Makó Jeruzsálemtől. Ezek az OLED-ek már elég jól közelednek a Sony referencia monitorok képéhez, de van még mit fejleszteni bőven.
Más: 100 Mbps-hez közeli bitrátájú anyagok lejátszása: pontosítok: érdekes módon az OLED754 belső lejátszója zökkenőmentesen lejátssza ezeket is pl. SanDisk Ultra USB3-ról (viszont pl. egy WD Elements Portable WDBU6Y0020BBK HDD-vel enyhén akad).
Mindkét eszköz elvileg jó lenne, de mégsem (mondjuk még lehet, hogy a külső HDD kábele nem elég jó).Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]
-
mglita
tag
válasz alaves #59319 üzenetére
Bele bele néztem a saját Plex és DUNE filmtáramba és azokon a filmeken látom, hogy sötétebb ami korábban korrektebb volt. Mármint tegnap előtt a frissítés előtt. Pl a Social network film tipikus ilyen, az már előtte is határeset volt, most a frissítés után szét crushol...
Komolyan ez nagyon bosszantó, hogy így belenyúlnak figyelmeztetés, leírás nélkül. Ez nagy csalódás.
-
alaves
addikt
válasz mglita #59320 üzenetére
Pontosan mit is jelent hogy "szét crushol"? Tömörítési codec paraméterek? Pl. A The Social Network melyik részénél (timecode)?
Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]
-
Celtis
veterán
válasz mrThomi #59322 üzenetére
Az a hiba, amit észreveszel és zavar.
Magam óva intenélek attól, hogy keresd a hibát például nagyítóval vizslatva a képernyőt, hogy van-e hibás pixel.
A későbbi csalódások elkerülése végett azért érdemes a TV-t kipróbálni mindeféle tartalommal, pl. sötét jelenetekkel teli filmmel és olyannal ahol sok a nagy fehér felület, pl. havas táj. Ha ezeken nem tapasztalsz anomáliát, akkor használd egészséggel. -
no!smak3r
kezdő
Sziasztok,
Megvolt a panelcsere... konkrétan egy f@s. Nem tudom mostmár szebb szavakkal illetni.
Aláírom, a szervíz szolgáltatás az kíváló, de a termék egy rakás szar.
Az előző panelemen legalább nem volt tinting, most a fehér konkrétan szivárvány színekben úszik, ráadásul most azt kezdte el csinálni a TV, hogy random megfagy és minden nap legalább 1x eljátssza. Van amikor nem reagál a távirányító a home gombra, van hogy a kurzor nem jön elő, tök random bezárja az alkalmazásokat és csak áramtalanítástól jön helyre.Van valakinek tapasztalata csereutalvány igényléssel?
Normál 14 napos elállás természetesen már nem játszik, javíttatgatni már nincs lelki erőm. Kvára elegem van az OLEDből[ Szerkesztve ]
-
alaves
addikt
válasz no!smak3r #59324 üzenetére
Három meghibásodási alkalom után kéred e-mailben az LG ügyfél-szolgálattól a csereutalványt, mert már nem bízol a készülékben. Ha megkapja az LG központtól az engedélyt, akkor a területi LG-s szaki fel fog hívni telefonon. Elmegy hozzád a TV-ért és megkapod a csereutalványt (vagy elküldi neked postán és később megy a TV-ért megbeszélésetek alapján). MM esetén postán elküldöd az MM központba a csereutalványt a neked megfelelő választással (visszakéred a pénzt vagy vásárolsz).
-
Halihólaci
tag
válasz salapp #59269 üzenetére
Pontosan ezt tettem én is! Teljesen Pana függő vagyok, de mivel már sok éve volt egy mozgások körül fura aurával rendelkező Pana Tv-m amikor írták,h a HZ980 sem sikerült nem mertem megvenni. Pedig sok szólt mellette. Hála ennek a fórumnak viszont előtérbe került a leárazott kifutó Sony A8, és tegnap meg is vettem. Sony Központ Szalon, 5 év garival 426ezerFt. Ha szerencsém van ma meg is kapom, MPL, remélem túléli a szállítást...
Már mindent elolvastam amit lehetett, szóval bejáratás, és a legjobb beállítások is le vannak mentve hozzá! -
salapp
addikt
válasz Halihólaci #59326 üzenetére
Szerintem is, most 55-ösben, pláne a kiegészíthető gyári jótállás lehetőségével, az most a best buy. Persze lehet koreai panelcsere programba beszállni.
Cathrine Tate: -Computer says: nooo!
-
-
powerup2
addikt
válasz no!smak3r #59324 üzenetére
Ez nagyon hogy mondjam szar, csere utalványt kérj!!! ÉS remélhetőleg a következő nem lesz ilyen. Nekem CX van de teljesen homogén a kép.
TV: 77" LG C1 Erősítő: Arcam AVR10 Hangfalak: Revel Performa3 F208 , Revel Performa3 C208, Focal Aria 900SR , Focal Aria 906 , Sub: 2x Rel HT1510 Predator Lejátszó: Zidoo Z9X PRO, Panasonic DP-UB9000 Kábelek: Kácsa Norstone Oehlbach NF 214 Isotek Tápszűrő és elosztó: Isotek EVO3 Aquaris
-
no!smak3r
kezdő
válasz powerup2 #59330 üzenetére
Köszi az infókat, már elindítottam a kérésemet az LG felé. Lehetőség szerint a pénzemet fogom visszakérni és befejeztem ezt az OLED-es dolgot, pedig annyira imádnám, ha jó lenne.
A poén, hogy az ügyfélszolgálatnál még nem is hallottak ilyen problémáról...
Micsoda szöveg, de gondolom nem mondhatnaka mást.Ezt a végére azért itt hagyom:
[ Szerkesztve ]
-
salapp
addikt
válasz no!smak3r #59331 üzenetére
Korábban beszéltünk, hogy van Sony tévéd, de az androidja nem túl acélos. Az A8-nak már teljesen vállalható az androidja. Nem próbálsz be esetleg egy Sony OLED-et, mielőtt végleg feladod a technológiát? Elhiszem, hogy kivagy, de talán annyit még megérné meglépned.
Cathrine Tate: -Computer says: nooo!
-
alaves
addikt
Szerintem sem kell feltétlen feladni. A B7 egy nagyon jó TV, de én is hibás kijelzőket fogtam ki (mind a 3). A Philips meg kiváló. Most már tudsz venni más gyártótól is HDMI 2.1-el szerelt OLED TV-t. Jelenleg a Sony A80J v. A90J, júliustól a Philips-ek.
-
no!smak3r
kezdő
válasz wallace 234 #59334 üzenetére
@wallace 234: Sajnos filmek közben és észrevehető, főleg a tinting, azt szinte folyamatosan látom. A bal széle a képernyőnek adott színtől függően sárgul/pirosodik/rózsaszínesedik, szóval totál elüt a képernyő közepétől / jobb szélétől, sokkal melegebb árnyalatúnak mondanám.
@alaves, salapp: Nem tudom, hogy az új szériák megjelenése előtt szabad-e venni előző szériás tv-t, szerintem én visszavitt darabokat foghattam ki, vagy nem tudom.
Philips nekem idegen, akkor már inkább Sony-t választanám, de a lélektani határ 600.000 ft, azért pedig csak A8 jöhet szóba akciósan, ami ki tudja, lehet ismét egy cserélgetett, visszavitt darab.Ami végképp feltette úgymond az i-re a pontot, hogy napi szinten kilép appokból és "lefagy" de nem teljesen az egész TV, hanem csak bizonyos funkciói.
Például nem tudok ilyenkor appokat megnyitni, a kurzort nem érzékeli a távirányító és csak a jobbra balra nyillal tudok navigálni az alsó menüben. Már ha bejön, de appot nem nyit meg.
Nem reagál semmire, ilyenkor az áramtalanítás segít egyedül.
Gyári visszaállítást csináltam, nem javult tőle.[ Szerkesztve ]
-
s_henderson
csendes tag
válasz Halihólaci #59326 üzenetére
Semmi baj nincs a HZ980-nal, gyönyörű hibamentes képe van. Még a BFI sem hiányzik egyáltalán, bár én mondjuk nem játszom rajta. A Dolby Vision lemászik a képernyőről és a HDR is nagyon rendben van. Szóval nem igazán vágom miért is ekézi ez a sok szaki itt.
-
Halihólaci
tag
válasz s_henderson #59336 üzenetére
Sajnos nem tudtam kipróbálni, itt Szhelyen nem volt a MM-ban egy darab sem. De azért azt gondolom a Sony A8 ennyiért remélhetőleg jó vétel lesz. Talán nem újracsomagolt visszaküldött darab, bevallom erre én nem is gondoltam...
-
alaves
addikt
válasz mrThomi #59339 üzenetére
Pixelhiba, vertical banding és inhomogenitás (szürke függőleges sávok és foltok fekete közeli szürke %-okon), tinting (fehéren elszíneződések sávokban, foltokban).
-
powerup2
addikt
válasz no!smak3r #59337 üzenetére
Mobillal megpróbálok
-
powerup2
addikt
-
-
powerup2
addikt
válasz no!smak3r #59344 üzenetére
-
powerup2
addikt
Sikerült egy ilyet alkotnom itt azért nem homogén.De filmek alatt ezt nem látni igy igazából nem érdekel.
[ Szerkesztve ]
-
powerup2
addikt
válasz no!smak3r #59347 üzenetére
Idén azért rámegyek egy 77" G szériára aztán majd meglátom mit tud az evo panel.
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
Kvára elegem van az OLEDből
Talán LG-t akartál írni helyesen. Vegyél egy HZ2000-et és megérted mi az, hogy homogén.
Én cseréltettem panelt a CX-ben. Az is ugyanilyen sz@r volt. A lányomék kétszer is cseréltettek (GX) és egyre rosszabbat kaptak.
Én nem is értem, hogy ezeket a redvás paneleket, hogy a ..csába meri piacra dobni az LG.
Ezek nem filléres tévék, a legtöbben sok évre vennék, helyette jön az ideg, a garanciás időelcseszés és a többi szopás...
Kétszer sem mondom, hogy ez akár már egy cserélt panel, akinek szintén nem tetszett a látvány.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest